15,1 m3
max lastutrymme
402 km
(WLTP) räckvidd vid stadskörning*
34 min
DC snabbladdning 15 till 80 %

HELT ELEKTRISK. INGA KOMPROMISSER.

NYA ford e-transit

LEVERANSER MED NOLLUTSLÄPP

NYA ford e-transit

Ford E-Transit

Helt elektriska Ford E-Transit inleder en ny era för den ikoniska Transit-skåpbilen.

Den batteridrivna skåpbilen med 400 volt och 67 kWh är utformad för att hjälpa ditt företag att blomstra samtidigt som den uppfyller hållbarhetsmålen och klarar en körsträcka på upp till 402 Km på en enda laddning vid stadskörning*.

Detta helelektriska kraftpaket gör att du alltid kan köra i lågutsläppszoner. Med Pro Power Onboard kan du ansluta till ett 2,3 kW/230-volts uttag och ladda dina verktyg var du än befinner dig.

E-Transit finns i två höjd- och två längdvariationer och erbjuder ett lastutrymme på upp till 15,1 kubikmeter**.

E-Transit korttidslease 12 månader

Nu finns Ford E-Transit med möjlighet till korttidsleasing från 12 månader med Ford Business Lease. Perfekt om du vill prova på att elektrifiera dina transporter men inte binda upp dig under en längre period.

Utforska E-Transit

Flera modeller

Anpassa din E-Transit för din verksamhet. 

Skåp

Enkelhytt chassi

Klimatbonus för lätta eldrivna lastbilar

Från den 13 februari 2024 inför Energimyndigheten en klimatpremie på upp till 50 000 kr för företag, kommuner och regioner som köper nya lätta eldrivna lastbilar. Detta inkluderar Ford E-Transit. Läs mer här.
Silver Ford E-Transit inside futuristic building with blue lighting

DEPÅLADDNING

Vi kan förse dig med hårdvara och mjukvara för att enkelt ladda din flotta av elfordon vid dagens slut. Vi kan installera en laddningsplats i dina lokaler för att ladda din E-Transit från 0–100 % på drygt 8 timmar. [[3]]
Ford E-Transit beeing charged with public charger

OFFENTLIG LADDNING

Var ditt företag än befinner sig ska det vara enkelt att ladda en E-Transit. Vårt snabbväxande FordPass-laddningsnätverk kommer att ha fler än 150 000 laddstationer över hela Europa 2021. Och de kraftfulla snabbladdningsstationerna från IONITY kommer att ha 400 platser vardera med flera laddstationer. 
Ford E-Transit charged outside a villa

LADDA HEMMA

Att ladda E-Transit hemma är lika enkelt som att ansluta din smarttelefon och ett smidigt sätt att se till att skåpbilen är klar att köra när du är redo. Alternativt kan du installera en Ford Connected Wallbox hemma för att dra nytta av större bekvämlighet och snabbare laddningstider.

FORD SYNC 4

Ford SYNC 4 är ett molnanslutet kommunikations- och underhållningssystem. Molnanslutningen ger SYNC 4 mer avancerad ruttplanering och röstigenkänning i samtal. Mobila uppdateringar garanterar att din skåpbils gränssnitt utvecklas kontinuerligt. Och med trådlös smartphoneintegrering, laddningshantering för elfordon, en ny 12-tums pekskärm och mycket mer kommer du att uppleva en ny och uppkopplad värld med SYNC 4.[[2]]
Ford E-Transit dashboard and steering wheel
Person plugging in cord to power outlet in back of Ford E-Transit

PRO POWER ONBOARD

Med sitt stora elektriska batteri gör E-Transit det möjligt för dig att använda dina verktyg oavsett var ditt nästa jobb är. Pro Power Onboard finns som extra tillval och ger 2,3 kW effekt utan att behöva någon generator. Du kan alltså enkelt ansluta dina borrar, sågar, bärbara datorer med mera till det inbyggda 230-voltsuttaget och börja arbeta.
Ford E-Transit outside building beeing loaded with a fork lift

TYST KÖRNING

Med den tysta och eldrivna motorn E-Transit kan du arbeta var och när som helst. Oavsett om du arbetar hela natten eller gör tidiga morgonleveranser kommer elfordonet se till att den lokala bullernivån hålls så låg som möjligt.
Ford E-Transit beeing loaded with a fork lift

KOMPROMISSLÖS KAPACITET

Den intelligent designade E-Transit ger utsläppsfri körning utan att kompromissa med Transits legendariska kapacitet. Batteriet sitter under huvuddelen av fordonet för att maximera utrymmet. Så med ett urval av två längder och två takhöjder har du mellan 9,5 och 15,1 kubikmeter tillgängligt lastutrymme där du kan transportera en last på upp till ca 1 470 kg 1. Och med en elektrisk sidoskjutdörr och bakdörrar i full höjd med infällda spotlights som tillval är det enkelt att komma åt din last.

KÖRNING MED NOLLUTSLÄPP

Med E-Transit får du inte bara en av dina servicekostnader jämfört med dieselfordon, utan även ett helt elektriskt fordon som helt eliminerar utsläpp under din körning. Detta gör att du kan köra genom lågutsläppszoner och även hjälpa din verksamhet att uppnå hållbarhets- och koldioxidminskningsmålen. Och du kan öka miljöfördelarna genom att använda en leverantör av förnybar energi när du laddar ditt fordon.
Ford E-Transit in a futuristic city at night

FLERA VALBARA KÖRLÄGEN

E-Transit kommer med 3 valbara körlägen för att optimera prestandan efter förhållandena. Normal för vardagskörning, Slippery för bättre köregenskaper under blöta eller isiga förhållanden samt Eco som ser till att få ut det mesta av batterikapaciteten.
Ford E-Transit gear shifter

VRIDBAR VÄXELKLANPP

Den vridbara växelknappen ger dig full kontroll över den avancerade växellådan och låter dig växla med en enkel knappvridning. Genom att byta ut den konventionella växelspaken frigörs också mer utrymme för en renare och mer rymlig kupé.
Ford E-Transit electric parking break

ELEKTRISK PARKERINGSBROMS

E-Transits elektriska parkeringsbroms frigör plats i förarkupén och är enkel att aktivera. Dra bara i reglaget på instrumentbrädan mot dig.
Ford E-Transit driving on a city road

MINSKADE DRIFTSKOSTNADER

Genom att byta till el kan ditt företag dra fördel av billigare driftskostnader för fordon. Att ladda ett fordon kostar betydligt mindre än att tanka. Och om du laddar hemma eller på jobbet istället för offentligt, blir kostnaderna ännu lägre, särskilt om du kan dra fördel av sänkta energipriser för laddning över natten. 
Ford technician speaking to customer outside a van

MINSKADE UNDERHÅLLSKOSTNADER

Dra nytta av billigare servicekostnader för ditt ägarskap. Elfordon har färre rörliga delar och har därför vanligtvis mindre servicekostnader under tre år än ett dieselfordon. Detta bidrar till att minimera tiden då fordonen står stilla och öka företagets produktivitet.

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 

För våra elbilar gäller också 8 år / 16 000 mil garanti på batteriet.
Blue Ford E-Transit driving on road

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna och svaren kring E-Transit.

Laddning

Användning

Köp, service & garanti

VIKTIG INFORMATION