Körupplevelse

FYRHJULSDRIFT
Nya Tourneo Connect har fyrhjulsdrift som tillval. Fyrhjulsdriften anpassar hur mycket vridmoment som ska överföras till varje axel för att säkerställa exceptionell körförmåga och förbättrad stabilitet.
Light blue Ford Tourneo Connect on country road
ADAPTIV FARTHÅLLARE MED LANE ASSISTANT
Den adaptiva farthållaren gör din resa ännu mer avslappnad. Du bestämmer din önskade hastighet och håller automatiskt ett säkert avstånd till fordonet framför dig. Framåtriktade kameror kan upptäcka om du av misstag är på väg ut ur körfältet. Systemet varnar dig genom att vibrera i ratten.
Light blue Ford Tourneo Connect on country road
ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE
De adaptiva LED-strålkastarna anpassar automatiskt sin vinkel och ljusstyrka till körsituationen och väljer den optimala ljusinställningen. Ljuset följer vägen och ger bättre sikt och därmed ökad säkerhet. Detta möjliggörs av bränslebesparande lysdioder som anpassar sig efter rattvinkeln och även tar hänsyn till fordonets hastighet.
Light blue Ford Tourneo Connect headlights
BEGRÄNSNING AV HASTIGHET MED IGENNKÄNNING AV SKYLTAR
Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in önskad hastighet i förväg. Detta sparar inte bara bränsle utan bidrar också till en mer avslappnad körning och hjälper dig att undvika fortkörning. För att du inte ska förbise viktiga trafikskyltar som omkörningsförbud eller hastighetsbegränsningar använder systemet en främre kamera för att känna igen skyltar vid sidan av vägen.
Ford road sign recognition visualization
UNDERLÄTTAR BACKNING MED SLÄP
Hjälper dig att backa med din släpvagn. Med den nya släpmanövreringsassistenten kan du styra släpet med hjälp av skärmen och din backkamera.
CROSS TRAFFIC ALERT
Om du backar ut från en parkeringsplats känner sensorer av fordon som närmar sig från vänster och höger inom en radie av cirka 40 m. Om ett fordon eller annan fara upptäcks varnar systemet.
DÖDA VINKELN ÖVERVAKNING
Döda-vinkeln övervakningen använder sensorer för att upptäcka bilar i din döda vinkel, även när du kör släp. Om ett annat fordon upptäcks kommer systemet att varna dig via varningsljus inbyggda i sidospeglarna.

Motor & Växellåda

KAPABEL OCH EFFEKTIV
Tourneo Connect är tillgänglig med en 122 hk EcoBlue-dieselmotor som erbjuder förbättrad bränsleekonomi och minskade CO2-utsläpp. En 6-växlad manuell eller 7-växlad automatisk växellåda finns valbar, plus fyrhjulsdrift som tillval. Den automatiska växellådan har rattmonterade växlingspaddlar och dubbelkopplingsteknik för snabbare växlingar utan att förlora vridmoment.
Man loading a bike in to a Ford Tourneo Connect
RATTVÄXLING
Fordon med den nya 7-växlade automatlådan är utrustade med rattväxlingspaddlar som gör att du lätt kan växla upp och ner samt byta mellan körlägena Drive och Sport med en enkel fingerrörelse.
Ford Tourneo Connect interior drivers seat

Uppkopplad

HIGH DEFINITION PEKSKÄRM
Den nya Ford Tourneo Connect ansluts sömlöst till din smartphone. Den högupplösta 8,25" eller 10" färgpekskärmen låter dig styra allt från telefonsamtal och SMS till temperatur, musik och navigering.
Ford Tourneo Connect woman using display in drivers seat
FORDPASS
Med FordPass kan du komma åt en rad smarta fordonsfunktioner via din smartphone, inklusive fjärrlåsning, kontrollera bränslenivå, däcktryck eller få fordonsdiagnostik. 
FordPass app on mobile phone

Komfort

ELEKTRISK STÄNGNINGSHJÄLP
Nya Ford Tourneo Connect är utrustad med elektrisk stängningshjälp för de skjutbara sidodörrarna och bakluckan. Detta säkerställer en smidig och säker stängning och förhindrar att dörrarna plötsligt slår igen.
Light blue Ford Tourneo Connect trunk door being opened by child
UPPVÄRMD RATT
Bilens uppvärmda ratt håller dina händer varma under kyliga vintermorgnar. 
PANORAMATAK MED SOLREFLEKTERANDE VÄRMESKYDD
Släpp in ljuset! Panoramataket som är placerat ovanför första och andra sätesraden ser till att interiören badar i ljus och erbjuder även fri utsikt över stjärnhimlen på natten. Värmeskyddet "Solar Reflect" minskar uppvärmningen av interiören och säkerställer en behaglig känsla av rymd.
ERGONOMISKA SÄTEN
De AGR-certifierade ergonomiskt designade framsätena på nya Ford Tourneo Connect inkluderar 4-vägs justerbart svankstöd för enastående komfort, särskilt på längre resor.
SENSORER HJÄLPER DIG PARKERA
Park Assist-systemets sensorer hjälper dig att uppskatta avståndet mellan ditt fordon och ett hinder bakom eller framför dig. De utlöser en varningssignal som förstärks när du kommer närmare hindret.
ELEKTRISK PARKERINGSBROMS
Den elektriska parkeringsbromsen i nya Ford Tourneo Connect aktiveras med en knapptryckning. Detta ger dig mer utrymme i kupén.
SMIDIG SVÄNGRADIE
Nya Ford Tourneo Connect har en extremt liten svängradie och samma smidighet som en personbil.

Säkerhet

ELEKTRONISKT SÄKERHETS- OCH STABILITETSPROGRAM (ESP)
Det elektroniska säkerhets- och stabilitetsprogrammet övervakar kontinuerligt ditt fordon. Den upptäcker avvikelser från ditt valda körfält och korrigerar automatiskt din position på vägen, vilket hjälper dig att behålla kontrollen. ESP:n är också utrustad med Brake Assist, vilket förhindrar hjulspinn, säkerställer optimal dragkraft, prestanda och stabilitet i det ögonblick du behöver det som mest.
Light blue Ford Tourneo Connect on bridge
HÅLLER KOLL PÅ DÄCKTRYCKET
Lågt lufttryck ökar inte bara bränsleförbrukningen utan också däckslitaget. Däcktrycksövervakningssystemet ger exakta däcktrycksvärden och informerar när trycket är för lågt. 
Ford Tourneo Connect tire
5 års garanti
Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra personbilar har 5 års garanti eller 10 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
TRÖTTHETSVARNING
Som en del av Lane Keeping Assist övervakar trötthetsvarningen ditt körbeteende kontinuerligt. Om några märkbara förändringar upptäcks, visas en symbol på displayen som föreslår att du tar en paus. Om du fortsätter att tappa uppmärksamheten hörs också en varningssignal.
BÄLTESVARNING
Om förarens eller en passagerares säkerhetsbälte inte är fastspänt under körning varnar systemet dig med en kombinerad ljus- och ljudsignal.
ISOFIX
Med ISOFIX-fästena på de två yttre sätena i andra raden kan du fästa barnstolar pålitligt och enkelt.
SECURIALERT
Dra nytta av en ny säkerhetsnivå med SecuriAlert. SecuriAlert meddelar dig om den upptäcker att någon försöker komma in i ditt fordon, även med en stulen eller förfalskad nyckel.
STÖLDLARMSYSTEM
Ett stöldlarmsystem finns tillgängligt som tillval för ökad säkerhet. När du låser bilen aktiveras larmsystemet automatiskt. Ett högt larm går när systemet upptäcker en forcerad öppning av fordonets dörrar eller motorhuv, när det lyfts eller när sensorerna upptäcker ens den minsta rörelse inuti fordonet.
FJÄRRSTYRT CENTRALLÅS
Centrallåset är nu ännu säkrare. Du kan öppna en enda dörr medan de andra förblir säkert låsta - tills du trycker på den dedikerade knappen på förardörren. Detta öppnar och stänger alla andra dörrar i fordonet.

Smarta Funktioner

SMIDIG OCH ANPASSNINGSBAR
Med två eller tre sätesrader finns det gott om plats för allt och alla. Både de 5-sitsiga och 7-sitsiga alternativen finns med lång eller kort hjulbas. Alla bakre passagerarsäten kan fällas ned, fällas framåt eller tas ut helt och det främre passagerarsätet kan fällas platt vid extra stor last.
Ford Tourneo Connect on country road
MER ÄN RYMLIG
En kombination av mångsidigt utrymme och imponerande lastkapacitet: nya Ford Tourneo Connect erbjuder en bagageutrymmesvolym på upp till 3,1 kubikmeter och maximal nyttolast på upp till 830 kg.
Child fastening seatbelt in Ford Tourneo Connect
DRAGKRAFT
Nya Ford Tourneo Connect erbjuder en imponerande dragkapacitet på upp till 1 500 kg för en bromsad släpvagn eller 750 kg för en obromsad släpvagn.
FLEXIBEL FÖRVARING
Många praktiska förvaringslösningar gör det enkelt att hålla ordning, samtidigt som dina personliga tillhörigheter är snyggt och säkert undangömda utom synhåll.
LÄTT ATT ANPASSA
Tack vare sin plattform är nya Ford Tourneo Connect ett idealiskt basfordon för individuella tillbyggnader och ombyggnader: från en skräddarsydd passagerartransportör till ett fordon för personer med begränsad rörlighet.
VIKTIG INFORMATION