VI TAR HAND OM DIN VINDRUTA
En spricka i bilrutan medför både försämrad sikt och säkerhet. Om du fått stenskott eller en annan skada är det viktigt att få det åtgärdat så snart som möjligt, annars kan fukt tränga in och sprickbildningen fortsätter. Vindrutan är också en del av bilens bärande konstruktion. Så en skada innebär därför en försvagning som gör att bilen inte kan ta upp lika mycket krockkrafter vid en kollision. På Ford är vi experter på vindrutor. 
Byt eller laga din vindruta hos oss
I många fall kan vindrutan lagas så att den blir precis lika säker som tidigare. Är skadan för omfattande eller sitter mitt i synfältet byter vi rutan. När du lämnar din bil till en auktoriserad Fordverkstad kan du känna dig trygg med att vi använder samma produkter som användes när bilen byggdes på fabrik. Det innefattar allt från lim till specialutrustning för kalibrering. Kompromissa inte med säkerheten utan låt din Fordverkstad åtgärda vindrutan. Då kan du känna dig trygg med att bilen återställs i det skick som vi byggt den.

Självrisken med Ford Försäkring är 200 kr vid lagning och 1 800 kr vid rutbyte.*

Bra torkarblad ger klar sikt
Torkarblad som inte tar bort smuts eller vatten ordentligt eller som tar ojämnt vid användning bör bytas. Slitna torkarblad ger sämre sikt och påverkar trafiksäkerheten. Våra verkstäder hjälper dig att byta. Man brukar säga att man bör byta torkarblad två gånger om året, men det beror givetvis på hur långt du kört, klimat osv. Vi rekommenderar att du byter torkarbladen i samband med rutbyte eller lagning samt vid service. På våra verkstäder monterar vi Ford originaltorkarblad, anpassade för din modell och vindruta.
Hur man byter vindrutetorkare
Hur man kontrollerar och byter spolarvätska