FordPass

FordPass är framtagen för att göra det bättre än någonsin att äga en Ford. Du kan till exempel hitta bensinstationer, parkeringsplatser och andra intressanta platser i närheten och skicka dem direkt till bilens navigationssystem. Du kan även få viktig information om fordonets skick och användbara servicepåminnelser skickade direkt till din telefon. Hämta appen i App Store eller på Google Play.

Din Ford i din handflata

En uppkopplad värld med uppkopplade bilar! Anslut din bil med FordPass Connect och få tillgång till ett brett utbud av smarta funktioner. När din bil väl är ansluten kommer den att kommunicera med omvärlden och därigenom hålla dig uppdaterad.

Ett urval av smarta FordPass funktioner:
  • Lås, lås upp, starta och stäng av din bil1
  • Kom fram snabbare till ditt resmål med uppdaterad trafikinformation i realtid2
  • Hitta och dela resmål
  • Hitta parkeringsplatser och vart du parkerat 
Blue Ford parked on side of country road

FordPass Connect

FordPass Connect och FordPass appen gör att du kan interagera med din bil som aldrig förr. Upptäck en serie funktioner i ditt fordon och på din smartmobil som arbetar tillsammans för att hålla dig bekvämt uppkopplad på varje resa.

DIN NYCKEL TILL EN MER UPPKOPPLAD VÄRLD

Det nya FordPass Connect-modemet gör dina resor enklare. Upptäck en rad funktioner i ditt fordon och på din smartphone som fungerar tillsammans för att hålla dig uppkopplad utan problem under varje resa.
Man sitting in parked Ford Transit looking at mobile phone

FORDPASS CONNECT FUNKTIONER

Ford vehicle alert on screen

LOKAL RISKVARNING

FordPass Connect kan varna dig för lokala körrisker, t.ex. vägarbeten, föremål på vägen eller till och med ett skadat fordon framför dig. Din Ford får information från alla fordon som är anslutna i närheten, liksom från andra lokala källor, till exempel databasen över offentliga incidenter. Om ditt fordon informeras om en fara som närmar sig kommer en varning att visas i den digitala displayen som anger typen av fara och dess avstånd från dig. Det gör att du kan vara bättre förberedd och vid behov hitta en alternativ väg.
Man with sunglasses driving a Ford at sunset

TRAFIKINFORMATION

Live Traffic3 förbättrar navigationssystemet i ditt SYNC 3 genom att ge trafikuppdateringar i realtid var 30:e sekund. Det här är vårt mest exakta och aktuella navigationssystem någonsin. Det innehåller trafikinformation för alla vägar, inte bara huvudvägarna. Tekniken justerar sedan din rekommenderade väg baserat på trafikförhållandena och hjälper dig komma fram mer avslappnad i rätt tid.
Hand pressing button in car roof

ÖKAD SINNESRO

Extra sinnesro4 ger eCall, en potentiellt livräddande funktion som är utformad för att minska tiden mellan en allvarlig olycka och räddningstjänstens insats. Om olyckan skulle vara framme kan FordPass Connect automatiskt ringa ett eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig. Du kan även trycka på en SOS-knapp i din bil för att kontakta räddningstjänsten direkt om du ser en olycka eller behöver hjälp omedelbart.
Family sitting in car

ENKEL UPPKOPPLING

Med en Wi-Fi-surfzon i bilen som erbjuder hastigheter upp till 4G LTE5 behöver du inte använda din mobils surfdata för att vara ute på nätet. Du kan enkelt ansluta max tio enheter till surfzoner, ladda ner dina strömningstjänster och få de där långa resorna att kännas kortare för alla vuxna och barn som färdas i din bil. Wi-Fi-hotspot ingår kostnadsfritt under en begränsad provperiod som startar vid aktiveringstillfället. Därefter kan datapaket köpas från Teleonor.  Besök Telenors webbsida för mer information.
Blue Ford Puma driving fast on road in city

BRÄNSLERAPPORT

Bränslerapporten är en FordPass-funktion som hjälper dig att övervaka din köreffektivitet med en månatlig uppdelning av din bränsleförbrukning. 

Rapporten analyserar data från ditt fordons FordPass Connect-modem för att visa dig sådant som din beräknade totala bränslekostnad för den aktuella månaden. 

När du har fått flera bränslerapporter kan du börja jämföra data från månad till månad via ett diagram som visas i appen. 
Red Ford Kuga seen from above

MINA RESOR

Mina resor är en FordPass-funktion som kan spela in dina resor och ge skräddarsydda insikter om hur du kan optimera din körteknik. 

Varje resa spåras och lagras, så att du kan jämföra efter avstånd, varaktighet och mer. Du kan logga dina resor under personliga kategorier eller företagskategorier och exportera uppgifterna. 

Appen kan också ge användbar feedback om hur du kör effektivare, genom att visa dig sådant som var du har bromsat för plötsligt, accelererat för snabbt eller kört för hårt genom kurvor.
Mobile phone with FordPass held in hand

LADDHYBRIDER

Med hjälp av våra dedikerade laddhybridsfunktioner i FordPass-appen kan du se din aktuella fordonsstatus, inklusive batteriladdningsnivå och körprogram. Du kan även ställa in inställningar för EV-relaterade meddelanden.

Med Trip & Charge-loggen kan du övervaka dina körtrender och ditt elförbrukningsmönster. Du kan också hitta de närmaste publika laddningsstationerna via appen, ställa in önskade laddningstider i hemmet och även förbereda din kupétemperatur för specifika avgångstider.
Woman in car with frozen windscreen

STARTA DIN MOTOR VART DU ÄN ÄR

I helt nya Focus (med automatväxel) kan du nu använda din telefon för att starta bilens motor från ditt hem, kontor eller någon annan plats. Det gör att du kan vara säker på att din bil är isfri, varm och klar att köra när du är det. Den här funktionen låser även automatiskt dörrarna när motorn är på och bilen behöver fortfarande din nyckel innan den kan köras.
Blue Ford Focus on parking lot

FJÄRRLÅSNING OCH UPPLÅSNING

Med hjälp av FordPass-appen kan du låsa och låsa upp ditt fordon på avstånd. Den här enkla funktionen innebär att du inte behöver skynda tillbaka till din bil när du inte kommer ihåg om du låste dörrarna. Och om du vill att en vän eller familjemedlem ska kunna använda din bil men du inte kan möta dem personligen kan du låsa upp dörrarna med ett tryck i appen.
Blue Ford Focus on parking lot seen from above

GLÖM ALDRIG MER VAR DU PARKERADE

Hitta tillbaka till din bil när du parkerar på ett okänt ställe eller när du helt enkelt inte kommer ihåg var du ställde den. En karta i FordPass-appen visar exakt var bilen står.
Man with mobile phone in front of Ford Mondeo

SE TILL ATT BILEN ÄR KLAR FÖR AVRESA

Med fordonsstatusfunktionen kan du kolla bränslenivån i bilen, däcktryck och antalet mil innan du sätter dig bakom ratten. Kontrollera enkelt i FordPass-appen för att känna dig trygg med att din bil är redo för nästa resa. 
Mobile phone with FordPass held in hand

VEHICLE HEALTH ALERT

Få varningsmeddelanden om fordonets skick direkt till din smartmobil. Bland de olika användbara aviseringarna kan appen berätta när du ska byta olja, när en glödlampa gått sönder eller om motorn överhettas. Varningarna berättar för dig exakt vilket problem som uppstått och kan även rekommendera vad du ska göra. Dessutom kan du ringa Vägassistans eller boka ett besök hos valfri Fordåterförsäljare direkt från appen.

FORDPASS CONNECT AKTIVERING

Prata med din Fordåterförsäljare om att aktivera FordPass Connect när du hämtar din bil.
Alternativt, kan du aktivera själv. Se vår How to film här.

 När det är aktiverat kan du njuta av Wifi Hotspot i 4G för upp till tio enheter, fjärrfunktioner och dra nytta av trafikuppdateringar i realtid med Live Traffic.

Se hur du kan utnyttja FordPass Connect på bästa sätt med våra informativa instruktionsvideor.
Mobile phone with Ford Pass app held in hand

FORDPASS ABONNEMANG

Lås upp funktionerna BlueOvalTM Charge Network, FordSecure; uppdaterad säkerhet och Connected Navigation i din Ford.

Blue Ford Puma driving fast on road in city

SUPPORT

Våra FordPass Guider finns här för dig, alltid till hands för att ge dig mobilitetsråd när du behöver det.

Har du frågor eller funderingar som du inte kan få svar på av din Fordåterförsäljare eller från vår hemsida är du varmt välkommen att kontakta FordPass Kundtjänst.

Vi nås via e-post: fpswe@ford.com eller telefon: 031-707 11 75
Mother holding child while talking on mobile phone
VIKTIG INFORMATION