Transportbil

FORD TRANSPORTBILAR

Vi håller ditt företag i rörelse

Från målare till elektriker, budförare till räddningspersonal. Ditt arbete är viktigt för många. Därför är vi stolta över att stötta de som bygger vårt Sverige med Europas populäraste transportbilsprogram. Ford transportbilar kommer med toppmoderna drivlinor med uppdaterad prestanda och mindre utsläpp. Smarta SYNC 3 med FordPass Connect för en uppkopplad upplevelse och över 1000 valbara möjligheter att anpassa bilen efter just dina krav på bland annat passagerarplatser, karosslängd och takhöjd.

Läs mer om vår helhetslösning för ditt företag här nedan.  

Läs mer om våra transportbilar och ta del av aktuella erbjudanden 

Prisbelönt säkerhet

Ford Transit och Transit custom har fått utmärkelsen som två av de bäst presterande skåpbilarna i aktiv säkerhet, tilldelat av Euro NCAP i testet 19 best selling Vans in Europe.

I testet som representerade det dagliga arbetet erhöll Transit och Custom guld respektive silver medalj. Transits trafikskyltsigenkänning registrerades med den enda perfekta poängen under hela evenemanget, och Euro Ncap erkände Fords teknik gällande krockavvärjning med fotgängaravkänning som en tydligt klassledande funktion.

Alla Transits säkerhetsfunktioner är utformade och granskade för att leverera service på högsta nivå, hålla dig, din last och andra trafikanter säkra. Och hjälper till att hålla ditt företag på vägen.

HVO100 kompatibel

Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO), även känd som förnybar diesel, kan användas i Fords transportbilar istället för vanlig diesel. Utan några förändringar i köregenskaperna.  Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

HVO är baserat på förnybara råvaror i form av bland annat vegetabiliska oljor, spilloljor och avfalls och restprodukter från exempelvis livsmedelsproduktion och etanolproduktion. Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.

Välj din Påbyggare

Skräddarsy din Ford Transportbil med hjälp av våra samarbetspartners. Fords Påbyggnadspartner hjälper dig med både inredning och påbyggnad, alltid till högsta kvalité och konkurrenskraftiga priser. En smart lösning för dig som har ett specialiserat arbete eller bara vill få ordning och reda i bilen.
Vi förser alltid våra partners med rätt utbildning och tydliga instruktioner kring hur de ska arbeta med Ford. Därmed säkerställer vi att varje företag i vårt rikstäckande nätverk arbetar mot samma standard, med samma höga kvalité. Oavsett din affärsidé kan du vara säker på att vi hittat företagen som hjälper dig att uppnå dina mål.

Ford påbyggnationer - vi gör din bil smartare

Gör din bil ännu bättre! Vi anpassar, bygger om och utvecklar våra fordon tillsammans med våra partners. Våra arbetsklara transportbilar ger en kostnadseffektiv lösning och ett brett utbud oavsett affärsbehov. Vi har lösningar som kan specialanpassas till varje bransch, och vårt modellutbud täcker alla behov som matchar en avancerad funktionalitet med stil och praktiska funktioner längtar efter att börja jobba.

Påbyggarpartners

Vänd er till våra påbyggarpartners, specialiserade på Fords transportbilar, när ni vill bygga om er bil. De har ett enormt sortiment inom påbyggnationer och unika egenskaper som anpassas till era önskemål.

Inredning

Sortimo

Tillbehör

Almeco

Trucker

Byggnationer

Rask & Björck i Billesholm

Fords kvalitetsäkring QVM

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM) är Fords kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt - enligt Fords påbyggaranvisningar. Därmed är företaget godkänt för monteringar på Fords olika modeller.

Service

Våra verkstäder arbetar efter ditt schema

Våra mekaniker är specialutbildade av Ford för att klara de specifika kraven vad gäller teknisk standard och kvalitetsstandard för kommersiella fordon och bilflottor. Vår service erbjuder till exempel inspektioner på plats med den senaste diagnosutrustningen från Ford. Med förlängda öppettider i verkstäderna kan vi snabba på diagnoser och reparationer för att säkerställa att du är tillbaka på vägen så snabbt som möjligt.

Vår service sätter din verksamhet i framsätet

När din Ford inte rullar gör inte verksamheten det heller. Med Ford Service är du tillbaka på vägarna på nolltid. Får du problem med din transportbil är vi bara ett samtal bort. Får du punktering eller något annat som inte fungerar som det ska så ring Ford Assistans så hjälper vi dig direkt. Fords vägassistans ingår helt utan kostnad förutsatt att du servar din bil hos en auktoriserad Fordverkstad enligt tillverkarens föreskrifter.

Vår verksamhet är att hålla din verksamhet rörlig

Vi levererar en rad tjänster, som är utformade för att hålla löpande kostnader låga:

 • Prioritering av arbete för att hålla dig rullande längre.
 • Ett nätverk med specialiserade Transit Center handlare som erbjuder produkter och tjänster som lever upp till dina specifika krav.
 • Tydliga och transparenta lösningar så att du kan fokusera på ditt jobb.
 • Alla våra Ford Transit Center utbildas av Ford och uppdateras löpande med Fords senaste specialverktyg och programvaror för att garantera att din bils underhåll och reparationer överrensstämmer fullständigt med Fords standarder.

Nyckelfunktioner

Det finns många skräddarsydda tjänster du kan utnyttja när du köpt en transportbil från Ford. Du hittar mer information om samtliga i avdelningarna som visas nedan.

Prioritering av arbete

 • Vi prioriterar din reparation om du råkar ut för en oplanerad bärgning.
 • Leverans av heltäckande och brådskande tekniskt stöd vid behov.
 • Effektiv tillgänglighet och leverans av speciella Fordreservdelar.

Bekvämt återförsäljarnätverk

 • Utökade öppettider.
 • Mobila servicebilar kan besöka din arbetsplats (beroende på plats).
 • Tillgång till bilbesiktningsmöjligheter.
 • Kostnadsfri Wi-Fi för de som arbetar mobilt.
 • Alternativ transport, inklusive upphämtning och återlämning.

Produkter och tjänster med Fordkvalitet

 • Kostnadsfri vägassistans i Sverige och Europa. 
 • Våra Nationella Serviceavtal är utformade för att passa olika verksamheters behov.
 • Förlängd garanti för att säkerställa fortsatt trygghet och sinnesro.

Kvalitetsarbete och mekanikerexpertis

 • Kvalificerade och kunniga mekaniker som är specialutbildade på Fords transportbilar.
 • Specialutrustning för Ford av högsta kvalitet används för alla komplexa problem.
 • Kostnadsfria hälsokontroller av ditt fordon med återkoppling på video (i mån av tillgänglighet).
 • Uppföljning efter verkstadsbesök för att säkerställa att du är helt nöjd med din service. 

Fords Nationella Serviceavtal

Med Ford Serviceavtal kan ni både planera och reducera verksamhetens kostnader för service. Ni slipper obehagliga överraskningar och får en fast och tydlig prissättning för de servicetillfällen som bilen behöver under de första åren.