Ford Garanti

Oavsett om du har en ny eller begagnad Ford, vill vi göra bilägandet så bekymmersfritt som möjligt. Därför har vi ett riktigt bra utbud av garantier för dig som Fordkund. Allt för att du ska kunna njuta av att köra din bil och låta oss sköta resten.

Ford 5-års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. De flesta bilmodeller har 5 års garanti eller 10 000/15 000 mil. Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas helt kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev ägarbyten under garantiperioden. 

  • Nybilsgarantin gäller i 2 år utan km-begränsning
  • Förlängd garanti år 3-5 med km-begränsning 100 000/150 000 km (beroende vilket som inträffar först)
  • 2 års lackgaranti
  • 12 års rostskyddsgaranti för karossen.
  • Villkor för garanti & förlängd garanti för batteri & högspänningskomponenter beror på bilmodell (omfattar el & laddhybrider)
  • 3 år vagnskadegaranti (endast personbilar)
  • Ford originaltillbehör och originaldelar har minst 1 års garanti

Happy woman with sunglasses driving car

Nybilsgaranti

Nybilsgarantin gäller två år efter bilens garantistartdatum, oavsett körsträcka. Garantin följer med även om bilen byter ägare. För att garantin ska gälla behöver bilen servas enligt Fords serviceschema och med delar som uppfyller Fords krav och specifikationer. Kontakta din närmsta Fordåterförsäljare för fullständiga villkor. 
Blue Ford Mustang Mach-E GT on road seen from side

Garanti mot genomrostning

Din Ford har en karossgaranti mot inifrån kommande genomrostning i upp till tolv år (beroende på bilmodell) förutsatt att den sköts och inspekteras enligt Fords rekommendationer. För att behålla garantin måste du lämna in bilen på kaross- och lackkontroll hos en auktoriserad Fordhandlare. Kontrollen skall utföras lika ofta som serviceintervallet, dvs bilar som har ett års serviceintervall utför kontrollen varje år, bilar med två år vartannat år. Kontakta din Fordåterförsäljare om du är osäker.
Ford technician in workshop checking clipboard

Vagnskadegaranti

När du köper en ny svensksåld Ford personbil följer vagnskadegarantin från Ford med automatiskt. Vagnskadegarantin gäller i tre år från första registreringsdatum hos Transportstyrelsen. Garantin gäller i Sverige och i de länder som är anslutna till Gröna Kortsystemet. Kontrollera att det i bilen finns ett vagnskadegarantibevis med information om självrisk villkor och giltighetstid. Saknas vagnskadegarantibevis ska du kontakta närmaste återförsäljare. Vagnskadegarantin administreras av Ford Försäkring, läs mer om vagnskadegarantin på Ford Försäkrings hemsida. 

Warning triangle on country road

Lackgaranti

Fordbilar har en lackgaranti i två år från första registreringen. För att behålla garantin måste du lämna in bilen på kaross- och lackkontroll hos en auktoriserad Fordåterförsäljare. Kontrollen skall utföras lika ofta som serviceintervallet, dvs bilar som har ett års serviceintervall utför kontrollen varje år, bilar med två år vartannat år. Kontakta din Fordåterförsäljare om du är osäker. Om lackytan på bilens kaross behöver åtgärdas på grund av ett tillverkningsfel, kommer erforderliga reparationer att utföras helt kostnadsfritt av en auktoriserad återförsäljare, oavsett eventuella ägarbyten under garantiperioden.
Ford technician inspecting car

Garantipaket för transportbilar

En Ford Transportbil är ett kommersiellt fordon. Av bara namnet framgår att den har med affärer och kundrelationer att göra. Står den still innebär det driftstörningar i din verksamhet. 

Som ägare av en Ford Transportbil har du valt en av marknadens absolut mest tillförlitliga och stryktåliga produkter. Vårt omfattande garantipaket är till för att du ska få maximal utdelning av din transportbil. Ett rikstäckande nät av Fordverkstäder har beredskapen att snabbt åtgärda eventuella fel om något skulle gå snett. Kontakta din Fordåterförsäljare för mer information. 
Fleet of Ford transport cars parked outside loading docks