FORD FIESTA ST

Allt du känner till och älskar med Fiesta. Ett prestandamärke med ett eget renommé.

Gör dig redo att uppleva Fiesta ST, en bil som ger en mer intensiv upplevelse på alla plan.

Nu ännu mer kraftfull och lyhörd. Styrningen är ännu mer fokuserad och exakt.

Fiesta ST är en prestandabil som ger dig ett leende på läpparna. Så gör dig redo att greppa ratten, trampa ner gaspedalen och njut av åkturen.

Förstärkt av teknik

Varje intelligent funktion och smart system i Fiesta ST har ett syfte. Allt finns där för att förbättra din körning, underlätta din vardag eller bara göra det möjligt för dig att koncentrera dig på vägen (eller banan) framför dig. Från enklare parkering, backning och motorvägskörning till att hjälpa dig att ligga kvar i rätt fil, upptäcka trafikskyltar och se vad som gömmer sig i döda vinkeln.

Och eftersom det här är en bil gjord för att prestera hjälper funktioner som Launch Control dig även att förbättra dina egna naturliga körkunskaper.

Finjustera din körupplevelse

Fiesta ST finns med tre valbara körlägen: Normal, Sport och Bana. Varje inställning finjusterar bilens prestanda genom att justera motorstyrning, gasrespons, bromspedal och styrrespons. Det här i kombination med förbättrad vridmomentstyrning, elektronisk stabilitetskontroll och ett prestandajusterat chassi ger ett optimalt uppträdande oavsett ord du kör på motorvägen eller njuter av en dag på tävlingsbanan.

Finjusterad för roligare körning

Utvecklat av Ford Performance är chassit och fjädringen i Fiesta ST precisionsjusterade för att ge ett perfekt uppträdande och otrolig kontroll. Deras inställningar är även optimerade genom valet av körläge. Och tillsammans med den delade sportbakaxeln justeras de frekvensberoende stötdämparna automatiskt för att ge korrekt uppförande i alla förhållanden.

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla dig kvar i rätt körfält

Körfältshållaren Lane Keeping Aid använder en framåtriktad kamera som läser av om du råkar glida ur filen av misstag. Aktivt filövervakningssytem, Lane Keeping Alert, uppmärksammar dig sedan via vibrationer i ratten och med hjälp av en visuell varning. Om du reagerar för långsamt eller inte alls, ser det aktiva filövervakningssystemet till att du säkert kommer tillbaka in i rätt fil genom att ge motkraft i ratten. Tekniken är utvecklad för flerfiliga vägar (som motorvägar) och avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 65 km/timmen, men kan även stängas av manuellt.

Ser de vägskyltar du annars kanske missar

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. En symbol för den aktuella fartskylten eller omkörningsförbudsskylten visas på instrumentbrädan och ändras varje gång du kommer in i en ny hastighetszon.

Gör att du ser bra utan att blända andra

Det automatiska helljuset är en praktisk hjälp vid nattkörning då det bländar av automatiskt när det känner av annalkande trafik eller en bil framför så att du inte bländar andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt.

Teknik som ser det du inte kan se

Döda vinkeln-övervakningssystemet (BLIS) använder RADAR-sensorer för att skanna dina döda vinklar på båda sidor av din Fiesta. Om de upptäcker ett fordon som du inte kan se, börjar en orange lampa, som syns tydligt i motsvarande backspegel, blinka för att varna dig. Om du backar ut ur en parkeringsficka och har begränsad uppsikt över trafiken kan CTA-funktionen, Cross Traffic Alert, upptäcka och varna för annalkande bilar med en varningssignal. Dessutom tänds en lampa i höger eller vänster sidospegel beroende på den annalkande trafikens riktning.

Ford SYNC med Emergency Assistance kan slå larm även om inte du kan det

Emergency Assistance1 är en viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om du behöver det. Systemet kan ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös1.

Gör det enklare att backa

Trafikkoner, cyklar, låga murar... Backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en inbyggd skärm i mitten av instrumentbrädan. Systemet aktiveras automatiskt när du lägger i backen och hjälper dig att parkera i de allra smalaste parkeringsfickorna med hjälp av virtuella linjer på skärmen.

Förarvarningen, Driver Alert, slår larm om den upptäcker att du är trött

Driver Alert övervakar ständigt ditt körbeteende och har utvecklats för att upptäcka förändringar som orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen, Hill Start Assist, hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt (eller framåt) när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2,5 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Den elektriska servostyrningen (EPAS) anpassar sig automatiskt efter hastigheten och rådande körförhållanden. Vid låg hastighet gör systemet det enklare att vrida på hjulen och förbättrar manövreringsförmågan genom att hjulen känns lättare. När du behöver större kontroll vid högre hastigheter blir styrningen trögare. Nu med avdriftskontroll tar EPAS även hänsyn till sidovindar och andra körförhållanden, medan aktiv vibrationskontroll minskar de oönskade vibrationerna i ratten.

Släpp prestandan lös

Fiesta ST är mer kraftfull, mer lyhörd och roligare att köra än någonsin tidigare. En helt ny 1,5 liters EcoBoost-motor ger 200 hk med 290 Nm vridmoment och 0-100 km/h på 6,5 sekunder. Cylinderavstängning kan förbättra bränsleeffektiviteten i vardagen och hjälpa dig spara bränsle. Och introduktionen av den mekaniska differentialen med begränsad slirning förbättrar grepp och kontroll när du behöver det som mest. 

Ren och raffinerad kraft

En 1,5 liters EcoBoost motor med cylinderdeaktivering levereras imponerande 200 hk med 290 Nm i vrid vid 1 750 varv. Den klarar 0-100km/h på snabba 6,5 sekunder.

Grepp när du behöver det

En mekanisk slirdifferential ingår i prestandapaketet som finns som tillval. Systemet är konstruerat för att överföra motorkraften till det bakhjul som har mest grepp. Så snart ett hjul börjar slira överförs kraften automatiskt till det andra hjulet för att säkerställa att båda hjulen driver. Resultatet är starkt förbättrat grepp på hala eller ojämna underlag och bättre övergripande acceleration och prestanda.

Frossa i ljudet

Med elektronisk ljudförbättring och aktivt ventilutblås kommer du att till fullo kunna njuta upplevelsen i Fiesta ST. Varför? Därför att aktivt ventilutblås är en ny teknik som är framtagen för att skapa ett djupare motorljud och ett mäktigare vrål beroende på hur mycket du gasar. Och den elektroniska ljudförbättringen ser till att du hör den utmanande motorn när du sitter bakom ratten

Snabbare över startlinjen 

Fiesta ST är skapad för att ge en konsekvent start och maximal acceleration över startlinjen. Ställ in maximalt varvtal för motorn så kan du trampa ner gaspedalen i botten medan bilen håller önskat varvtal.

Kör som ett proffs

Prestandaväxelväljarens ljusindikator är framtagen för optimala växelövergångar och förbättrad prestanda. Den här röda ST-logotypen är perfekt placerad i varvräknaren och den tänds för att ange när det är dags att växla. 

6-växlar när du behöver

En 6-växlad manuell växellåda är konstruerad för att få ut så mycket som möjligt av den ström som är tillgänglig för dig. Skiftningar är korta och snabba och ger jämn, exakt prestanda med varje växling.

Bättre aerodynamik ger bättre ekonomi

När du kör långsamt håller det aktiva kylarjalusiet spjällen öppna och kyler motorn. När du får upp farten igen kan det stängas automatiskt, vilket förbättrar aerodynamiken och sparar bränsle. På sikt innebär detta en stor skillnad på bränsleförbrukningen.

Motorer som uppfyller de allra striktaste standarderna

Det är betryggande att veta att 1,5 liters EcoBoost-motorn på Fiesta ST uppfyller lagkraven för utsläppsnivån Euro 6d temp.

Avkopplande och uppiggande.

Ovärderlig och intelligent.

De bästa teknikerna ska fungera utan ansträngning. De bör alltid göra livet enklare, mer underhållande, bekvämare och belönande.

Därför är Fiesta ST utrustad med det avancerade SYNC 3-systemet och B&O, RECARO-stolar och många andra ovärderliga funktioner.

Upptäck allt du behöver för bättre bilresor i ett utrymme som erbjuder all den bekvämlighet som du kan önska dig.

Din favoritmusik, när den är som bäst

Oavsett dinmusiksmak så förtjänar den att spelas i bra högtalare. Och det är precis vad du kan förvänta dig i Fiesta ST som nu finns tillgänglig med B&O. Detta premium 675-watt ljudsystem ger ett rikt och kraftfullt ljud via en 10-högtalare, woofer och subwoofer inklusive uppställning. Tekniken har specialdesignats, utvecklats och finjusterats för Fiesta av B&Os specialakustiker. Nu kan du njuta av din favoritmusik i din bil.

Sömlös teknik som du kan styra med rösten

Ford SYNC 3 är ett ultramodernt system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med intuitiva röstkommandon, eller via färgpekskärmen på 8 tum. Det kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar, som exempelvis Spotify. Samtidigt kan Live Traffic hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Och du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig", eller slå i Michelinguiden för att få hjälp att välja och boka restaurang.

En förarstol gjord för prestanda

För att hjälpa dig få ut absolut mest av din Fiesta ST kan du få den utrustad med tävlingsinspirerade sportstolar från RECARO. Dessa stolar med extra bra stöd är optimerade gör att ge dig perfekt ställning för att hantera (och njuta av) din Fiesta ST. Stolarna är märkta med ST och RECARO och du kan välja mellan skinn-, Dinamica- eller textilklädsel.

Ett stort panoramatak för en ljusare, luftigare känsla

Till skillnad från de flesta andra bilar i den här storleken kan Fiesta fås med ett lyxigt, tvådelat panoramatak i glas. Taket kan antingen vikas upp eller glida under det bakre takpartiet för att släppa in luft och ljus i kupén. Samtidigt som panoramataket låter det naturliga ljuset flöda in, håller det solreflekterande glaset kupén sval och skyddar från skadliga UV-strålar. Den elmanövrerade takjalusien kan när som helst stängas eller öppnas med en enkel knapptryckning.

Ställ in den temperatur som du föredrar

Med tillvalet elektronisk automatisk temperaturkontroll (EATC) kan du välja önskad interiörtemperatur som sedan bibehålls av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.

Nyckelfritt betyder krångelfritt

Gå mot bilen så känner Fords nyckelfria system av att din fjärrnyckel finns i närheten, även om den ligger i din ficka eller väska. Dörrarna låses upp och när du sätter dig i förarsätet behöver du inte tänka på att vrida om nyckeln. Allt du behöver göra är trycka ner kopplingen och trycka på Ford Power-startknappen för att starta motorn.

Inga problem att låna ut bilen med MyKey®

Den här tekniken gör det möjligt att ställa in en högsta hastighetsgräns och till och med kontrollera volymen på ljudsystemet om du vill. Ford MyKey® är lätt att använda och tack vare den smarta tekniken kan du låna ut din bil till en vän eller familjemedlem utan att behöva oroa dig. Sätt bara i en nyckel i tändningslåset, starta bilen och följ de enkla instruktionerna för att programmera de begränsningar du vill spara för den nyckeln. Du kan själv behålla den obegränsade "admin"-nyckeln och till och med ha mer än en av varje om du vill.

Omgivningsbelysning, för en modernare interiör

Med stämningsbelysningen kan du lägga en subtil och sofistikerad färgton till bilens interiör på natten.

Få en ren vindruta snabbt med Quickclear

Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen. Systemet är i full gång på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

Det är lätt hänt att ytterbackspeglarna skadas när du kör in och ut ur trånga utrymmen, eller när du står parkerad på en trång gata. Med eldrivna, fällbara backspeglar som tillval kan du undvika detta genom att vika in dem med en enkel knapptryckning. Eftersom de är uppvärmda kan du dessutom komma iväg snabbare och säkrare i morgonfrosten.

Förhindrar förargliga bucklor och repor

Det är lätt att slå i dörren mot olika saker i trånga parkeringsutrymmen. Men om du öppnar dörren på en Fiesta kommer en skyddande spärr att skjuta ut som skyddar lacken på din bil och fordonet vid sidan om.

Vår prioritet är din trygghet och säkerhet

Fiesta ST innehåller en rad avancerade tekniker framtagna för att skydda dig, dina passagerare och din bil om olyckan skulle vara framme. Andra system finns för att hjälpa till att förhindra att olyckor inträffar helt och hållet.

Behåll kontrollen oavsett vägförhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt din Fiesta medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjningssystemet, Pre-Collision Assist, med fotgängaravkänning, upptäcker och varnar dig för fordon och fotgängare som befinner sig upp till 130 meter framför bilen eller som skulle kunna korsa bilens färdväg. Om du inte reagerar kopplar systemet på bromsarna automatiskt. Den nya tekniken är utvecklad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad, eller helt och hållet undvika dem. De fungerar inte bara vid hastigheter på upp till 80 km/h, utan även nattetid.

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet med elektronisk bromskraftfördelning (Electronic Brake-force Distribution - EBD) ser till att din inbromsning blir mer kontrollerad. Nödbromshjälpen, Emergency Brake Assist, hjälper din bil att bromsa effektivare i en nödsituation. Det gör den genom att känna av hur hårt du trycker på bromsen och automatiskt öka trycket om så behövs.

Säkerhet på hög nivå

Ett Thatcham kategori 1-säkerhetssystem kan monteras in som innefattar ett perimeterlarm och dubbelt låssystem. Med en dubbel låsfunktion kan dörren inte öppnas från insidan, även om någon försöker bryta sig in genom ett sidofönster. Du kan enkelt aktivera dubbellåsningen genom att trycka två gånger på låsknappen på nyckelbrickan.

Femstjärnig säkerhet som skyddar dig

Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. Det utvärderar nya fordons säkerhet med hjälp av en rad stränga kontrollåtgärder. Och som ett mått på Fords säkerhetsengagemang har Fiesta fått högsta betyg: fem stjärnor.

Varnar dig om däcken tappar tryck

Det är alltid viktigt att dina däck håller rätt tryck, dels för att spara bränsle, dels för att spara på däcken och hålla dig säker på vägarna. Det är därför som däcksensorerna ständigt övervakar och varnar dig om problem uppstår, så att du kan köra åt sidan, kontrollera, och antingen pumpa däcket eller byta hjul.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

ANMÄL DIG HÄR ›