Ford Mustang Mach-E - Funktioner

Nya Ford Mustang Mach-E är en elektrisk SUV fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare och säkrare. Upptäck vad som gör Mustang Mach-E unik.

Teknologi

DESIGNAD FÖR DIG

Du får avancerad förarhjälpsteknik, nästa generations anslutningsfunktioner och innovativa designdetaljer. Mustang Mach-E levererar en bekväm körupplevelse, centrerad kring dig.
Mustang Mach-E interior

KÖRLÄGEN

Din Mustang Mach-E låter dig anpassa din körupplevelse efter önskad stil. De tre olika körlägena Active, Whisper och Untamed ändrar motorljudet, kupébelysningen och till och med bilens respons för att matcha ditt humör perfekt.
Mustang Mach-E interior drivers seat

Assisterar din körning

Mustang Mach-E har en mängd system som både hjälper dig att köra säkrare på vägen men även som gör din upplevelse mer avslappnad och njutbar. 
KROCKAVVÄRJNING
VARNINGSSYSTEM FÖR DÖDA VINKELN & KORSANDE TRAFIK
UNDANSTYRNINGSASSISTANS
CO-PILOT 360 MED ADAPTIV FARTHÅLLARE

SYSTEM FÖR UNDANMANÖVER

Din Mustang Mach-E är utrustad med ett system för undanmanöver, en del av trafikvarningssystemet. Tekniken är utformad så att du redan när du svänger, upptäcker och undviker hinder som är i vägen och får extra styrningshjälp så att du kan styra runt objektet som är i vägen.
Mustang Mach-E collision assist visualization

AUTOMATISKT HELLJUS

Din Mustang Mach-E kan automatiskt dämpa strålkastarna om den känner av att du närmar dig mötande trafik. Det automatiska helljuset kan sedan automatiskt växla till helljus när vägen framför dig är fri.
Mustang Mach-E floodlights visualization

SYNC 4A

Ford SYNC 4 ger en körupplevelse utformad omkring dig. Detta anslutna ekosystem låter dig anpassa och uppdatera din Mustang Mach-E-hårddisk direkt från din mobila enhet eller dator. Andra höjdpunkter inkluderar ett molnanslutet navigeringssystem och modembaserade uppdateringar. Att interagera med SYNC 4-systemet med dess förbluffande enkla röstkommandon eller via pekskärmen på hela 15,5 tum kommer att underlätta din körupplevelse på alla sätt. Du kan också utnyttja genomtänkta extrafunktioner, inklusive trådlös Apple CarPlayTM- eller Android AutoTM-kompatibilitet och Wi-Fi.

Mustang Mach-E sync 4a system on screen at drivers seat
Mustang Mach-E large screen

MOBILA UPPDATERINGAR

Din Mustang Mach-E är utformad för att hela tiden utvecklas. Säkra och mobila uppdateringar erbjuder förbättringar: från uppdateringar av SYNC® 4A-programvaran till uppgraderingar som förbättrar ditt fordons kvalitet, dess kapacitet och dess bekvämlighet. De flesta av dessa uppdateringar installeras automatiskt, vilket möjliggörs av en innovativ och molnansluten teknik. Större uppdateringar kan installeras via Wi-Fi vid tidpunkter och på en plats som passar dig.
Woman using FordPass app

FORDPASS

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den har parkopplats med din mobiltelefon via FordPass-appen. När den är ansluten kan du låsa upp en serie innovativa nya funktioner. Du kan till exempel använda din mobil för att hitta din bil och låsa eller låsa upp den. Du kan övervaka laddnivån, körsträckan och däcktrycket samt få varningsmeddelanden om bilens skick direkt till din mobil. Du kan även programmera din navigering hemifrån genom att skicka ett resmål direkt från din mobil till bilen.
Man standing by Mustang Mach-E at dusk

FÖRARPROFIL OCH PERSONLIG ANPASSNING

När du parkopplar din smarttelefon med FordPass anpassar din Mustang Mach-E olika inställningar till dina förvalda inställningar. Detta inkluderar justering av säten och speglar, att din favoritradiostation ställs in och till och med att omgivningsbelysningen och instrumentpanelen ställs in som du vill ha den. Du kan även skapa din egen unika avatar för en mer personlig touch.
Mustang Mach-E driving on mountain road

RESEPLANERARE

Reseplaneraren för elbilar ger dig total trygghet på vägen. Ange din destination så skräddarsyr systemet en rutt baserat på batterinivån och tillgängliga offentliga laddningsstationer. Du kan också planera din rutt i förväg. Ange helt enkelt din destination och hitta laddningsställen med FordPass-appen, och skicka sedan rutten direkt till SYNC 4A-systemet i ditt fordon.
Mustang Mach-E app remote control visualization

FJÄRRSTYR DIN BIL

Fjärrstyrningsfunktionerna i FordPass gör att du kan låsa och låsa upp Mustang Mach-E, slå på eller av motorn och övervaka laddningsstatusen praktiskt taget var som helst. Du kan också ställa in ett startschema så att dina fordonsinställningar är exakt som du vill ha dem innan du sätter dig bakom ratten.

DIN TELEFON SOM NYCKEL

Nu är det slutfumlat med nyckelknippan. Använd din telefon som en nyckel för att starta och använda din Mustang Mach-E. Med FordPass-appen kan du också öppna bakluckan och aktivera fjärrstartsfunktionen i din Mustang Mach-E utan att behöva en fysisk nyckel.
Man using phone as key for Mustang Mach-E

E-LÅSSYSTEM

Vi har tagit bort dörrhandtagen på Mustang Mach-E för att skapa en elegant och strömlinjeformad design. När du närmar dig ditt fordon känner systemet igen din telefon eller nyckel och tänder en knapp på dörrpanelen. Tryck då bara på knappen för att öppna dörren. När du går iväg kommer systemet automatiskt att låsa sig självt.
Mustang Mach-E door open button
Mustang Mach-E sound system speaker

LJUDSYSTEM FRÅN B&O

Du kommer att imponeras av den kraftfulla ljudupplevelsen från B&O-ljudsystemet med 10 högtalare. Med inspiration från Bang & Olufsens hemmahögtalare har integrationen av en vacker soundbar på instrumentpanelen redan vunnit ett prestigefyllt inredningspris. En högeffektiv subwoofer levererar också en tung bas med reducerad vikt och sparat utrymme.
Mustang Mach-E panoramic roof

PANORAMATAK

Panoramataket (finns som tillbehör) får interiören att flöda av naturligt ljus och ger en rymligare känsla. Och en speciell beläggning hjälper interiören att hålla sig svalare på sommaren och varmare på vintern.
Mustang Mach-E front trunk

FRÄMRE BAGAGELUCKA

Mustang Mach-E ger dig lite mer. En bekvämt placerad främre bagagelucka ger upp till ytterligare 88 liter av förvaringsutrymme utöver de 402/1508 liter i bakluckan. Perfekt för förvaring av din reservladdningskabel under de spontana helgerna.
Mustang Mach-E towing bar

ANVÄNDBAR DRAGKRAFT

De senaste versionerna av Mustang Mach-E Long Range RWD och Long Range AWD är godkända att dra släp på upp till 1000kg. Gäller bilar från modellår 2022, producerade från 5 maj 2022 och framåt. För modellår 2023 gäller 1500kg. För övriga modeller gäller 750kg.
Yellow Ford Mustang Mach-E with canoe on roof

ANVÄNDBAR TAKLAST

Ta skidorna, cykeln eller varför inte kajaken på taket. 

Mustang Mach-E är godkänd för taklast på upp till 75 kg, dock så är den tillåtna takvikten beroende av om bilen är utrustad med panoramatak eller inte. För Mustang Mach-E med panoramatak är maxvikten 65 kg. 

LADDNING

Red Mustang Mach-E charging by a house

LADDA HEMMA MED LADDBOX

En laddbox (tillbehör) är en laddningspunkt för hemmet och det snabbaste och enklaste alternativet för laddning hemma. En installation av en laddbox går snabbt och hanteras av en elektriker. Vi erbjuder laddboxar via våra samarbetspartners KGK och DEFA. Kontakta din återförsäljare för mer information.  
Mustang Mach-E charging cables

LADDNING HEMMA VIA STRÖMUTTAG

Den medföljande laddningskabeln Ford Universal kan också anslutas till ett strömuttag för upp till 20 km räckvidd varje timme. Du kan även använda ett vanligt vägguttag. Laddningen går långsammare – cirka 12 km räckvidd per timme – men är användbar när du besöker någon som inte har någon laddningsanläggning.

Precis som med en laddbox behöver du en kvalificerad elektriker för att installera ett specialströmuttag

LADDTIDER VID HEMMALADDNING

Se hur lång tid det tar att ladda Mustang Mach-E med hjälp av en Ford Connected laddbox. 

OFFENTLIGA LADDPLATSER

Offentliga laddningsplatser är bra när du är ute och åker eftersom de erbjuder snabbare laddning än när du är hemma. Dessa offentliga växelströmsladdningsplatser levererar 10–80 % laddning på 7,2 timmar. Likströmsladdare (150 kW) kan ge 10–80 % laddning på 38 minuter (50 kW, 90 min). Perfekt när du behöver ladda och är på resande fot.

Förkonditionering under färd

Mustang Mach-E kan värma eller kyla batteriet medan du kör så att det är redo för snabbare laddning när du anländer till laddstationen. När funktionen aktiveras via reseplaneraren börjar förkonditioneringen förbereda batteriet inom cirka 30 kilometer från den valda DC-snabbladdaren.
 
Notera: Förkonditionering använder överskottsvärme eller kylkapacitet som inte används i kupén. Eftersom din komfort prioriteras kan den tillgängliga kapaciteten för förkonditionering vara begränsad vid extremt varma eller kalla yttertemperaturer. Att minska användningen av klimatanläggningen ger mer tillgänglig kapacitet för förkonditioneringen.

IONITY-LADDNINGSNÄTVERK

IONITY-nätverket levererar den snabbaste laddningsmetoden. De högeffektiva laddarna (150 kW) kan leverera cirka 119 km på endast 10 minuter. Perfekt för korta rastplatser på motorvägen där du snabbt kan öka din räckvidd medan du tar en snabb kaffe eller lunch.

När du köper en Mach-E får du dessutom ta del av förmånliga priser1 hos IONITY som är Europas största nätverk av snabbladdare och ett samverkansprojekt mellan flera av de största biltillverkarna i Europa, däribland Ford. Inom ramen för samarbetet har respektive bilmärke ett förmånligt avtal med sina elbilskunder om kraftigt rabatterade priser när man gör ett besök vid en snabbladdare.

White Mustang Mach-E charging with Ionity charger

VAD PÅVERKAR RÄCKVIDDEN?

Hög hastighet, väder och körstil är exempel på saker som kan påverka räckvidden på en elbil. Du kan läsa mer om att köra eldrivet och hur du kan maximera din räckvidd på våra infosidor om eldrivna fordon.

Silver Mustang Mach-E charging by a house

Batteriuppdatering Mustang Mach-E Standard Range

Från modellår 2023.75 uppdateras Mustang Mach-E med ett nytt LFP-batteri på standard range-versionerna. Detta innebär bland annat längre räckvidd (nu upp till 470 km), ökad effekt på AWD-versionen (från 269 till 315 hk) och möjlighet till 150kW snabbladdning (tidigare 115 kW).

Uppdateringen innefattar även nya större aluminiumfälgar på 19" som standard.

SÄKERHET

FEMSTJÄRNIG SÄKERHET

Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. Det utvärderar nya fordons säkerhet med hjälp av en rad stränga kontrollåtgärder. Och som ett mått på Fords säkerhetsengagemang har Mustang Mach-E fått högsta betyg: fem stjärnor.
Red Mustang Mach-E driving on city road

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra personbilar har 5 års garanti eller 10 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev ägarbyten under garantiperioden. 

För våra elbilar gäller också 8 år / 16 000 mil garanti på batteriet.
Man standing by Mustang Mach-E at dusk
VIKTIG INFORMATION