2022-09-15

Nya Ford Mustang - mer prestanda och bättre digitala lösningar

Nya Ford Mustang

Ford offentliggör idag den helt nya Ford Mustang, som förvandlar världens mest sålda sportcoupé med en helt nydesignad digital sittbrunn, en avancerad ny V8-motor och tuffare styling för att göra denna till den mest njutningsbara Mustangen någonsin. 

Nya Mustang förväntas komma till Sverige under andra halvan av 2023. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för de senaste nyheterna. 
Atletisk prestanda
Den nya coupén och cabrioleten tar Mustangs atletiskhet till nya höjder, inklusive uppgraderad hårdvara, mjukvara och trimning – plus en ny Gen IV 5,0-liters V8-motor som ger ännu bättre respons och prestanda.

Nya Mustang GT har ett nytt luftinduktionssystem med dubbla luftintag och design med dubbla gasspjäll, vilket minimerar induktionsförlusterna och möjliggör högre flödeshastigheter.

Upp till sex interaktiva och anpassningsbara körlägen optimerar prestanda under en mängd olika körförhållanden: Normal, Sport, Slippery, Drag, Track och en anpassningsbar inställning med flera tillgängliga profiler, skräddarsydda för individuella förares preferenser.
En modern design
Den sjunde generationen lägger till en modern touch till en arvsinspirerad design, som har som mål att tilltala den bredaste kunddemografin för Mustang hittills.

Den låga, horisontella pannan över framsidan av den karaktäristiska tredelade motorhuven är i linje med nya LED-strålkastare för att skapa en mer slagkraftig front, influerad av den ursprungliga 1960-talsdesignen och är optimerad för fotgängarskydd. Dess slanka taklinje, breda sprintställning och förkortade bakre överhäng stämmer också överens med den första generationens autentiska proportioner, medan de vidgade bakstyckena pekar på kraften över hjulen i sann Mustang-stil.

För första gången har varje modell i den nya Mustang-serien sin egen unika front, vilket gör att kunderna kan välja det utseende som bäst passar deras egen personlighet. GT, hjärtat av Mustang-märket, har större grillöppningar konstruerade för att tillåta ökat luftflöde, vilket återspeglar ökningen av kraft och prestanda. Bilens aerodynamik optimeras ytterligare med tillägget av nya motorhuvsventiler och omdesignad främre splitter.
Förarfokuserad, digital upplevelse
Bakom den ikoniska exteriörsilhuetten av sjunde generationens Mustang finns den mest tekniskt avancerade, förarcentrerade cockpiten bland alla Mustanger hittills, som kombinerar det bästa från dåtid, nutid och framtid.

Mest märkbart är borttagandet av Mustangs traditionella dubbla övre instrumentbräda, vilket ger plats för en öppen, flytande och inglasad mittkonsol, fullmatad med teknik.

Bakom den nya, tjockare, plattbottnade ratten sitter ett 12,4-tums digitalt instrumentkluster med en hög grad av anpassningsbarhet. Dessutom har designen för de olika körlägena gjorts om för den nya modellen.

Det digitala instrumentklustret flyter sömlöst in i en 13,2-tums SYNC 4-skärm bakom samma integrerade glas, vinklat mot föraren. Den ergonomiska placeringen av dessa skärmar ger tydlig visuell information och lättåtkomliga kontroller, som tillsammans skapar en uppslukande digital upplevelse.
Ny interiör
Nästa generations Mustang får ett nytt interiörmönster som utvecklats speciellt för varumärket. Bilen har lädersäten och mjuk plast över instrument- och dörrpanel, med en ratt helt i läder.

Mittkonsolen innehåller också en trådlös mobiltelefonladdare tack vare det extra utrymmet som ges genom att flytta fler funktioner till pekskärmen.

Fords senaste SYNC 4-system är helt kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto, som integreras sömlöst med FordPass-appen. Precis som den elektriska Mustang Mach-E, har den nya Mustangen trådlös uppdateringskapacitet via Ford Power-Up.

Det senaste ljudsystemet från B&O ger skarpt ljud genom 12 högtalare och en subwoofer, inklusive användningen av Fords elektroniska ljudförbättringsteknik för att förstärka motorljudet direkt in i kupén.
Mustang cabriolet och nya färger
Mustang cabriolet fortsätter sitt arv av att erbjuda maximal frihet. En enkel aktivering med det centrerade handtaget öppnar och stänger det helfodrade och isolerade tygtaket. Den kompakta takdesignen och den oberoende bakre fjädringen bidrar också till betydande bagageutrymme som rymmer upp till två golfbagar.

Under motorhuven bidrar en ny motorkåpa, svart torn-till-torn fjäderbensstag, nydesignat emblem och bättre kabel-, bränsle- och bromsledningar till en förbättrad estetik runt hjärtat av Mustang. Animerad välkomstbelysning och Mustang-unika välkomstskärmar möter också föraren när denne närmar sig bilen.

Nya Mustang lanseras med 12 färgalternativ inklusive tre nya nyanser – iögonfallande Blue Ember, Vapor Blue och Yellow Splash. Kunder kan också välja mellan svarta eller röda Brembo bromsok, alla med Mustang-loggan, plus ett urval av två nya 19-tums lättmetallfälgar.
Fler säkerhetsfunktioner och mer teknik
Sjunde generationens coupé och cabriolet är utrustad med nästa generations förarassistansfunktioner, som precis som med Mustang Mach-E inkluderar skyltsigenkänning, intelligent adaptiv farthållare med Stop & Go, körfältscentreringsassistent, Evasive Steer Assist och Reverse Brake Assist. En annan nyckelfunktion är Active Pothole Mitigation, som kontinuerligt övervakar fjädring, kaross, styrning och bromseffekt och justerar fjädringsresponsen därefter. Stolen Vehicle Services – en FordPass-funktion som ger 24-timmars support vid stöld – är också en nyhet i nya Ford Mustang.

Ägare kan hålla kontakten med sin Mustang via FordPass-appen på andra sätt, genom att använda fjärrfunktioner som fjärrstart, låsning och upplåsning av dörrar, schemaläggning av starttid, lokalisering av fordonet och hälso- och statuskontroller. FordPass-appen har viktig fordonsinformation tillgänglig för användare, inklusive bränsle- och oljenivåer, servicehistorik och garantiinformation.
Nya Mustang Dark Horse ger ultimat bankapacitet
Mustang Dark Horse debuterar tillsammans med nya Mustang GT. Mustang Dark Horse är det ultimata uttrycket för bankapacitet och grunden för märkets motorsportinsatser.

Med utgångspunkt i den atletiska, tuffa designen och de digitala upplevelserna av sjunde generationens Mustang, levererar Dark Horse-serien den mest banfokuserade precisionen av alla Mustanger hittills.

Kärnan i denna nya Mustang är en version med högre effekt från den helt nya Gen IV V8-motorn med nya kamaxlar och unik Dark Horse-inställning, med segmentexklusiv design med dubbla gasspjällshus för dubbelt så mycket luft i motorn för maximal prestanda. Dark Horse kommer som standard med en unik sexväxlad TREMEC manuell växellåda med växelkula i titan, tillgänglig exklusivt för denna modell, eller Fords 10-växlade automatiska växellåda med paddelväxlar.