PRESTANDA

TACKLA ALLA VÄGLAG
Släta stadsgator eller stenig landsväg: var du än kör finjusterar Rangers terrängsystem* köregenskaperna för att passa förhållandena. Du växlar snabbt mellan de olika lägena med ett smidigt vridreglage:  
 
  • NORMAL och ECO för vanliga vägar  
  • TOW HAUL för att dra släp 
  • SLIPPERY för hala underlag  
  • MUD/RUTS eller SAND för mer utmanande terrängkörning.*
NYA MOTORER
Den senaste generationen Ford EcoBlue dieselmotorer gör Ranger kraftfullare, effektivare och med lägre utsläpp än någonsin tidigare. Med tre tillgängliga drivlinor, som erbjuder upp till 240 hk kraft och 600 Nm vridmoment är det enkelt att hitta en modell som löser dina utmaningar. 
AUTOMATISK VÄXELLÅDA
Den avancerade 10-växlade automatiska växellådan ger Ranger imponerande acceleration såväl som enastående bränsleeffektivitet. Den använder ett adaptivt växlingsschema i realtid, vilket gör att växellådan enkelt kan anpassa sig till skiftande förhållanden. Oavsett om du glider fram på motorvägen eller tar dig an svårare väglag*, kommer du alltid att vara i rätt växel vid rätt tidpunkt. 
MANUELL VÄXELLÅDA
Den 6-växlade manuella växellådan i Ranger har optimerats för att göra växlingarna enklare, tystare och mer exakta. Den har konstruerats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen, vilket bidrar till att göra din körning både mer spännande och ekonomisk. 
4X4
För att hjälpa dig att köra med självförtroende i alla förhållanden och miljöer kan Ford Ranger växla mellan fyrhjulsdrift och tvåhjulsdrift i farten. Det gör att du kan glida fram bekvämt på jämna vägar med tvåhjulsdrift men så fort väglaget försämras kan du enkelt byta till fyrhjulsdrift. 
NYA E-4WD
Rangers avancerade E-4x4-system justerar vridmomentet på både fram- och bakaxeln automatiskt med hjälp av sensorer. Du kan också välja mellan olika körlägen manuellt för exakt kontroll. 
VADNINGSDJUP
Ford Rangers vadningsdjup på 800 mm låter den ta sig fram där det tar stopp för andra fordon, både på torra land och över en vattentäkt vägbana*. 

SMARTA FUNKTIONER

LASTUTRYMME
Nya Ford Ranger har en bredare design på flaket än tidigare modeller vilket innebär att en standard EU-pall ryms mellan hjulhusen. En ny gjutning av lastbädden gör den också tåligare och mer robust. 
BAKLUCKA
Helt nya Ranger är utrustad med en Easy Lift-baklucka vilket gör att den känns betydligt lättare att öppna. Bakluckan fungerar också som arbetsbänk med integrerad linjal, clipsfickor, mugghållare och flasköppnare. 
LASTHANTERING
Rangers mångsidiga lasthanteringssystem gör att du kan transportera last tryggt och säkert. Invändiga skenor på vardera sidan av flaket har fjäderbelastade lastförankringsöglor som kan säkras i nio olika positioner. Tillsammans med DIN-kompatibla fästpunkter ger detta dig fler möjligheter när du säkrar din last. Fords flak har även slitsar så att du kan skapa dina egna skräddarsydda fack med träram i lastbädden. 
ELUTTAG I FLAKET
En inbyggd växelriktare levererar 230 volt och upp till 400W effekt. Det betyder att du kan driva de flesta av dina elektriska verktyg, ladda batterier eller till och med koppla in apparater som ett kylskåp direkt i flaket. 
DRAGKAPACITET
Ford Ranger har en dragkapacitet på 3 500 kg och en bruttolast på över 1 ton vilket gör att du kan ta dig an de stora jobben samt transportera de största och mest skrymmande lasterna. 
BAKRE TRAPPSTEG
För tillfällen då du behöver komma åt något på flaket finns det nu praktiska integrerade trappsteg på båda sidor av bakre stötfångaren. Detta gör det enklare att komma åt lasten på flaket utan att behöva öppna bakluckan. 
KNAPPAR FÖR ATT STYRA TILLBEHÖR
Sex extra knappar i takkonsolen gör det enklare att använda tillbehör såsom ljusramper inifrån förarhytten. Ranger är också förberett med anslutningspunkter placerade där utrustning vanligen ansluts – inklusive under motorhuven vid grillen och nära dragkroken. 
ELDRIVET RULLJALUSI
Skydda dina verktyg och din last, säkert täckta från väder och vind. En rad smarta lastbäddsfunktioner finns tillgängliga som tillbehör – inklusive detta eldrivna rulljalusi med fjärraktivering. 

UPPKOPPLAD

FORD SYNC 4A
Det nya SYNC 4A** infotainmentsystem är vårt smartaste hittills. Kombinera en 10” eller 12” pekskärm med röstigenkänning, molnbaserad anslutning, trådlösa uppdateringar och mycket mer för en mer sömlös, uppkopplad och personlig körupplevelse.  
UPPKOPPLAD NAVIGATION
Den molnbaserade anslutningen ger SYNC 4A**-navigationen trafikinformation i realtid för en mer dynamisk ruttplanering. Det innebär också ytterligare smarta funktioner. Exempelvis kan SYNC 4A planera din rutt med hänsyn till det mest praktiska tankningsstoppet om res-sträckan är större än den beräknade bränsleräckvidden.  
MJUKVARUUPPDATERINGAR
Med Ford Power-UP mjukvaruuppdateringar uppdateras Ranger över tid med nya och förbättrade funktioner. Uppdateringarna är snabba och sker oftast automatiskt i bakgrunden. 
TRÅDLÖS LADDNING
Designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Nya Ranger har ett praktiskt förvaringsfack med trådlös laddning för kompatibla enheter. 

KÖRUPPLEVELSE

360° KAMERA
Ford Rangers 360°-kamera hjälper dig att bli mer medveten om din omgivning. Bilder från flera kameror placerade runt fordonet används för att visa en heltäckande vy av området kring bilen, sett ur fågelperspektiv. 
KÖRLÄGEN
Släta stadsgator eller stenig landsväg - var du än kör finjusterar Rangers terrängsystem* köregenskaperna för att passa förhållandena. Du växlar snabbt mellan de olika lägena med ett smidigt vridreglage:  
 
  • NORMAL och ECO för vanliga vägar  
  • TOW HAUL för att dra släp 
  • SLIPPERY för hala underlag  
  • MUD/RUTS eller SAND för mer utmanande underlag*. 
DIGITALT INSTRUMENTKLUSTER
Rangers 8" eller 12" digitala instrumentkluster visar förarinformation i hög upplösning med hjälp av intuitiva, lättolkade ikoner. Olika färgteman visas för varje körläge och du kan justera vilken information som ska visas, inklusive navigationsvarningar. 
SMARTA STRÅLKASTARE
De nya Matrix LED-strålkastarna, med de ikoniska "C-Clamp"-varselljusen, ger enastående sikt och har en iögonfallande design. Det adaptiva strålkastarsystemet optimerar lampornas belysningsmönster för att passa olika körförhållanden, t.ex. för motorvägs-, stads- eller landsvägskörning samt vid parkering och kurvtagningar. 
AKTIV PARKERINGSASSISTANS
Att parkera en pickup på en trafikerad gata eller en trång parkeringsplats kan vara knepigt. Den aktiva parkeringsassistansen gör det enkelt genom att identifiera en lämplig parkeringsplats och sedan automatiskt styra in dig. Du behöver bara trycka på en knapp och låta bilen göra jobbet åt dig. Den hjälper dig också att manövrera tillbaka ut från parkeringsplatsen. 

KOMFORT

MITTKONSOL
För modeller med den 10-växlade automatiska växellådan ersätter Rangers E-Shifter ett traditionellt växelreglage, vilket ger dig fullständig kontroll över växellådan med tillfredsställande, smidiga växlingar. Tillsammans med den elektroniska parkeringsbromsen och ett bekvämt vridreglage för inställning av terrängsystemet* blir resultatet en renare, mer stilren mittkonsol. 
KLIMATKONTROLL
Med elektronisk automatisk klimatkontroll med två zoner kan du välja individuella temperaturer för dig och din främre passagerare. Systemet sparar sedan automatiskt dina inställningar. 
EXTERIÖR ZONBELYSNING
Med Rangers utvändiga zonbelysning kan du lysa upp områden kring fordonet. Idealiskt för att slå läger i mörkret, ökad säkerhet när du lämnar fordonet eller när arbetet behöver fortsätta in på natten. 
JUSTERBART FÖRARSÄTE
Ford Rangers framsäten är ergonomiskt utformade för att ge bästa möjliga stöd. Förarsätet finns med antingen 6-steg eller 8-steg manuell elektronisk inställning så att du kan justera sätet upp, ner, framåt, bakåt samt ställa in lutning. Utöver det finns 10-stegs säten med korsryggsjustering tillgängligt för vissa modeller. 

SÄKERHET

FEMSTJÄRNIG SÄKERHET
Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. De utvärderar säkerheten på alla nya fordon med hjälp av en rad rigorösa tester. Som ett mått på Fords engagemang för säkerhet har nya Ford Ranger fått det högsta betyget: fem stjärnor. 
POST IMPACT BRAKING
I den osannolika händelsen av en kollision kommer Post Impact Braking-systemet aktiveras och bromsa ytterligare för att undvika sekundära kollisioner. Att sakta ner fordonet kan potentiellt minska skador på passagerare och fordon samt minska konsekvenserna av en potentiell sekundär kollision. 
DÖDA VINKELN INFORMATION
Sensorer på sidorna av Ranger letar efter fordon gömda i din döda vinkel. Om ett annat fordon upptäcks varnar systemet dig via varningsljus inbyggda i backspeglarna. Om du har en släpvagn påkopplad kan sensorerna också kalibreras för att ta hänsyn till den. 
KROCKKUDDAR
Utöver förar-, främre passagerar- och sidokrockkuddarna är Ranger nu utrustad med en extra krockkudde placerad mellan framsätena. Detta hjälper till att minska personskador mellan föraren och främre passageraren i händelse av en kollision. 
5 års garanti
Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
VAR RÄDD OM NATUREN
Generellt är körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk eller skogsbruk förbjuden i hela Sverige. Fords fordon klarar ofta mer än vad uppgiften kräver men vi uppmanar att alltid följa de lagar och förordningar när ni använder våra fordon. 

Via dessa länkar hittar ni information om Terrängkörningslag (1975:1313) och terrängkörning i allmänhet.

Terrangkörningslag (1975:1313)

Naturvårdsverket.se/terrangkörning
Yellow Ford Ranger driving on mountain road
VIKTIG INFORMATION