2022-11-22

Nya E-Tourneo Custom offentliggjord

Helelektriska E-Tourneo Custom

E-Tourneo Custom från Ford ger nya nivåer av kapacitet, lyx och design i ett mångsidigt multiaktivitetsfordon med upp till åtta säten. E-Tourneo Custom är nästa generations Tourneos flaggskepp; helt ny plattform förbättrar prestanda och utrymme för personligt bruk och företagskunder.

En Helelektrisk drivlina erbjuder upp till 370 km räckvidd och 125 kW DC snabbladdning. Tourneo Custom-sortimentet inkluderar även laddhybrid och fyrhjulsdrivna dieselalternativ. Nya Tourneo Custom-sortiment tillverkas av Ford Otosan i Kocaeli, Turkiet, med leveranser till europeiska kunder från mitten av 2023

Höjer ribban för multiaktivitetsfordon

E-Tourneo Custom höjer ribban i segmentet för multiaktivitetsfordon och kombinerar en ny plattform konstruerad för att leverera maximal mångsidighet och komfort med en högeffektiv helelektrisk drivlina som kan leverera en körräckvidd på upp till 370 km enl WLTP.

Tourneo Custom är en av fyra nya helelektriska Ford-modeller som lanseras i Europa år 2024, och vänder sig till både privat- och företagskunder och erbjuder generöst utrymme för upp till åtta passagerare.

Överlägsen EV prestanda

Genom att använda samma batteriteknologi som Ford F-150 Lightning i ett 74 kWh batteri, med en 160 kW elmotor, kommer E-Tourneo Custom att leverera exceptionell prestanda. Bilens helelektriska drivlina erbjuder också enpedalskörning för ännu högre energieffektivitet och en mer avslappnad och bekväm körupplevelse.

En inbyggd 11 kW AC trefasladdare kan ladda batteriet helt på mindre än åtta timmar, och en 15-80 procentig laddning tar 41 minuter med en 125 kW DC snabbladdare. E-Tourneo Customs laddningsprofil frontlastar energin för att möjliggöra snabba påfyllningar. I laboratorietester, med hjälp av en 125 kW DC snabbladdare, ökade räckvidden med nästan 38 km på endast fem minuter.

Designad för utrymme och komfort

Nya Tourneo Custom har utvecklats för att erbjuda passagerarna avsevärt förbättrade nivåer av komfort och bekvämlighet, med en elegant ny inredningsdesign som ger överlägsna nivåer av hantverks- och materialkvalitet, och en kupé fullspäckad med premiumfunktioner och teknologier.

Den optimerade fordonsplattformen säkerställer generöst utrymme i kupén oavsett om det rör sig om helelektriska, laddhybrid- eller förbränningsdrivlinor. Standardmodeller och modeller med långt axelavstånd erbjuder vardera tre sittrader, med upp till åtta säten i E-Tourneo Custom och maximalt nio säten i Tourneo Custom PHEV och EcoBlue dieseldrivna modeller.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till nyhetsbrevet och håll dig uppdaterad!