Ford Originalservice

På Ford tar vi hand om ditt fordon. Med originaldelar, senaste programvara och diagnosverktyg får din bil den bästa omvårdnaden. För extra trygghet ingår inte bara fri vägassistans när bilen är ny utan vi förlänger den vid varje service som utförs på våra auktoriserade Fordverkstäder. 

FÖRDELAR MED ORIGINALSERVICE

Med originalservice kan du känna dig trygg. Fords tekniker är specialutbildade och kan din Ford.

 • Kvarvarande garantier fortsätter gälla.
 • Fri vägassistans ingår.
 • Originaldelar och utbildade Fordtekniker 
 • Minskar risken för oförutsedda stopp.
 • Andrahandsvärdet bibehålls.
 • Förebygger framtida behov och skador.


Ford technician with clipboard outside Ford service point

VI VÅRDAR DIN FORD

Med Ford Originalservice får din Ford det underhåll och de kontroller som bilen behöver. Våra tekniker är specialutbildade på samtliga modeller. Tänk på att att serva din Ford inom det givna serviceintervall så  att den behåller giltig vägassistans och garanti. Du  tar enkelt reda på när det är dags för nästa service genom att logga in på ditt Ford-konto eller kolla i FordPass-appen. 

Vid service har du möjlighet att få följa med in verkstaden - digitalt. Din tekniker skickar en film till din mobil så att du får full koll på det arbete som  utförts filmen och även om bilen skulle ha ytterligare behov som kan vara bra att känna till eller behöver åtgärdas. 
Man with ipad checking progress of Ford service

Gör din Ford lite bättre

Anpassa din Ford efter dina behov. Vi har i ett stort utbud av smarta tillbehör, utan att du behöver ge avkall på varken kvalitét eller funktion. Ford originaltillbehör är skräddarsydda för att passa just din modell och är utvecklade parallellt med bilen. Självklart noggrant utprovade och rigoröst testade. 

Vi erbjuder även utvalda tillbehör i samarbete med leverantörer. Du hittar alla tillbehör i tillbehörskatalogen.
Red Ford Mach-E driving on mountain road with bikes loaded at back

Det bästa för din Transportbil

Med närmre hundra auktoriserade verkstäder, från Ystad i söder till Kiruna i norr är våra verkstäder aldrig långt borta. För dig som använder bilen som ett arbetsredskap är det viktigt att snabbt kunna få hjälp. På våra verkstäder får din transportbil

 • En primär diagnos och estimerad reparationstid inom 4 timmar.*
 • Möjlighet till service inom 24 timmar.**
 • Reparation inom 48 timmar.***
 • Hjälp med att hämta och/eller lämna bilen.**  
 • Fri vägassistans - ingår i servicen.

Fords transportbilsmekaniker är utbildade för att klara specifika krav vad gäller teknisk- och kvalitetsstandard för kommersiella fordon och bilflottor. 
Ford technician with laptop next to a Ford Transit Custom

Ford Serviceavtal för din transportbil

Med Ford Serviceavtal behåller du nybilskänslan samtidigt som du kan planera och reducera kostnaderna för service. Teckna ditt avtal idag.

Service för äldre bilar

Ford Economy är en bra och prisvärd originalservice anpassad för Ford personbilar från 5 år. Servicen innefattar en 30 punkters säkerhetskontroll, där byte av olja, olje-och kupéfilter ingår och även kostnadsfri vägassistans fram till nästa servicetillfälle. På Ford har bra service inte någon övre åldersgräns. Med Economy Service får din personbil en bra och prisvärd originalservice, oavsett ålder.  
Ford technician inspecting car underneath

IOLM - Övervakning av oljekvalité

Vad är IOLM?

Hur fungerar det?

Boka tid för oljebyte

Maximera oljelivslängden

VIKTIG INFORMATION