Ford Transit Chassi - Funktioner

Ford Transit Chassi är en skåpbil redo för påbyggnationer, fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare och säkrare. Upptäck vad som gör Transit Chassi unik.

Förarassistans

Ford Transit chassis interior

En mer intelligent farthållare

Ställ in din egen hastighet med den intelligenta adaptiva farthållaren. Systemet kan identifiera den rådande hastighetsgränsen och automatiskt hålla din valda hastighet inom den upptäckta gränsen. Avancerad radarteknik skannar efter långsammare trafik framför dig och kan automatiskt justera din hastighet för att bibehålla ett förinställt avstånd till bilen framför. När trafiken har lättat kommer ditt fordon att återgå till den valda hastigheten.
Ford Transit chassis driving on city road

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla dig kvar i rätt körfält

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.
Ford Transit chassis speed indicator

Byt läge efter vägförhållandena

Med valbara körlägen kan du anpassa hur Transit Chassi hanterar ett visst jobb eller en viss terräng. Välj mellan normal, halka, lera, bogsering, och för maximal bränsleeffektivitet, det nya EcoMode-läget.

Automatiska strålkastare med LED-lampor

Högeffektiva Bi-Xenonstrålkastare ger ett starkt naturligt ljus med ett exakt mönster. De känner också av när det är mörkt och anpassar sig automatiskt efter olika körförhållanden för att erbjuda ett optimalt ljusmönster. Det automatiska helljuset (Auto High Beam) är en användbar hjälp vid nattkörning, som tillfälligt slår ned dina strålkastare när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du hindras från att blända andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt.
Ford Transit chassis headlight

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Elektrisk servostyrning ger varierande hjälp beroende på fordonets hastighet, samtidigt som den hjälper till att förbättra bränsleekonomin genom att använda elektrisk kraft istället för att dra kraft från motorn.
Ford Transit chassis beeing driven by man seen from first person view

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Ett intelligent fyrhjulsdriftsystem (AWD) kan avgöra hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs vid våta, torra eller ishala förhållanden och i växlande terräng. Med hjälp av AWD-tekniken kan driften skickas till den främre eller den bakre axeln beroende på vilka krav som ställs på fordonet. Systemet Torque on Demand (vridmoment vid behov) levererar exceptionell styrförmåga och ökad effektivitet. Tillgängligt med manuell växellåda.
Ford Transit chassis drivetrain
Man drinking coffe and using mobile phone in Ford Transit Chassis

Varnar dig när du börjar bli trött

Förarvarningssystemet övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar dig att ta en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.
Ford Transit driving towards road sign

Varning för körning åt fel håll

Tillsammans med igenkänning av vägmärken är varning för körning åt fel håll utformad för att ge visuella varningar och ljudvarningar om du passerar en skylt för enkelriktning och för att varna dig om du kör åt fel håll längs en väg.
Ford Transit chassis driving on city road at night

Mindre uttröttande, mer ekonomiska resor

Farthållare med justerbar hastighetsbegränsning håller ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt. Den kan spara bränsle, minimera risken för fortkörning och – liksom alla farthållningssystem – bibehålla din valda hastighet åt dig, så att du slipper ha foten på gaspedalen.

Maximal kurvtagningskontroll

Vridmomentfördelningen reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning.) Den här informationen används för att balansera effektfördelningen mellan de två framhjulen. Det ger maximalt grepp och skärpt hantering så att du får hjälp att hantera kurvor och ojämnheter i vägen.
Ford Transit chassis with cement blender on cargo bed driving on road

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.
Ford Transit chassis starting on a hill

Sidvindsskydd

Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.
Ford Transit chassis driving on road with wind from the right

Prestanda

Ford Transit chassis driving on city road

Hjälper dig köra mer effektivt

Det nyskapande Ford EcoMode-systemet bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsningar och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. EcoMode skickar sedan tillbaka denna information till dig via en skärm på instrumentbrädan. Målet är att uppmuntra dig att köra effektivare, minska bränsleförbrukningen och spara pengar under bilens livslängd.
Ford Transit chassis speed indicator

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.
Ford Transit chassis wheel

Däck som kan förbättra effektiviteten

Däck med lågt rullmotstånd på nya Transit minibuss är utformade för att minska den energi som krävs för att få däcken att rulla. Det innebär att det krävs mindre kraft för att sätta bilen i rörelse och bränsleförbrukningen minskar under hela bilens livslängd.

Ford EcoBlue TDCi-motorer

Nya Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 170 hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. 
Ford engine rendering

En sofistikerad tioväxlad automatlåda

Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan får du exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Den använder även adaptiv växelstyrning i realtid som gör att växellådan anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Så oavsett om du kör på motorvägen eller i svår och lerig terräng kommer du alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle. På bilar med framhjulsdrift finns en sexväxlad automatlåda.
Ford Transit chassis gear shifter

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Nya Transit är utrustad med en sexväxlad växellåda som gör den både mer ekonomisk och mer effektiv. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.
Ford Transit chassis gear shifter
Ford fuel lid

Ford Easy Fuel – för idiotsäker tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.
Ford Transit chassis driving on city road

Hjälper dig köra mer bränslesnålt

Den innovativa accelerationskontrollen styr hastighetsökningen och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.
Ford car battery

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Komfort

Ford Transit chassis entertainment system

Ett system som underhåller och informerar

Ett brett utbud av avancerad underhållnings- och informationsutrustning som DAB-radio, CD-spelare, USB-port, ett sofistikerat högtalarsystem, navigation och Ford SYNC med röststyrning.
Ford Transit chassis seat

I förarsätet

Förarsätet är fullt justerbart, liksom ratten (både för lutning och räckvidd) så att du kan hitta din favoritposition. Det finns även ett inbyggt armstöd, medan justerbart korsryggstöd, uppvärmda säten och elstyrt förarsäte finns som tillval. Sätena har samma tålighetsstandard som kommersiella fordon, men är samtidigt designade för att vara lika bekväma som i en personbil.
Frozen car windscreen

Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan

Denna smarta funktion är utformad för att du ska komma iväg snabbt på frostiga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

Nya Transit Chass finns nu med FordPass Connect-modem1. Systemet låser upp en mängd kraftfulla fördelar som upp till 4G-wifi2 för upp till tio enheter så att du och dina passagerare alltid kan hålla kontakten. Systemet kan också leverera uppdateringar av trafikinformation i realtid3 direkt till ditt SYNC 3 navigationssystem som hjälper dig undvika köer och hitta den snabbaste vägen till din destination. Du kan till och med övervaka ditt fordons status och få meddelanden om systemet upptäcker att underhåll krävs.
FordPass app on mobile phone

Handsfree med SYNC 3

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och färgpekskärmen på åtta tum har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 erbjuder nu även funktioner som AppLink, Apple CarPlay och Android Auto för att visa din data från din smartphone på pekskärmen
Ford Transit chassis screen on dashboard

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda körriktningsvisarna.
Ford Transit chassis foldable side mirror

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.
Wet windscreen with wipers

Säkerhet

Drawing of Ford Transit chassis turning around in sharp corner seen from above

Behåll kontrollen oavsett förhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.
Transparent Ford Transit driving on road

Hjälper dig behålla kontrollen

Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.
Transparent Ford Transit driving on road

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder radar och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar. Nödbromsservon (EBA) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet känner av hur mycket tryck du själv har satt på bromsen och ökar det trycket automatiskt om det behövs.
Ford Transit chassis road sensors

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.
Ford Transit chassis with cement blender on cargo bed driving on road
Rendering of Ford Transit chassis with a tow

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.
Ford Transit chassis air bags

Krockkuddar för förare & passagerare

Transit Chassi finns med plåtjalusi samt krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet och i sidorna. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons. Om du vill stänga av din passagerarkrockkudde, om till exempel ett spädbarn eller småbarn reser i en bakvänd bilbarnstol, slår du bara av en brytare för att inaktivera den. För att påminna dig markeras denna "off"-status med ett ljus i instrumentpanelen.
Ford Transit chassis alarm system visualization

Säkra och skydda din Transit från tjuvar

Thatcham kategori 1 är ett sofistikerat larmsystem som aktiveras automatiskt när du dubbellåser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Tekniken har även till syfte att förhindra bortbogsering av fordonet i onödan.

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.
Ford Transit chassis speed indicator

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
Ford Transit driving on road in city seen from front

Användbarhet

Konverteringar och förbättrad nyttolast

 • En platt, stark stegram gör det möjligt att montera ett brett utbud av påbyggnationer
 • Bultat stängningselement gör att chassilängden kan anpassas utan svetsning
 • Högre tyngdpunktsupphängning som standard för att klara stora karosserier
Ford Transit volymskåp

Chassifunktioner

 • Den plana och kraftiga stegramen gör det möjligt att montera en mängd olika ombyggnader på karossen
 • Tre olika totalvikter (GVM – Gross Vehicle Mass) från 3 100 kg till 4 700 kg 
 • 350 HD-version (Heavy Duty) finns för förare som behöver större flexibilitet för släpvikten från fordon med totalvikt på 3 500 kg till 7 000 kg
 • Hjulbas och överhängsmått är anpassade för karosser i både standardstorlek och specialstorlekar
 • Backspeglar av standardbredd täcker in karossbredder på upp till 2 170 mm
 • Speglar med långa armar finns som tillval för karosser på upp till högsta tillåtna storlek på 2 438 mm. 
 • Robust, inverterad och sluten ram av pressat stål med hög draghållfasthet (förstärkt ram för 350 HD- och 470 -modellerna)
 • Integrerade fästpunkter för karossmontering och skruvinfäst bakramsöverhäng, där det behövs
 • Skruvinfäst ändbalk gör det möjligt att anpassa chassilängden utan svetsning
 • Hjulupphängning med hög tyngdpunkt möjliggör stora påbyggnader
 • Elanslutningar för extra exteriörbelysning, där det behövs
 • Avgasrör med sidoutblås
Ford Transit chassis frames
Ford Transit chassis power outlet

Eluttag

Utöver två 12-voltsuttag kan du välja ett 150 watts/220 volts eluttag mellan förarsätet och passagerarsätet som kommer väl till pass för uppladdning av verktyg, bärbara datorer eller annan utrustning utan att någon specialadapter behövs.
Ford Transit chassis at a construction site

En lång rostskyddsgaranti ger extra trygghet

Som ett mått på fordonets kvalitetskonstruktion levereras nya Transit med tolv års rostskyddsgaranti som standard.
Ford technician attaching wheel on vehicle

Långa serviceintervaller betyder mindre tid borta från vägarna

De avancerade nya Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorerna är hållbara och pålitliga med längre serviceintervaller på upp till 36 000 mil (60 000 km) eller två år, beroende på vilken gräns som nås först. Komponenterna har dessutom formgivits för att kunna hålla längre utan underhåll, under förutsättning att de utsätts för normalt slitage. Allt det här bidrar till att göra din Transit Chassi till ett pålitligt val.

Redo att börja jobba direkt från rullbandet

Transit Chassi är formgiven och byggd för hårt arbete. Dess robusta och stadiga chassi är den idealiska basen att montera specialbyggda karosser på. Vår fabriksbyggda Transit-flotta är perfekt för förare som söker en snabb och enkel lösning. De levereras färdiga att ta sig an arbetet direkt.
Red Ford Transit chassis

Plats för hela arbetslaget

Transit Chassi Dubbelhytt är den perfekta lösningen när du vill förflytta ditt arbetslag och din utrustning på samma gång. Dörrar med breda öppningar ger snabb åtkomst till den rymliga och välgenomtänkta insidan. Samtidigt erbjuder det dubbla passagerarsätet fram och den bakre radens fyra standardsäten tillsammans bekvämt med plats för upp till sju passagerare, plus att det finns massor av förvaringsutrymme under sätena.
Semi-transparent Ford Transit chassis seen from above

Dragkapacitet

Transit Chassi erbjuder enastående last- och dragkapacitet. 350 HD- och 470-versionerna med kraftig fjädring och 7 000 kilos bruttovikt kan rätt utrustade dra en last på upp till 3,5 ton bromsad släpvagnsvik
Ford Transit chassis towbar
VIKTIG INFORMATION