Service & underhåll

Ingen kan Ford bättre än vi. På våra auktoriserade Fordverkstäder arbetar våra specialutbildade tekniker med originaldelar, rätt utrustning, diagnosverktyg och senaste programvara. Fri vägassistans ingår vid varje service.

Tryggt med Originalservice

Serva din Ford på en auktoriserad verkstad så håller du bilen i bästa skick. På Fords auktoriserade verkstäder använder våra specialutbildade tekniker uteslutande originaldelar och du får tryggheten i att vägassistans ingår - som en del av servicen. Originalservice bibehåller bilens andrahandsvärde. 

Hos Ford får du enkelt koll på vad som gjorts och vilka ev. behov din bil har via en film som teknikern spelar in och skickar till din mobil. 
Ford technician holding vehicle manual

VI FÖLJER DIN FORD HELA VÄGEN

Vi är med din Ford från att den rullar ut från fabriken tills den blir till åren kommen. På Ford har bra service inte någon övre åldersgräns. Med Economy Service får din personbil en prisvärd originalservice, oavsett ålder.  

 • Säkerställer ett bra och trafiksäkert skick.
 • Kvarvarande garantier fortsätter att gälla.
 • Fri vägassistans ingår.
 • Originaldelar och utbildade Fordtekniker 
 • Minskar risken för oförutsedda stopp.
 • Förebygger och förutser framtida behov och skador.
 • Andrahandsvärdet bibehålls.
Ford technician and customer

KOSTNADSFRI VÄGASSISTANS

Slipp oron över att bli stillastående. När du servar din bil hos en auktoriserad Fordverkstad ingår kostnadsfri vägassistans. Ford Assistans har öppet dygnet runt, årets alla dagar och gäller i de flesta länder i Europa fram tills nästa servicetillfälle. Vid köp av en ny person- eller transportbil från Ford ingår minst ett års kostnadsfri vägassistans. 

Så här fungerar det
Om din bil går sönder ringer du Ford Assistans på 0771-81 80 00 så skickar vi ut någon till dig så snabbt vi kan. Kan inte problemet lösas på plats tillhandahåller vi med en ersättningsbil, ordnar med alternativa transportmedel för resan dit du ska eller hotellnätter för dig och dina passagerare. Om en reparationen inte kan genomföras samma dag kan du välja mellan:

 • Ersättningbil i max två arbetsdagar
 • Tågresa första klass för den fortsatta resan
 • Reguljärflyg ekonomiklass om en tågresa skulle överskrida sex timmar
 • Högst tre hotellövernattningar medan reparationen genomförs, till ett värde av högst 100 euro (exkl. moms, inkl. frukost) per person och natt (gäller endast om haveriet inträffar mer än 80 km från ditt hem)
Smiling woman talking on mobile phone outside car

Service för transportbilskunder

Vi vet att transportbilen är ett väldigt viktigt arbetsredskap för många människor och på våra verkstäder får transportbilar alltid högsta prioritet. Som transportbilskund får du en primär diagnos och estimerad reparationstid inom 4 timmar och vi strävar alltid efter att ha din transportbil åtgärdad inom 48 timmar. Fords verkstäder hjälper till med hämtning/lämning och erbjuder service inom 24 timmar, vid behov.*
Ford technician in front of red Ford Transit Custom in a workshop

VI LAGAR & BYTER VINDRUTOR

Har du fått ett stenskott eller annan skada på din vindruta är det viktigt att få det åtgärdat så snart som möjligt. 

Fords auktoriserade verkstäder både lagar och byter rutor – åtgärd beror på hur omfattande skadan är. Är skadan belägen på passagerarsidan och understiger 25 mm går rutan i många fall att laga. Sitter den i synfältet behöver rutan bytas. När vi byter eller åtgärdar din ruta använder vi samma produkter som användes när bilen byggdes på fabrik. Det innefattar allt från originalprimers och lim till specialutrustning för kalibrering. Kompromissa inte med säkerheten utan lämna din Ford till en auktoriserad verkstad.
Older man standing by wet car with door open

FÖRBESIKTNING

Kom förberedd till besiktningen och slipp ombesiktning och onödiga kostnader. För 195 kr** går vi igenom din bil och ser till att den uppfyller besiktningskraven. Vid en förbesiktning säkerställer vi att din bil är säker att framföra i trafiken och att bilens funktioner fungerar som de ska. Vi går bla igenom karosseri och stomme, hjul och styrning, driv- och bromssystem, kommunikation och miljökontroll. Första besiktningstillfället är när bilen är tre år gammal, andra vid fem år och därefter ska den besiktigas varje år för att kontrollera att den uppfyller lagliga krav på säkerhet och miljö. Boka tid hos din auktoriserade Fordverkstad innan besiktning.
Ford technician inspecting car

FORDS NATIONELLA SERVICEAVTAL

Med Ford Serviceavtal kan du både planera och reducera dina kostnader för service. Du slipper obehagliga överraskningar och får en fast och tydlig prissättning för de servicetillfällen som bilen behöver under de första åren. Enkelt och smidigt. Kontakta din närmaste Fordåterförsäljare så hjälper dom dig att hitta rätt avtal utifrån dina behov. 
Man looking at computer screen while talking on phone

Däck

Däcken är din enda kontakt med vägen när du kör. Varje kontaktyta är ungefär lika stor som en hand. Så bra däck är viktigt för trafiksäkerheten. Våra Fordåterförsäljare har ett stort utbud av bra och prisvärda däck för din Ford och körstil. Vi har ett brett utbud från välkända leverantörer som lever upp till våra höga ställda krav på säkerhet och kvalitet. Dessutom till ett attraktivt pris.
Ford technician standing next to a Ford wheel

KÄNN DIG TRYGG MED VÅR SERVICE

Vi kan erbjuda kontaktfri service för din Ford, så du kan känna dig extra säker och trygg på din verkstad. Du kan både lämna och hämta upp din bil hos oss på ett tryggt sätt. Många verkstäder erbjuder även upphämtning och lämning av din bil. För att kommunicera använder vi oss av vårt digitala serviceverktyg Ford Video Check där du, via en film som vi skickar till din mobil kan ta del av det teknikern åtgärdat och ev om det finns ytterligare behov som kan vara bra att åtgärda. 

Säker hantering av din bil
Vi arbetar alltid med högt ställda krav på hygien, säkerhet och renlighet, både för din och för vår personals säkerhet. Vi rengör utrustning regelbundet. Vid återlämning av din bil är kontaktytor rengjorda med ett för uppgiften anpassat rengöringsmedel. Kontakta din lokala Fordverkstad för att få ytterligare information om hur de jobbar. Vi ordnar med en lösning som passar dig.
Ford service technicians showing customer clipboard

FULL INSYN MED FORD VIDEO CHECK

Glapp i styrleden, dåliga länkarmsbussningar eller en skadad damask? Att förstå vad din bilmekaniker pratar om är inte alltid helt enkelt. För oss på Ford är det viktigt att du har full insyn och förstår vilka behov din bil har. Därför erbjuder vi Video Check vid varje verkstadsbesök. Vi filmar din bil och återger vad vi ser. Efter kontrollen skickas filmen till din mobil där din Fordtekniker förklarar och visar om det finns något som bör åtgärdas. Enklare blir det inte.
Man with ipad checking progress of Ford service
VIKTIG INFORMATION