Vi tar hand om din vindruta

En spricka i bilrutan medför både försämrad sikt och försämrad trafiksäkerhet. Om du fått stenskott eller en annan skada är det viktigt att få det åtgärdat så snart som möjligt, annars kan fukt tränga in och sprickbildningen fortsätter. Vindrutan är också en del av bilens bärande konstruktion. Så en skada innebär därför en försvagning som gör att bilen inte kan ta upp lika mycket krockkrafter vid en ev kollision. På Ford är vi experter på vindrutor. 

ÅTGÄRDA SNABBT

Det är viktigt att så snabbt som möjligt åtgärda en skadad vindruta. Både för att förhindra fortsatt sprickbildning, men också för att skador försämrar både sikt och krockmotstånd. Så fort du fått ett stenskott så sätt på ett stenskottsplåster i väntan på din verkstadstid. Du kan självklart hämta ett stenskottsplåster kostnadsfritt hos din Fordverkstad.  

Wind shield patch

Byt eller laga din vindruta hos oss

I många fall kan vi laga din vindruta så att den blir precis lika säker som tidigare. I de fall som skadan är för omfattande eller sitter mitt i synfältet byter vi rutan. På våra auktoriserade Fordverkstäder använder vi samma produkter och medel som användes när bilen byggdes på fabrik. Det innefattar allt från lim till specialutrustning för kalibrering. Kompromissa inte med säkerheten utan lämna din bil till en Fordverkstad. Då vet du att bilen återställs i det skick som Ford byggt den.

Självrisken med Ford Försäkring är 200 kr vid lagning och 1 800 kr vid rutbyte.*

Ford Focus with wind shield zones visualization

LAGNING GER MINDRE MILJÖPÅVERKAN

I de fall vi kan laga din ruta så gör vi självklart det. Det är snällare mot både miljö och plånbok. Att laga en ruta går dessutom snabbt. Vi fixar din ruta medan du tar en kopp kaffe. Det brukar ta runt 30-45 min. 

  • Mindre klimatavtryck
  • Specialutbildade glastekniker
  • Originalmedel och verktyg
  • Går snabbt att åtgärda
  • Lika säker som tidigare
Man seen from behind lying in the grass at sunset

Bra torkarblad ger klar sikt

Torkarblad som inte tar bort smuts eller vatten ordentligt eller som tar ojämnt vid användning bör bytas. Slitna torkarblad ger sämre sikt och påverkar trafiksäkerheten. Våra verkstäder hjälper dig att byta. Man brukar säga att man bör byta torkarblad två gånger om året, men det beror givetvis på hur långt du kört, klimat osv. Vi rekommenderar att du byter torkarbladen i samband med rutbyte eller lagning samt vid service. På våra verkstäder monterar vi Ford originaltorkarblad, anpassade för din modell och vindruta.
Ford technician inspecting wiper blades
VIKTIG INFORMATION