Ford Kuga - Funktioner

Ford Kuga SUV är fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare och säkrare. Upptäck vad som gör Kuga unik.

Förarassistans

DIN PERSONLIGA KÖRASSISTENT

Ford Co-Pilot 360 kombinerar en rad teknologier som tillsammans kommer att göra körupplevelsen bekvämare och säkrare. Adaptiv farthållare med körassistent och filhållningssystem anpassar automatiskt hastigheten i förhållande till framförvarande fordon. Systemet kan också känna igen och anpassa hastigheten efter hastighetsskyltar. Filhållningssystemet hjälper till att följa vägmarkeringarna och att hålla dig hålla dig centrerad i filen. Dessa teknologier är några av anledningarna till att Kuga har fått 5 stjärnor och ett toppbetyg i det oberoende kollisionstestprogrammet Euro NCAP.
Red Ford Kuga Driving On Bridge Over Water Seen From Above

HJÄLPER DIG ATT HÅLLA DIG I DIN FIL

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag och ger då dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.

Ser vägskyltar du kanske missar
Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, kan bilens skyltigenkänning identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.
Ford Kuga on road with lane assist

HJÄLPER DIG ATT SE GENOM KURVORNA

Kugas adaptiva framljussystem ger utmärkt sikt under en mängd olika förhållanden. Dessa iögonfallande LED-strålkastare använder kameror för att övervaka vägen framför och ändra ljusmönstren för att passa olika situationer, inklusive kurvor på vägen eller annalkande rondeller. Bländningsfritt helljus justerar strålkastarens vinkel för maximal belysning och minimal bländning för att skydda mötande trafik när den upptäcks.
Ford Kuga headlights

ETT EXTRA PAR ÖGON

Döda vinkeln-systemet (BLIS) använder laterala sensorer för att upptäcka fordon som kan vara dolda i din döda vinkel. Om ett annat fordon kommer in i din döda vinkel, varnar systemet dig med diskreta varningslampor som är inbyggda i backspeglarna. Varning för korsande trafik samverkar med döda vinkeln-informationssystemet för att öka medvetenheten när du backar ut ur ett utrymme och har begränsad sikt. Systemet kan upptäcka fordon som närmar sig från sidorna och varna dig för deras närvaro.
Ford kuga camera assists

LÅT KUGA SKÖTA PARKERINGEN

Att parkera på en livlig gata eller i ett trångt utrymme kan vara svårt. Men tack vare förbättrad aktiv parkeringshjälp gör nya Ford Kuga det enklare än någonsin. Systemet som finns på modeller med automatlåda kan identifiera en lämplig parkeringsplats och sedan automatiskt utföra hela parkerings- och utkörningsmanövreringen åt dig. Med knappen Aktiv parkeringshjälp behöver du inte styra eller använda pedalerna – bilen tar hand om allt åt dig.

Tack vare sensorerna slipper du stressen när du parkerar

Avståndssensorer hjälper dig att avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder runt bilen. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöses en ljudsignal som blir starkare ju närmare du kommer.
Ford kuga parking sensors

Prestanda

Kuga plug in hybrid information image

En kombination av bensin och elkraft

Kugas avancerade laddningsbara hybridteknologi kombinerar en batteridriven elmotor med en 2,5-liters bensinmotor. Hybridbatteriet kan laddas hemma eller på offentliga laddningsstationer (inte DC, snabbladdning). Kraft som återvinns under bromsning hjälper också till att ladda batteriet under körning. Fullt laddad kan Kuga Plug-in Hybrid köra upp till 65 km på ren eldrift*.
Kuga hybrid information image

Effektiv självladdning

Självladdande Kuga elhybrid kombinerar en mycket effektiv 2,5-liters Duratec-motor med en batteridriven elmotor. Den tillvaratar via systemet den kraft som vanligtvis går förlorad vid inbromsning och batteriet kan lagra kraften vilket ytterligare förbättrar bränsleekonomin, och kan till och med köra kortare sträckor endast på el. 
Kuga ecoboost information image

Kompromisslös prestanda

EcoBoost-bensinmotorn på 1,5 liter utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning tillsammans med cylinderavaktiveringsteknik för att uppnå enastående effekt med anmärkningsvärd effektivitet. Den finns med 150 hk så att du kan dra fördel av all den kompromisslösa prestanda du förväntar dig från en vanlig 1,5-liters motor, men med bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

E85 Lägre utsläpp och låg skatt

Kuga kan även köras på etanol. Förutom en betydande kostnadsbesparing med bland annat en lägre fordonskatt och ingen Malus, bidrar hållbart producerad etanol kraftigt till en minskad klimatpåverkan jämfört med fossila bränslen. 
red Ford Kuga stopping at crosswalk

PROBLEMFRI LADDNING

Nya Kuga laddhybrid levereras med en reseladdare som även fungerar för tillfällig stödladdning i hemmet.

Vill du göra laddningen av din laddhybridbil hemma så snabb som möjlig? Med hjälp av en av våra expertinstallationspartners kan du installera en laddbox hemma som tillval. Tag kontakt med din Fordåterförsäljare för mer information.

När du kör hjälper en kombination av regenerativ bromsning och kraft från motorn till att fylla på batteriet. Och om du behöver ladda på vägen kan du även enkelt använda ett ständigt växande nätverk av offentliga laddningsstationer.
Ford battery charger

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

Oavsett destination använder helt nya Kuga laddhybrid två kraftkällor för att ta dig dit du ska mer effektivt än någonsin. Den avancerade eldrivlinan gör att du kan köra kortare resor på upp till 65 km* utan utsläpp och ladda var som helst där du har tillgång till elnätet. För längre resor ser den konventionella förbränningsmotorn till att du kan åka så långt du behöver genom att använda powersplit-teknik för att ladda hybridbatteriet när du kör. Energin som fångas genom regenerativ bromsning hjälper dig att ladda upp batteriet igen

Ford Kugas avancerade laddhybridteknik kombinerar en batteridriven elmotor med en 2,5-liters Duratec-bensinmotor vilket ger en kombinerad effekt på 225 hk tillsammans med enastående bränsleekonomi och koldioxidutsläpp på bara 22 g CO2/km (WLTP). 

Med valbara elfordonslägen kan du bestämma om du ska köra på ström från elmotorn, bensinmotorn eller en kombination av båda. När du använder läget "EV Now" kan fordonet köras upp till 65* km på enbart elkraft. Du kan alltså göra resan enkel och samtidigt hålla din stad ren, tyst och fin.
Ford Kuga drive train rendering

KOMPROMISSLÖS PRESTANDA

EcoBoost-bensinmotorn på 1,5 liter utnyttjar en kombination av direkt bränsleinsprutning och turboladdning tillsammans med cylinderavaktiveringsteknik för att uppnå enastående effekt med anmärkningsvärd effektivitet. Den finns med 150 hk så att du kan dra fördel av all den kompromisslösa prestanda du förväntar dig från en vanlig 1,5-liters motor, men med bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.
Red Ford Kuga Driving On Bridge Over Water Seen From Above

ANVÄND MINDRE BRÄNSLE MED AUTO-START-STOP

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn utan att avbryta strömförsörjningen till de viktigaste systemen. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen utan problem. Auto-Start-Stop är särskilt effektivt när du kör i stan – där kan bränsleförbrukningen sjunka med upp till 10 % (stadskörning).
Ford Kuga rear
Ford Kuga automatic gear shift

SÖMLÖSA VÄXELVAL

För modeller med automatlåda ger Kugas roterande växelväljare dig full kontroll över den avancerade åttaväxlade växellådan så att du sömlöst kan välja växel med en enkel vridning på växelväljaren. Genom att ersätta den konventionella växelspaken frigörs ytterligare utrymme för en renare, mer raffinerad interiördesign.
Ford Kuga manual gear shift

SNABBA MANUELLA VÄXLINGAR

Kugas sexväxlade manuella växellåda har hög vridmomentskapacitet och ger smidiga, snabba och exakta växlingar. Växelindikatorn på instrumentbrädan talar om för dig när du ska växla för maximal bränsleekonomi.
Ford Kuga drive modes settings

TÄMJ VARJE VÄGLAG

Jämna stadsgator eller slingrande landsvägar – var du än kör är Kuga byggd för att maximera kontrollen. Välj bland fem tillgängliga körlägen som finjusterar fordonets prestanda för att perfekt anpassas efter väderförhållandena. Systemet ändrar accelerations-, styr- och fjädringskänsligheten samtidigt som det även arbetar med dragkrafts- och stabilitetskontroller för att ge optimal kontroll i alla lägen. 

Välj mellan: Normal, Sport, Våt/Halka, Terräng eller Eco-läge för maximal effektivitet. Viktig information visas sedan på Kugas digitala instrumentbräda med 12,3-tumsskärm som växlar mellan unika färgteman beroende på vilket körläge du har valt.
Ford Kuga hybrid engine rendering

MINSKADE UTSLÄPP

Med imponerande koldioxidutsläpp på bara 22 g CO2/km (WLTP) uppfyller Ford Kugas laddhybridmotor de stränga utsläppsnormerna Euro 6.2. Dessa normer är utformade för att förbättra luftkvaliteten och minska avgasutsläppen.

Komfort

ANVÄND HANDSFREE MED SYNC 3

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan till och med få upp lokala restauranger genom att helt enkelt aktivera röststyrningen och säga "Jag är hungrig”. Det kan dessutom läsa upp dina textmeddelanden. Pekskärmen i färg har nyp- och svepgester för intuitiv navigering. SYNC 3 kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritapp. 
Ford Kuga touch screen

LADDA NÄR DU KÖR

Interiören i Kuga är designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Det stora mediefacket i mittkonsolen är stort nog även för de största smartmobilerna. Och med den trådlösa laddningen för kompatibla smartmobiler har det aldrig varit enklare att se till att dina enheter alltid är klara att använda.
Ford Kuga wireless charing mobile phone

Säkerhet

5-STJÄRNIG SÄKERHET

Nya Kuga har dessutom belönats med fem stjärnor av Euro NCAP, den ledande oberoende säkerhetsorganisationen i Europa, vilket inte är någon överraskning för oss. Deras roll är att noggrant utvärdera säkerheten hos alla nya fordon och se till att de kontrolleras på högsta möjliga nivå.
Five star Euro Ncap logo

ETT SYSTEM SOM SKYDDAR FOTGÄNGARE

Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.
Ford Kuga pre-collision assist

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra personbilar har 5 års garanti eller 10 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev ägarbyten under garantiperioden. 
Red Ford Kuga Driving On Bridge Over Water Seen From Above
Red Ford Kuga driving on wet road

DU BEHÅLLER KONTROLLEN

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemet kan det känna av om din bil förlorar greppet och balanserar då automatiskt bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det
Ford Kuga stopping for other car

MAXIMERAR BROMSVERKAN VID ETT NÖDLÄGE

Nödsbromshjälpen är utformad för att upptäcka en nödsituation och optimera trycket i bromssystemet för att ge maximal stoppkraft.
car child seat

HÅLLER BARNEN SÄKRA

Kuga är utformad för att små barn alltid ska sitta tryggt och säkert under bilresan. Den har dessutom fyra bakre ISOFIX-fästpunkter för barnstolar så att du lätt kan montera två barnstolar.
Ford Kuga alarm system visualization

STÖLDFÖRSÄKRING

Thatcham kategori 1 är ett sofistikerat larmsystem som aktiveras automatiskt när du dubbellåser bilen. En kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om bilen lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Tekniken är även utformad för att förhindra oönskad bortbogsering av din Kuga. Det går att koppla systemet på olika sätt så att du kan välja att bevaka dörrarna, motorhuven och bagageutrymmet.
Ford Kuga wheel and tyre

DÄCKVARNING

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

ANVÄNDBARHET

RYMLIG OCH PRAKTISK

Redo för allt. Kuga är både rymlig och praktisk. Gör shoppingresor och skolturer enklare. Eller varför inte slänga in ett par cyklar där bak och åka ut på en utflykt? Kuga har upp till 645 liter utrymme bakom den andra sätesraden. Med flexibla baksäten som kan skjutas framåt eller bakåt för att passa dina behov ökar den bakre förvaringskapaciteten med 67 liter när de är i främre läget. Och med nedfällda baksäten finns det upp till 1 530 liters lagringskapacitet så att du alltid har det utrymme du behöver.
Ford Kuga adjustable back seat

Black Package gör din Kuga ännu snyggare

Nya Black Package kommer med ett svartmålat tak och svartlackerade spegelkåpor, frontventiler och bakspoiler. ST-Line-emblem och Kuga-bakluckans bokstäver är också utförda i svart, och svartmålade 20-tums aluminiumfälgar ingår som standard för maximal visuell effekt.

Black Package är tillgängligt på Kuga ST-Line.

White Ford Kuga with Black Pack styling

NYA FORD KUGA PLUG-IN HYBRID "BÄST I TEST" AV LADDBARA HYBRIDSUVAR

Nya Ford Kuga Plug-In Hybrid vinner Vi Bilägares test (Nr 10 2020) och prisas bland annat för den mesta eldriften, rymligaste kupén och snålaste bensinmotorn.

Ford Kuga testvinnare vi bilägare 2020
VIKTIG INFORMATION