FORD FIESTA

Låt din morgonpendling bli precis så uppiggande som den där första koppen färskt, nybryggt kaffe. Med Ford Fiesta har vi skapat engagerande kördynamik och fler unika och fantastiska möjligheter att sätta en personlig prägel på din bil än någonsin tidigare. Du kan därmed skapa en perfekt Fiesta som matchar din egen individuella stil.

VILKEN MODELL ÄR RÄTT FÖR DIG?

ECOBOOST HYBRID (MHEV)

NJUT AV HYBRIDBILENS KRAFT OCH EFFEKT

Fiesta finns nu som EcoBoost Hybrid (MHEV) vilket gör den mer effektiv än någonsin. Det avancerade mildhybridsystemet minskar utsläppen och stödjer bensinmotorn med extra kraft när det behövs. Hybridsystemet laddar även batteriet under körning. 

BENSIN

KOMPROMISSLÖS PRESTANDA

Ford EcoBoost -bensinmotorer använder en kombination av direktinsprutning och turboladdning samt variabel ventiltid. De levererar därmed optimerad prestanda med anmärkningsvärd effektivitet. Du kan välja mellan två motorstyrkor, men njuta av samma kompromisslösa prestanda som du förväntar dig av vår prisbelönta EcoBoost-bensinmotor.

E85

LÄGRE UTSLÄPP OCH LÅG SKATT

Fiesta går även att köra på etanol. Förutom en betydande kostnadsbesparing med bland annat en lägre fordonskatt och ingen Malus, bidrar hållbart producerad etanol kraftigt till en minskad klimatpåverkan jämfört med fossila bränslen. 

DET KAN MAN KALLA SMART!

När smart teknik fungerar sömlöst i ditt hem, borde den givetvis göra det i bilen också. Det är därför som Fiesta är utrustad med SYNC 3 för att underlätta din vardag, B&O för att göra bilresorna roligare och ett öppningsbart panoramatak för att göra turen till en ren njutning. Upptäck allt detta och mer därtill i ett utrymme som erbjuder all bekvämlighet som du någonsin kan önska.

FARTHÅLLARE SOM KAN ANPASSAS AUTOMATISKT

Med den Adaptiva farthållaren med Stop & Go väljer du vilken hastighet du vill färdas i och systemet håller sedan den farten. Om den inbyggda RADAR-sensorn upptäcker ett fordon framför dig, saktar den ner farten så att ett förinställt minsta avstånd hålls mellan bilarna och bromsar in om nödvändigt.  Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den hastighet du tidigare valt.

PARKERA OCH BACKA UTAN STRESS

Att parkera kan vara riktigt bökigt. Men inte i en Fiesta. Det beror på att systemet för aktiv parkeringshjälp, Active Park Assist, använder en kombination av teknik som gör mer än att bara styra in dig i parkeringsrutan vid fickparkering. Med utkörningshjälpen, Park Out Assist, får du dessutom hjälp att köra ut från parkeringsrutan. Systemen för fickparkering och vinkelrät parkering känner av om din bil får plats i parkeringsutrymmet och kan sedan backa in i det. Och med sidoparkeringshjälpen, Side Parking Aid, blir du varnad om det förekommer något hinder på bilens vänster- eller högersida.

TEKNIK SOM SER DET DU INTE KAN SE

Döda vinkeln-övervakningssystemet (BLIS) använder RADAR-sensorer för att skanna dina döda vinklar på båda sidor av din Fiesta. Om de upptäcker ett fordon som du inte kan se, börjar en orange lampa, som syns tydligt i motsvarande backspegel, blinka för att varna dig. Om du backar ut ur en parkeringsficka och har begränsad uppsikt över trafiken kan CTA-funktionen, Cross Traffic Alert, upptäcka och varna för annalkande bilar med en varningssignal. Dessutom tänds en lampa i höger eller vänster sidospegel beroende på den annalkande trafikens riktning.

ETT AVANCERAT SYSTEM SOM HJÄLPER DIG ATT HÅLLA DIG KVAR I RÄTT KÖRFÄLT

Körfältshållaren Lane Keeping Aid använder en framåtriktad kamera som läser av om du råkar glida ur filen av misstag. Aktivt filövervakningssytem, Lane Keeping Alert, uppmärksammar dig sedan via vibrationer i ratten och med hjälp av en visuell varning. Om du reagerar för långsamt eller inte alls, ser det aktiva filövervakningssystemet till att du säkert kommer tillbaka in i rätt fil genom att ge motkraft i ratten. Tekniken är utvecklad för flerfiliga vägar (som motorvägar) och avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 65 km/timmen, men kan även stängas av manuellt.

STRÅLKASTARE FÖR STIL OCH SYNLIGHET

Dessa avancerade strålkastare är mycket energisnåla och hjälper dig att synas under dagen och att se tydligt när det är mörkt.

SER DE VÄGSKYLTAR DU ANNARS KANSKE MISSAR

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. En symbol för den aktuella fartskylten eller omkörningsförbudsskylten visas på instrumentbrädan och ändras varje gång du kommer in i en ny hastighetszon.

SE BRA UTAN ATT BLÄNDA ANDRA

Det automatiska helljuset är en praktisk hjälp vid nattkörning då det bländar av automatiskt när det känner av annalkande trafik eller en bil framför så att du inte bländar andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt.

SERVOSTYRNING SOM REAGERAR PÅ ALLA SITUATIONER

Den elektriska servostyrningen (EPAS) anpassar sig automatiskt efter hastigheten och rådande körförhållanden. Vid låg hastighet gör systemet det enklare att vrida på hjulen och förbättrar manövreringsförmågan genom att hjulen känns lättare. När du behöver större kontroll vid högre hastigheter blir styrningen trögare. Nu med avdriftskontroll tar EPAS även hänsyn till sidovindar och andra körförhållanden, medan aktiv vibrationskontroll minskar de oönskade vibrationerna i ratten.

FORD SYNC MED EMERGENCY ASSISTANCE KAN SLÅ LARM ÄVEN OM DU INTE KAN DET

Emergency Assistance är en viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om du behöver det. Systemet kan ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös.

GÖR DET ENKLARE ATT BACKA

Trafikkoner, cyklar, låga murar... Backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en inbyggd skärm i mitten av instrumentbrädan. Systemet aktiveras automatiskt när du lägger i backen och hjälper dig att parkera i de allra smalaste parkeringsfickorna med hjälp av virtuella linjer på skärmen.

HJÄLPER DIG HÅLLA ETT SÄKERT AVSTÅND

När det finns ett fordon framför dig kan du se avståndet fram till den andra bilen med hjälp av grafiken som visas på instrumentbrädan. Avståndet anges med tre färger, där grått anger det längsta avståndet och rött indikerar det kortaste. Med det här avancerade varningssystemet kan du ställa in känsligheten på avståndsmätaren till olika nivåer så att det kan reagera på olika typer av situationer.

FÖRARVARNINGEN, DRIVER ALERT, SLÅR LARM OM DEN UPPTÄCKER ATT DU ÄR TRÖTT

Driver Alert övervakar ständigt ditt körbeteende och har utvecklats för att upptäcka förändringar som orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

EXTRA KONTROLL VID START I BACKE

Backstartshjälpen, Hill Start Assist, hindrar dig från att rulla bakåt (eller framåt) när du startar i motlut. Systemet ser till att trycket behålls i bromssystemet i ytterligare 2,5 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

MINDRE TRÖTTSAMMA, MER EKONOMISKA RESOR

Den adaptiva farthållaren i Fiesta med justerbar hastighetsbegränsning håller ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt, och kan till och med känna igen hastighetsbegränsningar på vägskyltar och justera din hastighet i enlighet därmed. Funktionen hjälper dig att spara bränsle, minimerar risken för fortkörning och – liksom alla farthållningssystem – hjälper funktionen dig att behålla den hastighet du valt, så att du slipper ha foten på gaspedalen.

PRESTANDA

Varför välja mellan kraft och effektivitet? Med Ford Fiesta får du båda. Den prisbelönta 1,0 liters EcoBoost-bensinmotorn levererar en sömlös blandning av kraft och bränsleekonomi. Och med sofistikerad kördynamik är det denna bil som levererar en givande, kompromisslös körupplevelse.

MER STYRKA. MER EFFEKTIVITET. MER NÖJE

Vår revolutionerande nya trecylindriga Ford 1,0-liters EcoBoost-bensinmotor på 95 hk ger dig all den kraft du kan förvänta dig, men med bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp än tidigare EcoBoost motorer. Alla vinner på det.

ANVÄND MINDRE BRÄNSLE MED AUTO-START-STOPP

När du stannar vid trafikljus eller om din Fiesta går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC3. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto-Start-Stop är särskilt effektivt när du kör i städer, där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadskörning).

Färgen på bilen på bild har utgått.

EFFEKTIVITET MED EN ENKEL KNAPPTRYCKNING

Eco Button är ett sinnrikt designinslag i nya Fiesta. Tryck för att sätta på ekoknappen så kommer ett flertal system och inställningar att justeras för att spara bränsle. Några exempel på möjliga åtgärder är att sänka accelerationshastigheten, tomgångshastigheten eller fläkthastigheten i luftkonditioneringen. Tillsammans kan alla sådana åtgärder göra stor skillnad.

MANUELL ELLER AUTOMATISK VÄXELLÅDA? DU VÄLJER

Vi har flera olika växellådor att välja mellan för att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av den motor du väljer. Välj mellan en sexväxlad manuell växellåda eller en sjuväxlad dubbelkopplad (DCT) automatisk växellåda. I nya Fiesta är varje växling följsam och exakt.

DÄCK SOM KAN FÖRBÄTTRA EFFEKTIVITETEN

Fiestas däck med lågt rullmotstånd är utformade för att minska energin som får däcken att rulla. Detta innebär att mindre kraft krävs vilket gör att bränsleförbrukningen minskar.

BÄTTRE AERODYNAMIK GET BÄTTRE EKONOMI

När du kör långsamt håller det aktiva kylarjalusiet spjällen öppna och kyler motorn. När du får upp farten igen kan det stängas automatiskt, vilket förbättrar aerodynamiken och sparar bränsle. På sikt innebär detta en stor skillnad på bränsleförbrukningen.

KOMFORT OCH BEKVÄMLIGHET

Likväl som du har smart teknologi i ditt hem, borde du ha samma sak i din bil. Därför är Fiesta utrustad med SYNC 3 för att göra livet enklare, B&O för att göra resor mer underhållande och ett öppet panoramattak ge varje resa ett behagligt ljusinsläpp. Gör dig redo att upptäcka allt detta och mer i ett utrymme som ger dig all den komfort och bekvämlighet du kan önska.

SÖMLÖS TEKNIK SOM DU KAN STYRA MED RÖSTEN

Ford SYNC 3 är ett ultramodernt system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med intuitiva röstkommandon, eller via färgpekskärmen på 8 tum. Det kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto, (finns ej tillgänglig i svenska Google Play store) är kompatibelt med iPhone BT och ger dig åtkomst till några av dina favoritappar via Applink. Samtidigt kan Live Traffic hjälpa dig att undvika trafikstockningar.

DIN FAVORITMUSIK NÄR DEN ÄR SOM BÄST

Oavsett din musiksmak så förtjänar den att spelas i bra högtalare. Och det är precis vad du kan förvänta dig i Fiesta ST som nu finns tillgänglig med B&O. Detta premium 675-watt ljudsystem ger ett rikt och kraftfullt ljud via en 10-högtalare, woofer och subwoofer inklusive uppställning. Tekniken har specialdesignats, utvecklats och finjusterats för Fiesta av B&Os specialakustiker. Nu kan du njuta av din favoritmusik i din bil.

ETT STORT PANORAMATAK FÖR EN LJUSARE, LUFTIGARE KÄNSLA

Till skillnad från de flesta andra bilar i den här storleken kan Fiesta fås med ett lyxigt, tvådelat panoramatak i glas. Taket kan antingen vikas upp eller glida under det bakre takpartiet för att släppa in luft och ljus i kupén. Samtidigt som panoramataket låter det naturliga ljuset flöda in, håller det solreflekterande glaset kupén sval och skyddar från skadliga UV-strålar. Den elmanövrerade takjalusien kan när som helst stängas eller öppnas med en enkel knapptryckning.

GOTT OM PLATS ATT STRÄCKA UT BENEN

Genom sitt smarta utnyttjande av utrymmet får du mer plats för benen än tidigare, både fram och bak, i nya Fiesta. Och eftersom de bakre sätena har ryggstöd formade efter kroppen kan dina passagerare luta sig tillbaka lite extra.

SÄTEN OCH RATT HÅLLER DIG VARM

Uppvärmda säten för både förare och främre passagerare finns som tillval. Det finns tre värmeinställningar att välja mellan. Du kan lätt ställa in dem med hjälp av tryckknapparna som kontrollerar de vänstra och högra uppvärmda sätena. En röd lampa lyser för att visa vilken värmenivå som du har valt. Oavsett om du är ute och kör en frostkall morgon, en kylig dag, eller en iskall kväll, kommer du snart att märka att en uppvärmd ratt garanterat värmer dina händer bättre än vad ett par handskar gör.

NYCKELFRITT BETYDER KRÅNGELFRITT

Gå mot bilen så känner Fords nyckelfria system av att din fjärrnyckel finns i närheten, även om den ligger i din ficka eller väska. Dörrarna låses upp och när du sätter dig i förarsätet behöver du inte tänka på att vrida om nyckeln. Allt du behöver göra är trycka ner kopplingen och trycka på Ford Power-startknappen för att starta motorn.

SMART FÖRVARING FÖR SMARTTELEFONER

My Ford Dock är en behändig designlösning som håller din smarttelefon, mp3-spelare eller gps säkert på plats inom nära synhåll så att du aldrig förlorar sikten över vägen. Dockningsstationen sitter ovanpå mittkonsolen och har ett nedfällbart lock som låser din enhet i rätt position.

ALLT HAR SIN PLATS

Förarhytten har inretts för att varje kvadratmillimeter ska kunna användas, med upp till 19 olika förvaringsutrymmen att välja mellan beroende på vilken modell du väljer. En av de praktiska förvaringslösningarna är "mediahyllan" ovanför växelspaken där du kan lägga dina mobila enheter. Och du behöver inte oroa dig för att de glider ner på golvet under färd eftersom hyllan har ett gummiunderlag. Det finns till och med ett usb-uttag så att du enkelt och praktiskt kan ladda din elektronikutrustning.

INGA PROBLEM ATT LÅNA UT BILEN MED MYKEY®

Den här tekniken gör det möjligt att ställa in en högsta hastighetsgräns och till och med kontrollera volymen på ljudsystemet om du vill. Ford MyKey® är lätt att använda och tack vare den smarta tekniken kan du låna ut din bil till en vän eller familjemedlem utan att behöva oroa dig. Sätt bara i en nyckel i tändningslåset, starta bilen och följ de enkla instruktionerna för att programmera de begränsningar du vill spara för den nyckeln. Du kan själv behålla den obegränsade "admin"-nyckeln och till och med ha mer än en av varje om du vill.

FÅ EN REN VINDRUTA SNABBT MED QUICKCLEAR

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen. Systemet är i full gång på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

STÄLL IN DEN TEMPERATUR SOM DU FÖREDRAR

Med tillvalet elektronisk automatisk temperaturkontroll (EATC) kan du välja önskad interiörtemperatur som sedan bibehålls av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.

SIDOBACKSPEGLAR SOM SKYDDAR SIG SJÄLVA

Det är lätt hänt att ytterbackspeglarna skadas när du kör in och ut ur trånga utrymmen, eller när du står parkerad på en trång gata. Med eldrivna, fällbara backspeglar som tillval kan du undvika detta genom att vika in dem med en enkel knapptryckning. Eftersom de är uppvärmda kan du dessutom komma iväg snabbare och säkrare i morgonfrosten.

FÖRHINDRAR FÖRARGLIGA BUCKLOR OCH REPOR

Det är lätt att slå i dörren mot olika saker i trånga parkeringsutrymmen. Men om du öppnar dörren på en Fiesta kommer en skyddande spärr att skjuta ut som skyddar lacken på din bil och fordonet vid sidan om.

SÄKERHET OCH TRYGGHET

Din trygghet och säkerhet är alltid vår prioritet. Helt nya Fiesta är fullpackad med avancerade tekniska lösningar avsedda att skydda dig, dina passagerare och din bil om olyckan skulle vara framme. Några huvudfunktioner är aktivt stadsstopp (Active City Stop), dörrkantsskydd och SYNC 3 med Emergency Assistance. Det finns många andra system också, varav vissa är till för att se till att olyckorna helt och hållet kan undvikas.

ETT SYSTEM SOM KAN HJÄLPA TILL ATT SKYDDA FOTGÄNGARE

Krockavvärjningssystemet, Pre-Collision Assist, med fotgängaravkänning, upptäcker och varnar dig för fordon och fotgängare som befinner sig upp till 130 meter framför bilen eller som skulle kunna korsa bilens färdväg. Om du inte reagerar kopplar systemet på bromsarna automatiskt. Den nya tekniken är utvecklad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad, eller helt och hållet undvika dem. De fungerar inte bara vid hastigheter på upp till 80 km/h, utan även nattetid.

Färgen på bilen på bild har utgått.

BEHÅLL KONTROLLEN OAVSETT VÄGFÖRHÅLLANDENA

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt din Fiesta medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

AVANCERADE SYSTEM FÖR MER KONTROLLERAD BROMSNING

ABS-systemet med elektronisk bromskraftfördelning (Electronic Brake-force Distribution - EBD) ser till att din inbromsning blir mer kontrollerad. Nödbromshjälpen, Emergency Brake Assist, hjälper din bil att bromsa effektivare i en nödsituation. Det gör den genom att känna av hur hårt du trycker på bromsen och automatiskt öka trycket om så behövs.

VARNING BAKÅT NÄR DU BROMSAR KRAFTIGT

Varningsljusen tänds automatiskt för att varna andra förare om du måste bromsa häftigt vid en nödsituation. Dessutom blinkar bromsljusen så att fordonen bakom blir varnade i god tid om en potentiellt farlig trafiksituation

EXTRA KRAFT VID NÖDBROMSNING

Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP, som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov.

VARNAR DIG OM DÄCKEN TAPPAR TRYCK

Det är alltid viktigt att dina däck håller rätt tryck, dels för att spara bränsle, dels för att spara på däcken och hålla dig säker på vägarna. Det är därför som däcksensorerna ständigt övervakar och varnar dig om problem uppstår, så att du kan köra åt sidan, kontrollera, och antingen pumpa däcket eller byta hjul.

FEMSTJÄRNIG SÄKERHET

Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. Det utvärderar nya fordons säkerhet med hjälp av en rad stränga kontrollåtgärder. Och som ett mått på Fords säkerhetsengagemang har Fiesta fått högsta betyg: fem stjärnor.

FIESTA FINNS I OLIKA UTFÖRANDEN. VÄLJ DEN SOM PASSAR DIN STIL BÄST.

FIESTA TITANIUM

FIESTA ST PLUS

NYA FIESTA

MAXIMAL KÖRGLÄDJE. OPTIMAL EFFEKTIVITET

Med en ny stil, uppdaterad exteriör design med ett utökat utbud av exteriöra färger, hjuldesign och inredning, samt senaste generationens teknik

och drivlinor, är nya Ford Fiesta elektrifierad, uppkopplad och redo för framtiden.

Nya Fiesta kan beställas från oktober 2021 med leverans i början av 2022.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

Hedin Motor Company AB förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information.