Förarassistans

EXTRA KONTROLL VID START I BACKE
Backstartshjälpen (Hill Start Assist) hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2-3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.
LÄTTARE ATT PARKERA
Active Park Assist styr in dig i parkeringsfickor som inte är mer än 20 % längre eller bredare än bilen. Med en enkel knapptryckning hittar sensorerna i det nyskapande systemet ett utrymme som är tillräckligt stort. Sedan styr det automatiskt in dig där – allt du själv behöver göra är att hantera gasen, växlarna och bromsen (följ instruktionerna på skärmen och ljudsignalerna).
ADAPTIV FARTHÅLLARE
Intelligent Adaptiv farthållare låter dig både sätta en din hastighet men även avståndet till den framförvarande bilen. Systemet känner igen om trafiken saktar in och kommer då att behålla det avstånd som är satt till framförvarande bil med en reglering av hastigheten. 
ÖVERVAKAR HASTIGHETEN OCH KÄNNER IGEN VÄGSKYLTAR
Intelligent hastighetsövervakning tillsammans med trafikskyltsigenkänning ger nya möjligheter för dig att koncentrera dig på vägen. Väl aktiverat så kan systemet identifiera lokala hastighetsbegränsningar och automatiskt anpassa den maximala hastigheten. 
SERVOSTYRNING SOM REAGERAR PÅ ALLA SITUATIONER
Den elektriska servostyrningen (EPAS) anpassar sig automatiskt efter hastigheten och rådande körförhållanden. Vid låg hastighet gör systemet det enklare att vrida på hjulen och förbättrar manövreringsförmågan genom att hjulen känns lättare. När du behöver större kontroll vid högre hastigheter blir styrningen trögare. Nu med avdriftskontroll tar EPAS även hänsyn till sidovindar och andra körförhållanden, medan aktiv vibrationskontroll minskar de oönskade vibrationerna i ratten.
SER VAD SOM KOMMER, FRÅN VARDERA SIDAN
En liten panoramakamera, på fronten av S-MAX, visar en delad bild i 8” displayen så att du kan se fordon, cyklister eller fotgängare som kommer från vardera sida. Denna främrekamera är ovärderlig om du till exempel ska köra ut ur ett trångt parkeringsutrymme eller på en väg där din syn hindras.

Trafikkoner, cyklar, låga murar... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste av parkeringsplatser. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.
HJÄLPER DIG ATT STANNA KVAR I RÄTT KÖRFÄLT
Det aktiva filövervakningsystemet (Lane Keeping Aid) använder en framåtriktad kamera som läser av om du råkar glida ur filen av misstag. Systemet talar om detta genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Om du reagerar långsamt eller inte svarar, ger filövervakningssystemet styrmoment för att hjälpa till att leda tillbaka dig i rätt körfält. Tekniken är utformad för flerfiliga vägar (som motorvägar) och avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 70 km/h, men kan även stängas av manuellt.
ETT SYSTEM SOM KAN GÖRA OLYCKOR MINDRE ALLVARLIGA ELLER UNDVIKA DEM HELT OCH HÅLLET
Pre-Collision Assist, ett krockavvärjningssystemet , upptäcker och varnar dig när fotgängare finns i närheten eller skulle kunna korsa bilens färdväg. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Tekniken är utformad för att minska olyckornas svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.
SMARTA STRÅLKASTARE
Det anpassningsbara ljussystemet med Ford Dynamics LED-strålkastare lyser upp vägen med exakta och intensiva ljusmönster som regleras automatiskt efter olika väg- och körförhållanden. Dagljuslampor ingår också, liksom sekventiella kurvspårljus med LED-slingor, som lyser i sekvenser för bättre sikt och ersätter de traditionella "blinkande lamporna". De bländningsfria helljusen regleras automatiskt för att inte blända andra förare och dessa nya lyktor förbättrar sikten i kurvorna genom att följa vägen.
TEKNIK SOM SER VAD DU INTE KAN SE
Blind Spot Information System använder RADAR sensorer för att se fordon som kan vara dolda i din blinda plats. De är belägna på vardera sidan av din S-MAX och varnar dig med ett orange ljus som tydligt visas i sidospegeln.
PARKERA OCH BACKA UTAN STRESS
Fungerar på samma sätt som funktionen aktiv parkeringshjälp, men åt andra hållet – nu får du istället hjälp att styra ut ur en smal p-plats. Systemet styr medan du själv hanterar gasen, växlarna och bromsen. Och när fordonet har kommit ut ur utrymmet informerar det dig om att "Ta över ratten" via instrumentbrädan.
MAXIMALT VRIDMOMENT
Torque Vectoring Control reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning). Denna information används kontinuerligt för att balansera effektfördelningen mellan de två framhjulen. Det ger maximalt grepp och skärpt hantering så att du får hjälp att hantera kurvor och ojämnheter i vägen
UPPTÄCKER FORDON SOM DU ANNARS KAN MISSA
Rear cross traffic alert (är en del av) dödavinkelövervakning. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Dessutom tänds en lampa i sidospeglarna (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning).
FORD CLEARVIEW WIPERS SYSTEM
Ett smartare vindrutetorkarsystem. Nu har spolarmunstyckerna placerats i torkararmarna, vilket gör att rutan blir ren fortare med mindre vätskeåtgång. Det finns flera vattenhål som gör att tvättvätskan levereras direkt in i varje torkarblad när den sveper över vindrutan. Resultatet? En renare vindruta som hjälper till att förbättra din synlighet. Och eftersom systemet använder mindre vätska, behöver du inte fylla på lika ofta.

PRESTANDA

ANVÄND MINDRE BRÄNSLE MED AUTO-START-STOP
När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).
HJÄLPER DIG KÖRA MER EFFEKTIVT
Det innovativa systemet Ford Eco Mode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsning och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. Den smarta programvaran ger dig sedan råd om hur du förbättrar din bränsleekonomi.
AVANCERAD FJÄDRING FÖR UTMÄRKT KÖRNING OCH HANTERING
Detta avancerade system är lätt och perfekt utformat för utmärkt respons, kontroll och körkvalitet.

KOMFORT

FORD PASS CONNECT
S-MAX är tillgänglig med ett FordPass Connect-modem. Systemet erbjuder en rad ovärderliga fördelar, inklusive upp till 4G WiFiWi-Fi-hotspot för upp till tio enheter och trafikuppdateringar i realtidFordPass med Live Traffic som levereras direkt till ditt navigationssystem i bilen. I kombination med FordPass-appen på din telefon kan du kontrollera om du kom ihåg att låsa dörrarna och sedan låsa eller låsa upp dem på distans. Du kan till och med lokalisera bilen på en karta så att du inte behöver oroa dig över att glömma var du parkerade.
FORD PASS APP
FordPass Connect blir ännu kraftfullare efter att den har parats ihop med din smartphone via FordPass-appen. När du är ansluten låser du upp en rad innovativa funktioner. Du kan till exempel använda din telefon för att hitta ditt fordon, låsa och låsa upp det på distans. Du kan övervaka bränslenivå, körsträcka och däcktryck och få fordonshälsovarningar direkt till din telefon. Dessutom kan du till och med starta din bil (endast bilar med automatlåda) så att den är redo att köra när du är det. Du kan också programmera din satnav hemifrån genom att skicka en destination direkt från telefonen till bilen.
PANORAMATAK FÖR EN LJUSARE, LUFTIGARE KÄNSLA
Med en enkel knapptryckning kan det elmanövrerade solskyddet öppnas så att naturligt ljus kan strömma in genom panoramataket. Samtidigt håller det solreflekterande glaset kupén sval och skyddar dig från skadliga UV-strålar.
PLATS FÖR HELA FAMILJEN. FLEXIBELT SITTSYSTEM FÖR UPP TILL SJU
Generöst med sittplatser för upp till sju, med vikning i andra och tredje rad, vilket möjliggör många sittplatser och stuvningskonfigurationer. Till exempel kan platserna i andra raden och tredje raden vikas platt genom att trycka på en knapp som gör omedelbar plats för ditt sportutrustning eller skrymmande 'hemma-fix'-inköp.
FÅ EN KLAR VINDRUTA BLIXTSNABBT MED QUICKCLEAR
Den här smarta funktionen har utvecklats för att hjälpa dig komma iväg snabbare kyliga morgnar. Med en enkel knapptryckning hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt avisar torkarbladen. Systemet fungerar på några sekunder, även när det är minusgrader ute.
STÄLL IN DEN TEMPERATUR SOM PASSAR DIG
Med tillvalet elektronisk automatisk temperaturkontroll (EATC) kan du välja önskad interiörtemperatur som sedan bibehålls av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.
HJÄLPER TILL ATT HÅLLA DIG INOM HASTIGHETSGRÄNSEN
Systemet Intelligent Speed Assist (intelligent hastighetsassistans) eller ISA är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner Traffic Sign Recognition-kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad), sedan reglerar systemet automatiskt bilens högsta tillåtna hastighet efter den gällande hastighetsgränsen.
NYCKELFRITT BETYDER KRÅNGELFRITT
Fords KeyFree-system gör att du kan låsa och låsa upp bilen utan att behöva ta upp nyckeln ur fickan eller väskan. Perfekt när du har händerna fulla!
STARTA DITT FORDON MED EN KNAPPTRYCKNING
S-MAX känner automatiskt till närvaron av sin egen unika nyckel, även om den ligger i fickan eller påsar. Så tryck bara på Ford Power Starter Button och motorn kommer till liv.
EN HANDS-FREE BAGAGELUCKA FÖR ENKEL ÖPPNING OCH STÄNGNING
Om du har dina händer fulla behöver du bara vinka din fot under den bakre stötfångaren och lyftporten öppnar eller stänger automatiskt. Detta få din S-MAX känner av närheten till din KeyFree-nyckel.
HANDSFREE MED SYNC 3
SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android Auto för att visa din smartmobildata på pekskärmen.
RES SMARTARE MED LIVE TRAFFIC
När du kopplar din S-MAX till SYNC 3, kombinerar det toppmoderna systemet sömlöst med ditt SatNav-system för att leverera levande trafikuppdateringar. Dessutom uppdaterar realtidstjänsten några sekunder genom att använda miljontals datapunkter, vilket ger tydliga övervakade vägsituationer som beräknar de bästa resetiderna som är möjliga. Vilket är bra, eftersom andra trafikanter kryper igenom vägarbeten, garanterar Live Traffic att du alltid kommer fram i tid.
FORD EASY FUEL - FÖR BUSENKEL TANKNING
Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Säkerhet

EXTRA KRAFT VID INBROMSNING
Nödbromsassistans (Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov.
HÅLLER BARNEN SÄKRA
S-MAX är utformad för att hålla barn säkra under varje resa. Bilen levereras med bakre ISOFIX barnstolar, så att du enkelt kan få plats med två barnstolar.
KONTINUERLIGT SKYDD MOT VÄLTNING
Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.
KOORDINERAT SÄKERHETSSYSTEM SOM AKTIVERAS PÅ EN SEKUND
S-MAX är utrustad med det avancerade Intelligent Protection System (IPS), det koordierar en serie av säkerhetssystem och erbjuder därmed maximal säkerhet för dina passagerare.
SNABBARE OCH KORTARE NÖDBROMSNINGAR
När ESP-systemet upptäcker en nödbromsningssituation förbereder det bromssystemet genom att stänga alla luftluckor mellan bromsbeläggen och skivorna. Tekniken kallas för bromsförberedelse (EBP) och bidrar till att korta bilens bromssträcka.
ETT AVANCERAT AIRBAG SYSTEM
Airbag system som innehåller skydd för sätesbäcken och bröstkuddar.
VIKTIG INFORMATION