Min Ford

Oavsett om du har en ny eller begagnad Ford, välkommen till ett bekymmersfritt bilägande.

DITT FORDKONTO

Ford-kontot är länkat till FordPass-appen. Ditt användarnamn och lösenord är därför desamma i FordPass-appen och i ditt Ford-konto. All information du lägger till eller uppdaterar via ditt Ford-konto kommer även uppdateras i FordPass-appen.

Man sitting in parked Ford Transit looking at mobile phone

FordPass

För ett problemfritt ägande. I FordPass-appen har du tillgång till en rad olika användbara funktioner* avsedda för att underlätta dina resor och hjälpa dig att ta hand om din bil. Du kan också på ett enkelt och smidigt sätt hålla kontakten med oss. Våra FordPass Guider finns alltid till hands för att ge dig mobilitetsråd när du behöver det. Kontakta oss på fpswe@ford.com

Dad and daughter having breakfast while dad looks at mobile phone

TA HAND OM DIN FORD

Tar du hand om din Ford så håller den sig i bättre skick längre, Det finns mycket som man kan göra själv när det kommer till underhåll och att förebygga skador och behov. Men är det väl så att man upptäcker eller misstänker en skada gör man bäst i att lämna bilen till en auktoriserad Fordverkstad. Läs mer om vad som kan vara  lämpligt att utföra själv och ta del av bra tips på vad man kan göra, och vilka typer av åtgärder en auktoriserade verkstad bör utföra för att hålla din Ford i bra och säkert skick längre. 
Ford technician and customer inspecting car

Garantier

Ford tillhandahåller omfattande garantier. De flesta bilmodeller har 5 års garanti eller 10 000/15 000 mil. Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas helt kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev ägarbyten under garantiperioden. 

  • Nybilsgarantin gäller i 2 år utan km-begränsning
  • Förlängd garanti år 3-5 med km-begränsning 100 000/150 000 km (beroende vilket som inträffar först)
  • 2 års lackgaranti
  • 12 års rostskyddsgaranti för karossen.
  • Villkor för garanti & förlängd garanti för batteri & högspänningskomponenter beror på bilmodell (omfattar el & laddhybrider)
  • 3 år vagnskadegaranti (endast personbilar)
  • Ford originaltillbehör och originaldelar har minst 1 års garanti

Mother carrying daughter on her back while sitting in trunk of a Ford

Instruktionsböcker

Till varje Ford finns en instruktionsbok. Vill du beställa ett tryckt exemplar vänd dig till din Fordåterförsäljare så hjälper dem dig med det. Du hittar även instruktionsböcker och snabbguider i digitalt format. Ange år- samt bilmodell alternativt bilens chassinummer ( VIN) för att få fram dokumentation för din modell. Du hittar också en instruktionsbok i din FordPass app. Vill du uppdatera bilens SYNC-system och kartor gör du det via Ford UK sajt.

Ford Sync screen
Warning triangle on road

FORD VÄGASSISTANS

Ford Assistans är en vägassistansservice som hjälper dig vid ett bilhaveri hemma eller i större delen av Europa, sju dagar i veckan, 365 dagar om året. Vid köp av en ny personbil eller transportbil från Ford ingår minst ett års kostnadsfri Ford Assistans. Om din bil går sönder ringer du bara Ford Assistans så skickar vi ut någon till dig så snabbt vi kan. Har vi inte möjlighet att lösa problemet på plats hjälper vi dig genom att tillhandahålla en ersättningsbil, ordna med alternativa transportmedel för resan dit du ska eller med hotellnätter för dig och dina passagerare. Du når oss på 0771-81 80 00.
Happy customers outside Ford dealership

Ford försäkring

Om någonting händer hjälper vi dig snabbt, smidigt och utan krångel. Vi garanterar att din bil repareras med Ford Originaldelar på en auktoriserad Fordverkstad och är lika säker att köra efter en skada som tidigare. Med Ford Försäkringar får du bra & snabb service, vår skadejour har öppet dygnet runt.  Ford ger dig ett försäkringsskydd med ersättningsnivåer och innehåll utöver det vanliga. Du får exempelvis en helt ny personbil om din Ford totalskadas när den är yngre än två år och inte gått mer än 4 000 mil. Du får ersättning utan någon övre beloppsgräns vid stöld av däck, fälgar, GPS, stereo och annan fabriksmonterad utrustning. 
Dad and daughter eating breakfast while dad looks at mobile phone

BERÖRS MIN BIL AV EN ÅTERKALLELSE

Varje gång bilen lämnas in på service går vi igenom om det är något som behöver justeras eller uppdateras på din bil. Är det mot förmodan något som äventyrar säkerheten på något sätt, skickar vi brev till berörda bilägare med information om att de behöver boka in ett besök på någon av våra auktoriserade Fordverkstäder. Känner du dig osäker så ta kontakta med din närmaste Fordåterförsäljare eller Ford Kundservice om du har frågor kring återkallelser.

BONUS MED FORDKORTET

Vi på Ford har ett enda mål: att göra vardagen med din bil enklare och billigare. Med Fordkortet i handen får du mycket förmånliga erbjudanden och kan dessutom dela upp dina kostnader för service, däck, reparationer, tillbehör och försäkring på olika tidsperioder. Dessutom samlar du bonus på alla dina köp! Fordkortet finns i tre olika utförande: Fordkortet, Fordkortet Mastercard och Fordkortet Företag. 

Ford Kuga driving on bridge

Tillbehör och däck

Gör en fantastisk Ford ännu bättre. Gör din Ford personlig och välj från vårt stora utbud av kvalitetstillbehör för att hitta de som matchar din personlighet och livsstil. När det kommer till däck så är dom faktiskt din enda kontakt med vägen när du kör – och varje kontakyta är ungefär lika stor som en hand. Med andra ord är det viktigt att du har bra däck.

Red Ford Kuga on mountain road