6
Kontinenter
27
Länder
30 000
Kilometer

LEXIE LIMITLESS & NYA HELT ELEKTRISKA EXPLORER

RESAN TAR SIN BÖRJAN

Den 8:e september gav sig Lexie Alford, mer känd på Instagram och YouTube som @LexieLimitless, ut på en episk resa. En banbrytande roadtrip i helt nya elektriska Explorer®. 

Inspirerad av äventyraren Aloha Wanderwell, den första kvinnan att köra jorden runt i en Ford Model T, siktar Lexie mot att bli den första personen att navigera runt planeten i ett helt elektriskt fordon. 

Resan startade i Nice, precis som för Aloha för 100 år sedan. Färden gick genom Europa, Afrika, Asien, Oceanien och Nord- och Sydamerika. På sin resa träffade Lexie andra pionjärer, körde enorma sträckor och utmanades hitta tillräckligt med laddmöjligheter längs med resans väg! 
Black and white photo of woman standing in front of T-Ford with pyramids in background

Ett historiskt världsrekord

Den 26 Mars 2024 gick Lexie i mål och satte därmed det officiella rekordet att vara den första personen att ha rest jorden runt i en elbil med den nya helelektriska Ford Explorer*. 

När de korsade mållinjen i Nice, Frankrike, ledde Lexie och den nya Ford Explorer en konvoj av ikoniska Ford-bilar som dessutom flankerades av nuvarande modeller vilka formar Fords visionära framtida inriktning.

Explorers otroliga resa korsade sex kontinenter, körde genom 27 länder och avverkade mer än 30 000 kilometer, allt enbart på el. Kampen mot strömavbrott i Afrika, bristen på laddningsinfrastruktur i Atacamaöknen i Chile, orörda vägar, bergspass och iskalla förhållanden bevisade precis vad som är möjligt att åstadkomma i en elbil!

Redo för äventyr

AVANCERAD EXPLORER-TRÄNING
BESÖK I VÄDERFABRIKEN
TRÄFFAR EXPLORER-TEAMET

The Original Explorer

Aloha Wanderwell var en nordamerikansk upptäcktsresande, filmskapare, fru, mamma och “kvinnlig Indiana Jones”. Vid sexton års ålder var hon den första kvinnan att köra jorden runt. Och hon gjorde det i en Ford Model-T. 

Med stöd av Ford Motor Company startade expeditionen i Paris. Äventyret tog flera år att genomföra och Ford Model T "Flivver" valdes på grund av dess tillförlitlighet och hur lätt den var att reparera.

Hennes resa till platser som ingen västerländsk person någonsin sett tidigare kunde följas i tidskrifter som beskrev varje steg i äventyret, land för land. 

NYA HELT ELEKTRISKA EXPLORER

Exploring Reinvented
VIKTIG INFORMATION