Ford transportbilar

Från målare till elektriker, budförare till räddningspersonal. Ditt arbete är viktigt för många. Därför är vi stolta över att stötta de som bygger vårt Sverige med Europas populäraste transportbilsprogram. 

Ford transportbilar kommer med toppmoderna drivlinor med uppdaterad prestanda och mindre utsläpp. Smarta SYNC 3 med FordPass Connect för en uppkopplad upplevelse och över 1000 valbara möjligheter att anpassa bilen efter just dina krav på bland annat passagerarplatser, karosslängd och takhöjd.

Läs mer om våra transportbilar

Upptäck ett brett utbud av kompetenta transportbilar för varje situation.

Collection of Ford commercial vehicles in urban industry area

PRISBELÖNT SÄKERHET

Alla Transits säkerhetsfunktioner är utformade och granskade för att hålla dig, din last och andra trafikanter säkra. Och hjälper till att hålla ditt företag på vägen.

Ford Transit och Transit Custom har fått utmärkelsen som två av de bäst presterande skåpbilarna i aktiv säkerhet, tilldelat av Euro NCAP i testet 19 best selling Vans in Europe.

I testet som representerade det dagliga arbetet erhöll Transit och Custom guld- respektive silvermedalj. Transits trafikskyltsigenkänning registrerades med den enda perfekta poängen under hela evenemanget, och Euro Ncap erkände Fords teknik gällande krockavvärjning med fotgängaravkänning som en tydligt klassledande funktion.

Dessutom har Nya Transit Courier och nya transit Custom båda belönats med högsta säkerhetsklassificering "Platinum" av Euro NCAP, en bekräftelse på att vi tar säkerhet på största allvar. 
Commercial van safety award

ELEKTRIFIERADE TRANSPORTER

Ford erbjuder ett stort utbud av laddbara, elektrifierade transportbilar. Fördelarna med laddbara bilar för företaget är många, inte minst den lägre miljöpåverkan som kommer med ett lågt CO2 -utsläpp.

Du har väl inte missat våra helt elektiska transportbilar? Bland annat finns populära Transit och Transit Custom som helt eldrivna versioner med lång räckvidd och hög kapacitet.
Ford E-Transit driving on road outside office building

Klimatbonus för lätta eldrivna lastbilar

Från den 13 februari 2024 inför Energimyndigheten en klimatpremie på upp till 50 000 kr för företag, kommuner och regioner som köper nya lätta eldrivna lastbilar. Läs mer här.

Tyngre elektrifierade transporter på B-körkort

Transportstyrelsen har från 1 juli 2024 öppnat för ansökningar till försöksverksamhet som ger förare med B-körkort möjlighet att köra tyngre lastbilar med en totalvikt upp till 4 250 kg och som drivs av alternativa bränslen. Detta innefattar bl.a. Ford E-Transit, som har en totalvikt på upp till 4,25 ton och en lastförmåga på upp till 2 ton.

HVO100 Kompatibla modeller

Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO), även känd som förnybar diesel, kan användas i Fords transportbilar istället för vanlig diesel. Utan några förändringar i köregenskaperna.  Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

HVO är baserat på förnybara råvaror i form av bland annat vegetabiliska oljor, spilloljor och avfalls och restprodukter från exempelvis livsmedelsproduktion och etanolproduktion. Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.

Ford har godkänt Transit och Transit Custom för tanking med HVO. Godkännandet gäller nyproducerade bilar som byggts efter första juni 2019.
Ford Transit driving on road in city seen from front

FORD PÅBYGGNATIONER - VI GÖR DIN BIL SMARTARE

Gör din bil ännu bättre! Vi anpassar, bygger om och utvecklar våra fordon tillsammans med våra partners. Våra arbetsklara transportbilar ger en kostnadseffektiv lösning och ett brett utbud oavsett affärsbehov. Vi har lösningar som kan specialanpassas till varje bransch, och vårt modellutbud täcker alla behov som matchar en avancerad funktionalitet med stil och praktiska funktioner.

Ford Transit Chassis droving on country road seen from the side

VÅR SERVICE SÄTTER DIN VERKSAMHET FRÄMST

Våra mekaniker är specialutbildade av Ford för att klara de specifika kraven vad gäller teknisk standard och kvalitetsstandard för kommersiella fordon och bilflottor. Vi arbetar med snabba diagnoser och reparationer för att säkerställa att du är tillbaka på vägen så snabbt som möjligt.

Man mounting towbar on Ford Transit Custom

Transportbilstjänster

Det finns många skräddarsydda tjänster du kan utnyttja när du köpt en transportbil från Ford. 
Customer and Ford Service technician

TRANSPORTBILAR FÖRST

 • Vi prioriterar alltid transportbilar på våra verkstäder. 
 • En första primär diagnos och estimerad reparationstid inom 4 timmar.*
 • Möjlighet till service inom 24 timmar.**
 • Vi eftersträvar reparation inom 48 timmar.***

Man using iPad to check service of his Ford

HÖG TILLGÄNGLIGHET

 • Många verkstäder, närmre hundra st från Ystad till Kiruna 
 • Mobila servicebilar (begränsad tillgänglighet).
 • Tillgång till bilbesiktningsmöjligheter.
 • Alternativ transport, inklusive hämtning och återlämning.**
Satisfied customer standing in front of Ford Transit

ENKELT

 • Kostnadsfri vägassistans i Sverige och Europa. 
 • Nationella Serviceavtal som är utformade för att passa olika verksamheters behov.
 • Förlängd garanti för att säkerställa fortsatt trygghet.
Ford service technician changing wheels on Ford car

EXPERTIS

 • Kvalificerade och specialutbildade transportbilsmekaniker  för Ford.
 • Rätt utrustning och verktyg enligt Fords högt ställda krav. 
 • Kostnadsfria hälsokontroller av ditt fordon med återkoppling via film****

HITTA DIN ÅTERFÖRSÄLJARE

Kom in till oss så berättar vi mer!
VIKTIG INFORMATION