Ford Tourneo Connect - Funktioner

Ford Tourneo Connect är fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare och säkrare. Upptäck vad som gör Tourneo Connect unik.

Körupplevelse

FYRHJULSDRIFT

Nya Tourneo Connect har fyrhjulsdrift som tillval (tillgängligt senare under 2024). Fyrhjulsdriften anpassar hur mycket vridmoment som ska överföras till varje axel för att säkerställa exceptionell körförmåga och förbättrad stabilitet.
Light blue Ford Tourneo Connect on country road

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED LANE ASSISTANT

Den adaptiva farthållaren gör din resa ännu mer avslappnad. Du bestämmer din önskade hastighet och håller automatiskt ett säkert avstånd till fordonet framför dig. Framåtriktade kameror kan upptäcka om du av misstag är på väg ut ur körfältet. Systemet varnar dig genom att vibrera i ratten.
Light blue Ford Tourneo Connect on country road

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE

De adaptiva LED-strålkastarna anpassar automatiskt sin vinkel och ljusstyrka till körsituationen och väljer den optimala ljusinställningen. Ljuset följer vägen och ger bättre sikt och därmed ökad säkerhet. Detta möjliggörs av bränslebesparande lysdioder som anpassar sig efter rattvinkeln och även tar hänsyn till fordonets hastighet.
Light blue Ford Tourneo Connect headlights
Ford backing with a tow assist visualization

UNDERLÄTTAR BACKNING MED SLÄP

Hjälper dig att backa med din släpvagn. Med den nya släpmanövreringsassistenten kan du styra släpet med hjälp av skärmen och din backkamera.
Ford Cross Trafic Alert visualization

CROSS TRAFFIC ALERT

Om du backar ut från en parkeringsplats känner sensorer av fordon som närmar sig från vänster och höger inom en radie av cirka 40 m. Om ett fordon eller annan fara upptäcks varnar systemet.
Light blue Ford Tourneo Connect side mirror

DÖDA VINKELN ÖVERVAKNING

Döda-vinkeln övervakningen använder sensorer för att upptäcka bilar i din döda vinkel, även när du kör släp. Om ett annat fordon upptäcks kommer systemet att varna dig via varningsljus inbyggda i sidospeglarna.

Skyltigenkänning

Hastighetsbegränsaren låter dig ställa in önskad hastighet i förväg. Detta sparar inte bara bränsle utan bidrar också till en mer avslappnad körning och hjälper dig att undvika fortkörning. För att du inte ska förbise viktiga trafikskyltar som omkörningsförbud eller hastighetsbegränsningar använder systemet en främre kamera för att känna igen skyltar vid sidan av vägen.

Drivlina

KAPABEL OCH EFFEKTIV

Tourneo Connect är tillgänglig med en 122 hk EcoBlue-dieselmotor som erbjuder förbättrad bränsleekonomi och minskade CO2-utsläpp. En 6-växlad manuell eller 7-växlad automatisk växellåda finns valbar, plus fyrhjulsdrift som tillval. Den automatiska växellådan har rattmonterade växlingspaddlar och dubbelkopplingsteknik för snabbare växlingar utan att förlora vridmoment.

För första gången finns Tourneo Connect även som effektiv Plug-in Hybrid.
Man loading a bike in to a Ford Tourneo Connect

RATTVÄXLING

Fordon med den nya 7-växlade automatlådan är utrustade med rattväxlingspaddlar som gör att du lätt kan växla upp och ner samt byta mellan körlägena Drive och Sport med en enkel fingerrörelse.
Ford Tourneo Connect interior drivers seat

Uppkopplad

Högupplöst pekskärm

Den nya Ford Tourneo Connect ansluts sömlöst till din smartphone. Den högupplösta 8,25" eller 10" färgpekskärmen låter dig styra allt från telefonsamtal och SMS till temperatur, musik och navigering.

Ford Pass

Med FordPass kan du komma åt en rad smarta fordonsfunktioner via din smartphone, inklusive fjärrlåsning, kontrollera bränslenivå, däcktryck eller få fordonsdiagnostik. 

Trådlös laddning

Designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Tourneo Connect-interiören har ett praktiskt centralt förvaringsutrymme med trådlös laddning för din smartphone (endast på Active-versionen).

Komfort

Light blue Ford Tourneo Connect heated steering wheel visualization

UPPVÄRMD RATT

Bilens uppvärmda ratt håller dina händer varma under kyliga vintermorgnar. 
Light blue Ford Tourneo Connect seen from above on country road

PANORAMATAK MED SOLREFLEKTERANDE VÄRMESKYDD

Släpp in ljuset! Panoramataket som är placerat ovanför första och andra sätesraden ser till att interiören badar i ljus och erbjuder även fri utsikt över stjärnhimlen på natten. Värmeskyddet "Solar Reflect" minskar uppvärmningen av interiören och säkerställer en behaglig känsla av rymd.
Light blue Ford Tourneo Connect interior drivers seat

ERGONOMISKA SÄTEN

De AGR-certifierade ergonomiskt designade framsätena på nya Ford Tourneo Connect inkluderar 4-vägs justerbart svankstöd för enastående komfort, särskilt på längre resor.

ELEKTRISK STÄNGNINGSHJÄLP

Nya Ford Tourneo Connect är utrustad med elektrisk stängningshjälp för de skjutbara sidodörrarna och bakluckan. Detta säkerställer en smidig och säker stängning och förhindrar att dörrarna plötsligt slår igen.
Light blue Ford Tourneo Connect trunk door being opened by child
Light blue Ford Tourneo Connect on gravel driveway

SENSORER HJÄLPER DIG PARKERA

Park Assist-systemets sensorer hjälper dig att uppskatta avståndet mellan ditt fordon och ett hinder bakom eller framför dig. De utlöser en varningssignal som förstärks när du kommer närmare hindret.
Ford Tourneo Connect electric parking break button

ELEKTRISK PARKERINGSBROMS

Den elektriska parkeringsbromsen i nya Ford Tourneo Connect aktiveras med en knapptryckning. Detta ger dig mer utrymme i kupén.
Red Ford Tourneo Connect on gravel driveway

SMIDIG SVÄNGRADIE

Nya Ford Tourneo Connect har en extremt liten svängradie och samma smidighet som en personbil.

Säkerhet

ELEKTRONISKT SÄKERHETS- OCH STABILITETSPROGRAM (ESP)

Det elektroniska säkerhets- och stabilitetsprogrammet övervakar kontinuerligt ditt fordon. Den upptäcker avvikelser från ditt valda körfält och korrigerar automatiskt din position på vägen, vilket hjälper dig att behålla kontrollen. ESP:n är också utrustad med Brake Assist, vilket förhindrar hjulspinn, säkerställer optimal dragkraft, prestanda och stabilitet i det ögonblick du behöver det som mest.
Light blue Ford Tourneo Connect on bridge
Ford driver alert

TRÖTTHETSVARNING

Som en del av Lane Keeping Assist övervakar trötthetsvarningen ditt körbeteende kontinuerligt. Om några märkbara förändringar upptäcks, visas en symbol på displayen som föreslår att du tar en paus. Om du fortsätter att tappa uppmärksamheten hörs också en varningssignal.
Seat belt icon

BÄLTESVARNING

Om förarens eller en passagerares säkerhetsbälte inte är fastspänt under körning varnar systemet dig med en kombinerad ljus- och ljudsignal.
Child car seat

ISOFIX

Med ISOFIX-fästena på de två yttre sätena i andra raden kan du fästa barnstolar pålitligt och enkelt.

Post-Collision Breaking

Ger automatiskt lagom bromstryck efter att en första kollision har upptäckts. Detta kan potentiellt minska skador på passagerare och bilen samt hjälpa till att minska konsekvenserna av en potentiell sekundär kollision.

Håller koll på däcktrycket

Lågt lufttryck ökar inte bara bränsleförbrukningen utan också däckslitaget. Däcktrycksövervakningssystemet ger exakta däcktrycksvärden och informerar när trycket är för lågt. 

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra personbilar har 5 års garanti eller 10 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
Man in coat using mobile phone

SECURIALERT

Dra nytta av en ny säkerhetsnivå med SecuriAlert. SecuriAlert meddelar dig om den upptäcker att någon försöker komma in i ditt fordon, även med en stulen eller förfalskad nyckel.
Red Ford Tourneo Connect alarm system visualization

STÖLDLARMSYSTEM

Ett stöldlarmsystem finns tillgängligt som tillval för ökad säkerhet. När du låser bilen aktiveras larmsystemet automatiskt. Ett högt larm går när systemet upptäcker en forcerad öppning av fordonets dörrar eller motorhuv, när det lyfts eller när sensorerna upptäcker ens den minsta rörelse inuti fordonet.
Man using mobile phone

FJÄRRSTYRT CENTRALLÅS

Centrallåset är nu ännu säkrare. Du kan öppna en enda dörr medan de andra förblir säkert låsta - tills du trycker på den dedikerade knappen på förardörren. Detta öppnar och stänger alla andra dörrar i fordonet.

Pre-Collission Assist

Om systemet upptäcker en kollisionsrisk med ett fordon, fotgängare eller cyklist ger det både visuella och hörbara varningar och kan sedan automatiskt aktivera bromsarna om du inte reagerar i tid. I kritiska situationer kan det också hjälpa till att styra runt ett hinder.

Smarta Funktioner

SMIDIG OCH ANPASSNINGSBAR

Med två eller tre sätesrader finns det gott om plats för allt och alla. Både de 5-sitsiga och 7-sitsiga alternativen finns med lång eller kort hjulbas. Alla bakre passagerarsäten kan fällas ned, fällas framåt eller tas ut helt och det främre passagerarsätet kan fällas platt vid extra stor last.
Ford Tourneo Connect on country road
Towbar on car

DRAGKRAFT

Nya Ford Tourneo Connect erbjuder en imponerande dragkapacitet på upp till 1 500 kg för en bromsad släpvagn eller 750 kg för en obromsad släpvagn.
Ford Tourneo Connect storage compartment

FLEXIBEL FÖRVARING

Många praktiska förvaringslösningar gör det enkelt att hålla ordning, samtidigt som dina personliga tillhörigheter är snyggt och säkert undangömda utom synhåll.
Light blue Ford Tourneo Connect on country road

LÄTT ATT ANPASSA

Tack vare sin plattform är nya Ford Tourneo Connect ett idealiskt basfordon för individuella tillbyggnader och ombyggnader: från en skräddarsydd passagerartransportör till ett fordon för personer med begränsad rörlighet.

Mer än rymlig

En kombination av mångsidigt utrymme och imponerande lastkapacitet: nya Ford Tourneo Connect erbjuder en bagageutrymmesvolym på upp till 3,1 kubikmeter och maximal nyttolast på upp till 830 kg.
VIKTIG INFORMATION