NYA FORD PUMA ST

Premiär för nästa generation Ford Performance. Nya Ford Puma ST är vår första prestanda-SUV någonsin i Europa, skapad med vår karakteristiska DNA från Ford ST-serien.

En 1,5 liters turbomotor från Ford EcoBoost ger imponerande 200 hk och ett vridmoment på 320 Nm. 

Puma ST klarar 0-100 km/h på bara 6,7 sekunder. Bilen kombinerar vardagens praktiska fördelar i en stadsjeep med den optimala spänningen i en Ford Performance-bil

Det här är en Ford Puma byggd för spännande körning med fyra valbara körlägen, sportanpassad fjädring, aggressivt formad aerodynamisk design, imponerande 19 tums aluminiumfälgar och karakteristisk ST-styling.

SE VAD SOM GÖR DEN ANNORLUNDA

FINJUSTERA DIN KÖRUPPLEVELSE 

Nya Puma ST finns med fyra valbara körlägen: Normal, Eco, Sport och Bana. Varje inställning finjusterar bilens prestanda genom att justera motorstyrning, gas- och styrrespons samt inställningar för grepp- och stabilitetskontroll. Det gör att du kan anpassa din körning till alla inställningar medan viktig information visas via den digitala instrumenteringen på 12,3-tum.

DIN PERSONLIGA KÖRASSISTENT

Ford Co-Pilot 360 kombinerar en serie tekniker som samverkar för att köra din körupplevelse bekvämare och mer njutbar än någonsin. Den adaptiva fartkontrollen justerar till exempel automatiskt din fart baserat på fordonet framför. Systemet kan även känna igen fartskyltar och justera din fartkontrollhastighet efter dem. 

EN SMARTARE FARTHÅLLARE

Adaptiv farthållare justerar din fart baserat på fordonet framför. Ställ bara in önskad hastighet och avstånd till bilen framför, så håller den adaptiva farthållaren automatiskt inställt avstånd om trafikförhållandena inte tillåter körning med önskad hastighet. 

ETT EXTRA PAR ÖGON

Döda vinkeln-övervakningen (BLIS) använder radarsensorer för att upptäcka fordon som kan vara dolda i din döda vinkel. De sitter på båda sidor av din Puma ST och varnar dig med en orange lampa som syns tydligt i backspegeln på förarsidan.

SER DE VÄGSKYLTAR DU KANSKE MISSAR

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.

GÖR DET LÄTT ATT PARKERA..

Trafikkoner, cyklar, låga murar... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en inbyggd skärm i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste av parkeringsplatser. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.

ETT SYSTEM SOM KAN HJÄLPA TILL ATT SKYDDA FOTGÄNGARE

Autobroms (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera vissa allvarliga frontalkrockar.

PRESTERAR, BÅDE PÅ LANDSVÄG OCH I TERRÄNG

Puma ST ger en körupplevelse som verkligen är värd det klassiska ST-märket. 

Med de olika valbara körlägena Normal, Sport och Bana kan du smidigt förändra din Puma från en robust SUV till en spännande långfärdsbil. 

Det precisionsjusterade chassit har kombinerats med en mekaniskt begränsad differential (mLSD) som kontinuerligt optimerar grepp- och stabilitetsinställningarna för att garantera en enastående körkvalitet och kördynamik i alla förhållanden. 

Viktig körinformation visas på den digitala instrumenteringen på 12,3-tum. Samtidigt som en mängd smarta hjälptekniker samverkar för att förbättra din körupplevelse.

ST-modellen kompromissar inte med Ford Puma SUV:s unika innovationer. Till exempel Pumas unika MegaBox med ytterligare 80 liter förvaringsutrymme bak. 

FINJUSTERA DIN KÖRUPPLEVELSE

Nya Puma ST finns med fyra valbara körlägen: Normal, Eco, Sport och Bana. Varje inställning finjusterar bilens prestanda genom att justera motorstyrning, gas- och styrrespons samt inställningar för grepp- och stabilitetskontroll. Det gör att du kan anpassa din körning till alla inställningar medan viktig information visas via den digitala instrumenteringen på 12,3-tum.

KÄNN VARJE KURVA

Nya Puma ST är vår första SUV försedd med en avancerad mekanisk differential, vilket optimerar framvagnens dragkraft för förbättrad stabilitet. mLSD samverkar med Torque Vectoring Control för att förbättra hanteringen och minska understyrningen. Resultatet är förbättrad kurvtagningsförmåga vilket gör att du kan ta kurvorna snabbare samtidigt som du behåller kontrollen.

SNABBARE ÖVER STARTLINJEN

Startkontroll är framtagen för användning på banan och finns som tillval tillsammans med Fords prestandapaket. Den gör det möjligt att maximera accelerationen utanför banan för jämn och snabb start i stående ställning. Ställ in maximalt varvtal för motorn så ser systemet till att du inte oavsiktligt övervarvar när du trycker ner gaspedalen.

INGA KOMPROMISSER

Puma ST innehåller några geniala modifieringar så att STs körglädjesdynamik inte äventyras av den ökade körhöjden på dess SUV-plattform. Förbättringar som en extra torsionsstång och styvare bakre vridbalk motverkar SUV-modellens högre tyngdpunkt för att säkerställa stabilitet. Samtidigt ökar de unikt finjusterade fjädrarna lateral styvhet för skarpare kurvtagning.

SLÅ DIG NER I FÖRARSÄTET

Puma ST har ögonfallande racinginspirerade Recaro sportsäten fram med kontrasterande metallgrå sömmar och en präglad Ford ST-logga. Den elastiska materiallisten Miko Dynamica håller dig stadigt på plats och sätena är ergonomiskt utformade för att passa dig perfekt och formar dig efter varje rörelse på vägen.

VERKLIG BROMSKRAFT

Puma ST har ett bromssystem som är optimerat för bromsverkan med större främre och bakre bromsskivor än andra Puma-modeller för starkare bromsförmåga.

PRESTANDA SOM FÅR DIG ATT TAPPA ANDAN

Konstruerad för ren körglädje. Puma ST är den optimala balansen mellan enastående prestanda och enastående effektivitet. Den kraftfulla 1,5 liters turbomotorn Ford EcoBoost ger 200 hk, ett vridmoment på 320 Nm och klarar 0-100 km/h på bara 6,7 sekunder.

SEX VÄXLAR TILL DITT FÖRFOGANDE

Den sexväxlade manuella växellådan är utformad för att hjälpa dig få ut så mycket som möjligt av kraften. Varje växel är kort och fast och ger smidig, exakt prestanda vid varje växling.

EN SMART ANVÄNDNING AV UTRYMMET

Pumas lastutrymme innehåller MegaBox, ett innnovativt nytt nedre lastfack. MegaBox erbjuder inte bara ett extra förvaringsutrymme på 50 liter som kan rymnma föremål upp till 115 cm långa vid behov. Det har även en vattentät insida och en avtappningsplugg så att du enkelt kan rengöra det med vatten. Ett perfekt utrymme för förvaring av våta stövlar eller leriga sportkläder.

INGET MER LETANDE EFTER NYCKELKNIPPAN

Handsfree-bakluckan gör det enkelt att komma åt lastutrymmet i Puma ST även när du har händerna fulla. Med Key Free-nyckeln i fickan eller i väskan behöver du bara röra foten försiktigt under den bakre stötfångaren så öppnas handsfree-bakluckan utan att du behöver röra något. Den kan även öppnas och stängas när du sitter i bilen.

SLÄPP IN LITE SOLSKEN

Puma ST finns med ett helt panoramatak som ersätter plåttaket. Naturligt ljus kan därmed flöda in i bilen för att skapa en ljus och luftig interiör. Den främre halvan är eldriven och kan vikas upp eller glida under det bakre takpartiet och ett fullängds infällbart solskydd gör att du kan öppna glastaket för att få in frisk luft samtidigt som du får skydd mot solen.

NYCKELN TILL EN MER UPPKOPPLAD VÄRLD

Ford Puma ST finns med FordPass Connect* -modem. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-Fi** för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. Lokal varningsinformation, som visas som varningssymboler i ditt kombinationsinstrument, informerar dig om eventuella hinder du närmar dig. Och om en olycka skulle ske kan FordPass Connect själv ringa ett eCall*** till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig. Ladda ner FordPass-appen för att få tillgång till ännu fler funktioner. Du kan till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den.

HANDSFREE MED SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att bara säga "Jag är hungrig". Det kan dessutom läsa upp dina textmeddelanden. Pekskärmen i färg har nyp- och svepgester för intuitiv navigering. SYNC 3 kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar.

MUSIK SOM DEN ÄR TÄNKT ATT HÖRAS

Oavsett vilken musik du föredrar förtjänar den att låta som artisten avsett. Det är precis vad du kan förvänta dig i nya Ford Puma. Varför? Därför att den är tillgänglig med B&O. Detta förstklassiga ljudsystem på 575 watt har utformats och finjusterats för Puma ST av specialiserade B&O-ljudtekniker. Denna anläggning ger ett fylligt och kraftfullt ljud som består av tio högtalare och en subwoofer som är smart inbyggd i det bakre lastväggen så att inget av Pumas lastutrymme äventyras. Så skruva upp volymen och upplev dina favoritartister och älsklingslåtar i din personliga konsertlokal: din egen bilkupé.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

Hedin Motor Company förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information.