Ford Ranger - Funktioner

Nya Ford Ranger pick-up är fullpackad med smarta funktioner och uppkopplad teknik. Med flera körlägen, innovativ lastbädd och hög säkerhet är Ford Ranger den ultimata pick-upen.

PRESTANDA

All-New Ford Ranger drive mode

TACKLA ALLA VÄGLAG

Släta stadsgator eller stenig landsväg: var du än kör finjusterar Rangers terrängsystem* köregenskaperna för att passa förhållandena. Du växlar snabbt mellan de olika lägena med ett smidigt vridreglage:  
 
  • NORMAL och ECO för vanliga vägar  
  • TOW HAUL för att dra släp 
  • SLIPPERY för hala underlag  
  • MUD/RUTS eller SAND för mer utmanande terrängkörning.*
All-New Ranger Raptor limited exterior 3/4 front view

NYA MOTORER

Den senaste generationen Ford EcoBlue dieselmotorer gör Ranger kraftfullare, effektivare och med lägre utsläpp än någonsin tidigare. Med tre tillgängliga drivlinor, som erbjuder upp till 240 hk kraft och 600 Nm vridmoment är det enkelt att hitta en modell som löser dina utmaningar. 
All-New Ford Ranger interior automatic transmission

AUTOMATISK VÄXELLÅDA

Den avancerade 10-växlade automatiska växellådan ger Ranger imponerande acceleration såväl som enastående bränsleeffektivitet. Den använder ett adaptivt växlingsschema i realtid, vilket gör att växellådan enkelt kan anpassa sig till skiftande förhållanden. Oavsett om du glider fram på motorvägen eller tar dig an svårare väglag*, kommer du alltid att vara i rätt växel vid rätt tidpunkt. 
All-New Ranger Rapor interior manual transmission view

MANUELL VÄXELLÅDA

Den 6-växlade manuella växellådan i Ranger har optimerats för att göra växlingarna enklare, tystare och mer exakta. Den har konstruerats speciellt för att förbättra kördynamiken och minska bränsleförbrukningen, vilket bidrar till att göra din körning både mer spännande och ekonomisk. 
All-New Ranger in blue drivin down forest road rear 3/4 view

4X4

För att hjälpa dig att köra med självförtroende i alla förhållanden och miljöer kan Ford Ranger växla mellan fyrhjulsdrift och tvåhjulsdrift i farten. Det gör att du kan glida fram bekvämt på jämna vägar med tvåhjulsdrift men så fort väglaget försämras kan du enkelt byta till fyrhjulsdrift. 
All-New Ford Ranger emerging from the forest

NYA E-4WD

Rangers avancerade E-4x4-system justerar vridmomentet på både fram- och bakaxeln automatiskt med hjälp av sensorer. Du kan också välja mellan olika körlägen manuellt för exakt kontroll. 
All-New Blue Ford Ranger 3/4 view from front

VADNINGSDJUP

Ford Rangers vadningsdjup på 800 mm låter den ta sig fram där det tar stopp för andra fordon, både på torra land och över en vattentäkt vägbana*. 

SMARTA FUNKTIONER

All-New Ranger load bed

LASTUTRYMME

Nya Ford Ranger har en bredare design på flaket än tidigare modeller vilket innebär att en standard EU-pall ryms mellan hjulhusen. En ny gjutning av lastbädden gör den också tåligare och mer robust. 
All-New Ranger Raptor Tailgate workbench in use

BAKLUCKA

Helt nya Ranger är utrustad med en Easy Lift-baklucka vilket gör att den känns betydligt lättare att öppna. Bakluckan fungerar också som arbetsbänk med integrerad linjal, clipsfickor, mugghållare och flasköppnare. 
Person stowing item in cargo management system

LASTHANTERING

Rangers mångsidiga lasthanteringssystem gör att du kan transportera last tryggt och säkert. Invändiga skenor på vardera sidan av flaket har fjäderbelastade lastförankringsöglor som kan säkras i nio olika positioner. Tillsammans med DIN-kompatibla fästpunkter ger detta dig fler möjligheter när du säkrar din last. Fords flak har även slitsar så att du kan skapa dina egna skräddarsydda fack med träram i lastbädden. 
All-New Ranger Raptor power box

ELUTTAG I FLAKET

En inbyggd växelriktare levererar 230 volt och upp till 400W effekt. Det betyder att du kan driva de flesta av dina elektriska verktyg, ladda batterier eller till och med koppla in apparater som ett kylskåp direkt i flaket. 
All-New Ford Ranger with tow

DRAGKAPACITET

Ford Ranger har en dragkapacitet på 3 500 kg och en bruttolast på över 1 ton vilket gör att du kan ta dig an de stora jobben samt transportera de största och mest skrymmande lasterna. 
All-New Ford Ranger rear box step in use

BAKRE TRAPPSTEG

För tillfällen då du behöver komma åt något på flaket finns det nu praktiska integrerade trappsteg på båda sidor av bakre stötfångaren. Detta gör det enklare att komma åt lasten på flaket utan att behöva öppna bakluckan. 
All-New Ranger auxiliary switch panel

KNAPPAR FÖR ATT STYRA TILLBEHÖR

Sex extra knappar i takkonsolen gör det enklare att använda tillbehör såsom ljusramper inifrån förarhytten. Ranger är också förberett med anslutningspunkter placerade där utrustning vanligen ansluts – inklusive under motorhuven vid grillen och nära dragkroken. 
All-New Ranger roller shutter closeup

ELDRIVET RULLJALUSI

Skydda dina verktyg och din last, säkert täckta från väder och vind. En rad smarta lastbäddsfunktioner finns tillgängliga som tillbehör – inklusive detta eldrivna rulljalusi med fjärraktivering. 

UPPKOPPLAD

All-New Ford Ranger's infotainment system

FORD SYNC 4A

Det nya SYNC 4A** infotainmentsystem är vårt smartaste hittills. Kombinera en 10” eller 12” pekskärm med röstigenkänning, molnbaserad anslutning, trådlösa uppdateringar och mycket mer för en mer sömlös, uppkopplad och personlig körupplevelse.  
All-New Ford Ranger connected navigation demonstrated on screen

UPPKOPPLAD NAVIGATION

Den molnbaserade anslutningen ger SYNC 4A**-navigationen trafikinformation i realtid för en mer dynamisk ruttplanering. Det innebär också ytterligare smarta funktioner. Exempelvis kan SYNC 4A planera din rutt med hänsyn till det mest praktiska tankningsstoppet om res-sträckan är större än den beräknade bränsleräckvidden.  
All-New Ford Ranger closeup of screen showing software update

MJUKVARUUPPDATERINGAR

Med Ford Power-UP mjukvaruuppdateringar uppdateras Ranger över tid med nya och förbättrade funktioner. Uppdateringarna är snabba och sker oftast automatiskt i bakgrunden. 
Closeup of phone utilising wireless charging in handy storage space

TRÅDLÖS LADDNING

Designad för att maximera utrymme och bekvämlighet. Nya Ranger har ett praktiskt förvaringsfack med trådlös laddning för kompatibla enheter. 

KÖRUPPLEVELSE

All-New Ford Ranger 360-degree camera display

360° KAMERA

Ford Rangers 360°-kamera hjälper dig att bli mer medveten om din omgivning. Bilder från flera kameror placerade runt fordonet används för att visa en heltäckande vy av området kring bilen, sett ur fågelperspektiv. 
Split front view of All-New Ford Ranger on both paved road and dirt track

KÖRLÄGEN

Släta stadsgator eller stenig landsväg - var du än kör finjusterar Rangers terrängsystem* köregenskaperna för att passa förhållandena. Du växlar snabbt mellan de olika lägena med ett smidigt vridreglage:  
 
  • NORMAL och ECO för vanliga vägar  
  • TOW HAUL för att dra släp 
  • SLIPPERY för hala underlag  
  • MUD/RUTS eller SAND för mer utmanande underlag*. 
All-New Ford Ranger digital instrument cluster display

DIGITALT INSTRUMENTKLUSTER

Rangers 8" eller 12" digitala instrumentkluster visar förarinformation i hög upplösning med hjälp av intuitiva, lättolkade ikoner. Olika färgteman visas för varje körläge och du kan justera vilken information som ska visas, inklusive navigationsvarningar. 
All-New Ford Ranger front grille closeup

SMARTA STRÅLKASTARE

De nya Matrix LED-strålkastarna, med de ikoniska "C-Clamp"-varselljusen, ger enastående sikt och har en iögonfallande design. Det adaptiva strålkastarsystemet optimerar lampornas belysningsmönster för att passa olika körförhållanden, t.ex. för motorvägs-, stads- eller landsvägskörning samt vid parkering och kurvtagningar. 
All-New Ford Ranger active park assist display

AKTIV PARKERINGSASSISTANS

Att parkera en pickup på en trafikerad gata eller en trång parkeringsplats kan vara knepigt. Den aktiva parkeringsassistansen gör det enkelt genom att identifiera en lämplig parkeringsplats och sedan automatiskt styra in dig. Du behöver bara trycka på en knapp och låta bilen göra jobbet åt dig. Den hjälper dig också att manövrera tillbaka ut från parkeringsplatsen. 

KOMFORT

All-New Ford Ranger centre console view

MITTKONSOL

För modeller med den 10-växlade automatiska växellådan ersätter Rangers E-Shifter ett traditionellt växelreglage, vilket ger dig fullständig kontroll över växellådan med tillfredsställande, smidiga växlingar. Tillsammans med den elektroniska parkeringsbromsen och ett bekvämt vridreglage för inställning av terrängsystemet* blir resultatet en renare, mer stilren mittkonsol. 
All-New Ford Ranger closeup of screen showing climate control settings

KLIMATKONTROLL

Med elektronisk automatisk klimatkontroll med två zoner kan du välja individuella temperaturer för dig och din främre passagerare. Systemet sparar sedan automatiskt dina inställningar. 
All-New Ranger Wildtrak zone lighting

EXTERIÖR ZONBELYSNING

Med Rangers utvändiga zonbelysning kan du lysa upp områden kring fordonet. Idealiskt för att slå läger i mörkret, ökad säkerhet när du lämnar fordonet eller när arbetet behöver fortsätta in på natten. 
Ford Ranger power socket closeup

JUSTERBART FÖRARSÄTE

Ford Rangers framsäten är ergonomiskt utformade för att ge bästa möjliga stöd. Förarsätet finns med antingen 6-steg eller 8-steg manuell elektronisk inställning så att du kan justera sätet upp, ner, framåt, bakåt samt ställa in lutning. Utöver det finns 10-stegs säten med korsryggsjustering tillgängligt för vissa modeller. 

SÄKERHET

FEMSTJÄRNIG SÄKERHET

Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. De utvärderar säkerheten på alla nya fordon med hjälp av en rad rigorösa tester. Som ett mått på Fords engagemang för säkerhet har nya Ford Ranger fått det högsta betyget: fem stjärnor. 
All-New Ford Ranger on coastal road with a Post Impact Braking graphic

POST IMPACT BRAKING

I den osannolika händelsen av en kollision kommer Post Impact Braking-systemet aktiveras och bromsa ytterligare för att undvika sekundära kollisioner. Att sakta ner fordonet kan potentiellt minska skador på passagerare och fordon samt minska konsekvenserna av en potentiell sekundär kollision. 
All-New Ford Ranger on coastal road with blind spot information graphic

DÖDA VINKELN INFORMATION

Sensorer på sidorna av Ranger letar efter fordon gömda i din döda vinkel. Om ett annat fordon upptäcks varnar systemet dig via varningsljus inbyggda i backspeglarna. Om du har en släpvagn påkopplad kan sensorerna också kalibreras för att ta hänsyn till den. 
All-New Ford Ranger front seats with airbag location graphic

KROCKKUDDAR

Utöver förar-, främre passagerar- och sidokrockkuddarna är Ranger nu utrustad med en extra krockkudde placerad mellan framsätena. Detta hjälper till att minska personskador mellan föraren och främre passageraren i händelse av en kollision. 

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 

VAR RÄDD OM NATUREN

Generellt är körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk eller skogsbruk förbjuden i hela Sverige. Fords fordon klarar ofta mer än vad uppgiften kräver men vi uppmanar att alltid följa de lagar och förordningar när ni använder våra fordon. 

Via dessa länkar hittar ni information om Terrängkörningslag (1975:1313) och terrängkörning i allmänhet.

Terrangkörningslag (1975:1313)

Naturvårdsverket.se/terrangkörning
Yellow Ford Ranger driving on mountain road
VIKTIG INFORMATION