2022-05-17

Ford går med i vädjan till EU för utsläppsfri bilförsäljning 2035

Ford of Europe har tillsammans med 25 företag undertecknat en vädjan till EU för att säkerställa att alla nya person- och transportbilar i Europa är utsläppsfria från 2035 och att EU ska fastställa obligatoriska mål för laddinfrastruktur.

I ett gemensamt brev som skickades i dag till EU:s lagstiftare insisterar undertecknarna på att det är absolut nödvändigt att ta bort fossila fordon från vägen för att Europa ska nå sitt mål om nollutsläpp till 2050. Detta inkluderar att anta lagstiftning som fastställer standarder och en tydlig tidslinje för industrin och leverantörer att följa, för att säkerställa övergången till elbilar.

"På Ford tror vi att rörelsefrihet går hand i hand med att ta hand om vår planet och varandra", säger Stuart Rowley, ordförande, Ford of Europe. 
"Det är därför vi siktar på att alla Ford-bilar ska vara utsläppsfria till 2035. För att framgångsrikt uppnå detta måste EU:s beslutsfattare också fastställa obligatoriska nationella mål för en sömlös elektrisk laddningsinfrastruktur som lever upp till den växande efterfrågan på elbilar."