Ford Transit Custom - Funktioner

Ford Transit Custom är fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare och säkrare. Upptäck vad som gör Transit Custom unik.

FÖRARASSISTANS

Anpassa efter förutsättningarna

Med valbara körlägen kan du skräddarsy prestandan hos din Transit Custom genom att välja mellan fem tillgängliga körlägen: Normal, halka, lera, bogsera och EcoMode för maximal effektivitet. Systemet justerar olika inställningar för att optimera prestandan efter förhållandena. Det gäller gasrespons och styrkänsla samt växlingsbeteende på fordon med automatlåda.
Ford Transit Custom drive modes on a screen

Håller dig inom hastighetsgränsen

Transit Custom har systemet Intelligent hastighetshjälpen (Intelligent Speed Assist) som är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner skyltscanningskameran (Traffic Sign Recognition) automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad), sedan reglerar systemet automatiskt bilens högsta tillåtna hastighet efter den gällande hastighetsgränsen.

Med den adaptiva farthållaren, Adaptive Cruise Control, väljer du vilken hastighet du vill färdas i och systemet bibehåller sedan den farten. Om den inbyggda radarsensorn upptäcker ett fordon framför dig, saktar den ner farten så att ett förinställt minsta avstånd hålls mellan bilarna. Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den hastighet du tidigare valt. Varning om händelser framåt är en teknik som ingår i Adaptiv farthållaren och som är utformad för att varna dig om du kommer för nära bilen framför.
First person view of man driving a  Ford Transit Custom
Ford Transit Custom parking on a street

Låt din Transit Custom sköta parkeringen

Att parkera din skåpbil på en högtrafikerad gata eller i ett trångt utrymme kan vara svårt. Men aktiv parkeringshjälp gör det lättare än du någonsin trodde var möjligt. När systemet är aktiverat kan det identifiera ett lämpligt vinkelrätt eller parallellt utrymme och sedan styra in dig. Allt du behöver göra är att bromsa eller gasa enligt anvisningarna. Tekniken kan till och med styra ut dig ur en parkeringsplats när du vill ut på vägarna igen. "Tillval mot extra kostnad".
Ford Transit Custom side view mirror

Teknik som ser det du inte kan se

Dödavinkelövervakningssystemet använder radarsensorer för att upptäcka fordon som kan vara svåra att se. De sitter på bägge sidor av din Transit Custom och varnar dig med en orange lampa som syns tydligt i backspegeln på förarsidan.

När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan systemet också upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Funktionen tänder dessutom en lampa i sidospegeln och visar samtidigt en varning på bildskärmen.
First person view of man driing a Ford Transit Custom

Ser de vägskyltar du annars kanske missar

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. En symbol för den aktuella fartskylten eller omkörningsförbudsskylten visas på instrumentbrädan och ändras varje gång du kommer in i en ny hastighetszon.

Nya LED-varselljus tillför både stil och god sikt

Den avancerade och mycket energieffektiva belysningen ger Transit Custom ett utseende som skiljer den från mängden samtidigt som den gör att du syns ordentligt både i dagsljus och i mörker.
Ford Transit Custom headlight

Strålkastare som reagerar automatiskt

Automatiska strålkastare använder en sensor som känner av avtagande skymningsljus och plötsliga förändringar av ljusförhållanden. Det aktiverar de automatiska strålkastarna och underlättar för föraren att köra i mörker.

Det automatiska helljuset bländar dessutom av automatiskt när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du inte bländar andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt.
Ford Transit Custom headlights illuminating ground

Ett avancerat system som hjälper dig hålla filen

Om du råkar börja glida ur filen, blir du genast varnad av filövervakningen (Lane Keeping Alert) som får ratten att vibrera och visar en synlig varning.
Ford Transit Custom front
Ford Transit Custom driving up a slope

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också praktiskt när du stannar och startar på hala ytor.
Ford Transit Custom drive direction warning on screen

Övervakar din riktning

Tillsammans med igenkänning av vägmärken är varning för körning åt fel håll utformad för att ge visuella varningar och ljudvarningar om du passerar en skylt för enkelriktning och för att varna dig om du kör åt fel håll längs en väg. (endast tillgänglig på två marknader)
Coffee cup icon

Driver Alert talar om när du börjar bli trött

Trötthetsvarningen för förare (Driver Alert) övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Krångelfri backning

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste fickan. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.
Ford Transit Custom rear view camera screen
Ford Transit Custom rear view

Med sensorer slipper du stressen när du parkerar

Tillvalet främre och bakre avståndssensorer hjälper dig avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder bakom eller framför dig när du parkerar. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöser de en signal som både syns och hörs och som blir starkare ju närmare du kommer.
Ford Transit Custom standing outside warehouse

Bakre luftfjädring

Tack vare bakre luftfjädring justeras systemet automatiskt för att bibehålla en konstant körhöjd, oavsett lastförhållanden. Det innebär att du får en mjukare färd oberoende av om du är ensam, har passagerare i bilen, eller kör med ett fullastat fordon.
Ford Sync icon

Ford SYNC med räddningstjänst

En viktig del av Ford SYNC är funktionen Emergency Assistance. Om olyckan skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en Bluetooth®-sammankopplad och uppkopplad mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet kommer att kunna ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även när du inte har möjlighet att göra det.

Sidvindsskydd

Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.
Ford Transit Custom driving on a road with heavy side winds

Prestanda

Bubble

Kraftfulla och effektiva Ford EcoBlue-motorer

De nya Ford Ecoblue 2,0-liters TDCi-motorerna i Transit Custom är konstruerade för att klara av de strikta utsläppsgränserna i Euro6 och finns i tre effektvarianter: 105 hk/360 Nm, 130 hk/385 Nm och 170 Hk/405 Nm. Alla kombinerar enastående prestanda och effekt med lägre bränsleförbrukning och utsläpp.
Ford Transit Custom fuel tank hole

En tillsats som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter tar sedan bort mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-litersmotor fyllas med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.
Ford Transit Custom dashboard and steering wheel

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop*

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 % (stadscykel).

ECOBLUE DIESEL

Transit Custom finns med Ford EcoBlue 2,0-liters dieselmotorer med fyra tillgängliga drivlinor som ger upp till 185 Hk. Och med det katalytiska reduktionssystemet AdBlue® som omvandlar NOx-utsläpp till kväve och vatten lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2.
Ford Transit Custom driving on a dirt road in forrest

HVO - FOSSILFRI OCH FÖRNYBAR DIESEL

HVO är baserat på spilloljor, som använd matlagningsolja som kan hämtas från restauranger - och till och med från privata kök. Hydrerad Vegetabilisk Olja,  även känd som förnybar diesel, kan användas i Ford Transit skåpbilar istället för vanlig diesel, utan några förändringar i köregenskaperna.  Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten. Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.

Avancerad motorteknik

Transit Custom med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med fyra olika drivlinor som ger upp till 185 Hk och ett vridmoment på 405 Nm kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. Vilken du än väljer lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2. Bilen finns även som en lätt hybridelbil för ännu bättre bränsleekonomi och minskade utsläpp.
Ford Transit Custom drive train

Förbättrad prestanda

Förbättrad effekt och vridmomentfördelning levereras av en serie Ford EcoBlue 2,0-liters TDCi-motorer. Fördelarna med dessa avancerade drivlinor förstärks av en rad smarta och ekonomiska tekniska lösningar och uppfyller dessutom den stränga utsläppslagstiftningen Euro Stage 6.2.
Engine rendering

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det smarta regenerativa laddningssystemet (Smart Regenerative Charging) batteriet endast när det behövs och undviker att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och minskar utsläppen ytterligare.
Ford car battery

Hjälper dig köra mer bränslesnålt

Den innovativa accelerationskontrollen styr hur snabbt hastigheten ökar och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.
Feather on gas pedal
Ford Transit Custom automatic gear shift

SelectShift automatväxellåda

Motorerna med 130 hk och 170 hk finns båda med en ny sexväxlad SelectShift automatväxellåda. Det är standarddrivlinan i många olika karossmodeller och GVM och är utformad för att ge en smidig och avkopplande körupplevelse, speciellt i livlig trafik med många stopp. Om du föredrar att växla manuellt kan du göra det genom att använda växelspaken på instrumentbrädan. Växellådan gör det också möjligt att låsa växlar under mer utmanande körförhållanden, t.ex. på hala vägbanor eller i branta lutningar.
Ford Transit Custom speed gauge

Viktig reseinformation

I datorns reseguide får du användbar information och statistik om antalet körda kilometer, bränsleförbrukning, hastighet och utomhustemperatur. Där hittar du även ”Avstånd till tom tank”, en uppskattning av hur långt du kan köra innan du måste tanka. Det är särskilt användbart på långresor och när du vet att du ska köra till en avsides belägen plats.

Smart serviceteknik

För att bidra till effektivitet och produktivitet säkerställer den smarta motortekniken att du inte är bunden av traditionella serviceintervaller. Tekniken tar hänsyn till flera faktorer, som oljemängd och -kvalitet, motorkraft, temperatur och motorutnyttjande, för att säkeställa att ditt fordon bara servas när det behövs.
Car engine cylinders

Komfort

Ford Transit Custom back seats

Säten designade för din bekvämlighet

Framsätena har fått en ny design med nya former, tjockare garnmaterial och snävare men samtidigt slitstarkare interiördetaljer som är tänkta att ge bättre stöd och göra bilresorna bekvämare och mer avslappnade. Transit Custom-modellerna har alla olika säteskonfigurationer: Transit Custom Kombi har 2+1 flamingosäten på andra och tredje raden, medan Transit Custom dubbelhytt i skåp har tre bänkplatser på andra raden.​
Ford Transit Custom folded back seat with storage

Ditt mobila kontor

Det finns även ett lättåtkomligt fack inbyggt under det främre passagerarsätet som är tillräckligt stort för att förvara exempelvis en bärbar dator, mappar eller andra användbara saker. Modellerna Trend, Limited och Sport kan fås med ett säte som har ett utvikbart bord i mitten på övre delen av sätets rygg. Bordet har en arbetsyta på 345 mm x 240 mm vilket innebär att du utan problem får plats med en portföljdator eller en skrivplatta. Det utvikbara bordet har dessutom två mugghållare, plats för penna och en elastisk rem för att hålla det på plats.​
Ford Transit Custom folded mid front seat

Användbar förvaring överallt

I Transit Custom finns massvis med behändigt förvaringsutrymme. Det finns exempelvis lättåtkomliga förvaringsfack i instrumentbrädan. Det dolda, låsbara handskfacket är stort nog för att förvara A4-mappar och i vissa modeller är facket även upplyst. Det finns också ett praktiskt utrymme under sätena för värdesaker. Det sitter en infällbar mugghållare mellan förar- och frampassagerarsätena (bara på modeller med manuell växellåda). Till och med dörrarna är designade för att maximera utrymmet med stora fickor som rymmer en skrivplatta i A4-format och en tvålitersflaska.​

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

Transit Custom finns nu med ett FordPass Connect-modem1. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE wifi2 för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. När det kombineras med FordPass-appen i din telefon kan du kolla om du kom ihåg att låsa dörrarna och även låsa och låsa upp dem på distans. Du kan till och med se var din skåpbil står på en karta, så att du inte behöver oroa dig över att glömma var du har parkerat när du inte känner till omgivningarna. 
Ford Transit Custom interior front seats

SYNC 3 - För en enkel handsfreeupplevelse

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem. Du kan antingen använda röstkommandona eller 8-tumspekskärmen i färg med nyp- och svepfunktion för en ännu mer intuitiv navigering. Samtidigt kan Live Traffic hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Du kan till och med ringa upp någon av de listade lokala restaurangerna genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig".
Ford Transit Custom multi media screen

Det är enkelt att reglera temperaturen i kupén

I Transit Custom finns nu knappar för värmereglering och luftkonditionering inom nära räckhåll för både förare och passageraren i framsätet. Ratten till temperaturkontrollen som sitter till höger har inställningar för max- och minimitemperatur och fläkten till vänster kontrollerar fläkthastigheten när temperaturen är inställd på någon annan nivå än max. Beroende på bilens specifikationer är knapparna mellan de två rattarna till för att kontrollera luftflödets riktning (vindrutan och framåt, nedåt), värma upp sätena, värma upp vindrutan, värma upp bakre fönstret, värma upp speglarna och luftkonditioneringen.
Ford Transit Custom buttons

Bättre belysning för enklare, säkrare ilastning

Superstarka, energieffektiva LED-lampor till lastutrymmet finns som tillval och är ovärderliga när du jobbar inne i din skåpbil. De är en annan enkel och praktisk innovation.
Ford Transit Custom cargo space
Wet windscreen

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.
Frozen wind screen

Slipp skrapa rutan tack vare Quickclear uppvärmd vindruta

Tryck bara på en knapp så tar osynliga värmeelement snabbt bort isen eller snön och du slipper skrapa rutan (standard).
Ford Transit Custom fuel tank hole

Ford Easy Fuel – för idiotsäker tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett system utan lock behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

För att undvika oavsiktliga skador fälls de elektriskt infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda indikatorlamporna.
Ford Transit Custom side mirror

SÄKERHET

Ford Transit Custom driving behind car on raod, rear view

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon på vägen framför dig eller fotgängare som kan komma att korsa bilens färdväg och varnar dig. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Denna nya teknik är utformad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar effektivt vid hastigheter på upp till 80 km/h (vid normala väg- och fordonsförhållanden).
Euro Ncap logo

5-stjärnig säkerhet

Transit Custom har belönats med 5 stjärnor av Euro NCAP, vilket är ett bevis på dess förmåga att skydda dig och dina passagerare.
Orange Ford Transit Custom driving on city road

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att hjälpa dig återfå kontrollen och underlätta körning med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul
Ford Transit Custom driving with trailer on desert road

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Lastanpassningskontrollen (Load Adaptive Control) justerar den elektroniska stabilitetskontrollen efter totalvikten på det din bil är lastad med. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om din Transit Custom är tom eller fullastad.
Ford Transit Custom cargo space seen from rear

Förbättrad stabilitet vid svåra körförhållanden

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera den. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.
Ford Transit Custom driving on country road seen from behind

Hjälper dig behålla kontrollen

Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.
White Ford Transit Custom driving on country road front view
Ford Transit Custom wheel

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen (EBD – Electronic Brake-Force Distribution) ser tillsammans till att din bromsning blir mer effektiv. Nödbromshjälpen (EBA, Emergency Brake Assist) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet (Electronic Stability Control) som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov. Och om du bromsar in kraftigt gör nödbromssystemet att bromsljusen blinkar för att varna andra förare.
Ford Transit Custom airbags

Förstärkt krockkuddssystem

Transit Custom finns med plåtjalusi, förar-, sido- och passagerarkrockkuddar och ett förbättrat aktiveringssystem.
Ford Transit Custom car key

Du väljer vilka dörrar som ska låsas och låsas upp

Transit Custom har ett fjärrstyrt centrallås som är säkrare än någonsin. Du kan nämligen välja att öppna en enstaka dörr medan de andra dörrarna är fortsatt låsta tills du aktiverar en kontakt i förardörren. Samma kontakt styr låsning och öppnande av alla fordonets dörrar.

Manipuleringssäkert dörrlås

Alla dörrlås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan brytas upp med våld
Ford Transit Custom door lock

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen (tillval).
Ford Transit Custom wheel

Två högeffektiva larmalternativ

Den Transit Custom finns med ett kretslarmsystem som tillval, vilket går igång om dörrarna eller motorhuven öppnas med våld. Ett mer sofistikerat larmsystem i Thatcham kategori 1 finns också. Detta aktiverar automatiskt själv när du låser bilen och en kraftfull larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen.
Side view of orange Ford Transit Custom standing by brick wall

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
Ford Transit Custom on forrest road

Användbarhet

Klassens bästa lastutrymme och åtkomst

Transit Custom har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd (från hjulhus till hjulhus) och det användbara invändiga höjdutrymmet. Det innebär att bilen lätt kan ta standardskivor på 2,4 x 1,2 m liggandes på sidan eller platt på golvet, samt tre europapallar och upp till 3 meter långa föremål. Totalt erbjuder skåpbilen ett lastutrymme på hela sex kubikmeter med en monterad mellanvägg - ändå är det den korta hjulbasmodellen (L1). Versionen med lång hjulbas (L2) erbjuder hela 8,8 kubikmeter. En bred öppning med skjutdörr på sidorna, optimerad öppningshöjd och ett lågt trappsteg bak som underlättar vid lastning i lastutrymmet. Skjutdörrarna har dessutom en ny kontrollmekanism som ser till att de alltid är öppna vid lastning.
Ford Transit Custom cargo space with cargo

Praktiskt förvaringsutrymme med genomlastning

Transit Custom har en specialfunktion som är utformad för att förlänga lastutrymmet. En mellanvägg med full höjd och bredd skiljer lastutrymmet från passagerarkupén, och denna mellanvägg har en uppfällbar panel i golvnivå. Det betyder att du kan lasta föremål som är upp till tre meter långa genom bakdörrarna och in i ett förlängt förvaringsutrymme under skåpbilens främre passagerarsäten. Detta är även möjligt i modellen med kort hjulbas. Genom denna smarta funktion kan du förvara värdefullt material inuti fordonet istället för att ha det synligt på taket.
Ford Transit Custom cargo space loaded with pipes
Orange Ford Transit Custom side view

En sidodörr i jämnhöjd

En fiffig ny design på spåret i skjutdörrarna täcks för att dölja skjutmekanismen. Resultatet blir förbättrad aerodynamik och en reducerad bullernivå.
Ford Transit Custom chassis

Maximalt skydd med en superrobust kaross

Transit Customs kaross utgörs till över 40 % av borstål och andra superstarka ståltyper, inklusive vissa delar av säkerhetsväggarna i passagerarutrymmena. Detta gör den extremt lätt och kollisionsresistent. Karossdesignen har också optimerats genom 4.500 datorsimulationer och 30 krocktester med verkliga bilar.
Ford Transit Custom roof

Inbyggt takräcke för ökad bekvämlighet, bränsleekonomi och bullerreducering

Ett innovativt takräcket som enkelt kan fällas in när det inte används. Samtidigt som det besparar dig krånglet med att skruva på och av ett vanligt takräcke, kan du lättare ta dig under höjdbegränsningen på två meter (gäller inte modellerna med en totalvikt på 3 300 kilo). Det bidrar också till sparande av bränsle, pga det minskade draget.

Behöver du bogsera extra last?

Om ditt arbete kräver en dragkrok kan du beställa en som ett fabriksmonterat tillval. Och om du märker att du behöver en dragkrok efter att du köpt ditt fordon är det enkelt att beställa en som tillbehör och få den professionellt monterad av din Ford-handlare. I båda fallen aktiveras svängkontrollen för släp (Trailer Sway Assist). (ej i kombination med Sport Automat).
Ford Transit Custom towbar

Specialdesignat skydd för ditt lastgolv

En lättstädad golvmatta som tillval innebär att du inte behöver lägga in ditt eget överdrag. Det tåliga golvet gör det lätt att skjuta in och ut varor, lättare och snabbare att sopa och rengöra och bidrar till att behålla din skåpbils restvärde.
Ford Transit Custom cargo floor

Mer praktiska och säkra fästanordningar för last

Fästpunkter brukar för det mesta sitta på golvet. Men de kan vara svåra att komma åt när du försöker sätta fast din last. Därför har Transit Custom sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör golvet fritt från hinder, smuts fastnar inte så lätt och det går enkelt att använda den nya lättstädade lastgolvmattan som skyddar själva golvet. Extra fästpunkter finns i midje- och axelhöjd, inbyggda i fordonets struktur - var och en av dem kan ta imponerande 30 kg last.
Ford Transit Custom cargo net
Ford Transit Custom electric outlet

Alla eluttag, ingångar och portar finns inom nära räckhåll

Det finns ett fack ovanför ratten och instrumentbrädan där många användbara funktioner finns nära till hands. Facket har till exempel ett 12 volts eluttag, en extra ingång och en standard-USB-port. Det finns dessutom ett andra 12-voltsuttag och en USB-port bredvid växelspaken. ​

Det finns till och med plats för ett 240 volts uttag på 150 watt.
Ford Transit Custom back door open birds eye view

Lås de öppna dörrarna i 90 graders vinkel

Bakdörrarna kan spärras i 90 graders öppet läge, vilket gör dem ännu mer praktiska och lättanvända och när de inte används förvaras spärrarna i dörren. Reflexdekaler nedtill på dörrens insida som syns på långt håll varnar andra trafikanter att dörrarna står öppna i 90 graders vinkel. Och nu är det till och med lättare att stänga dörrarna eftersom de förbättrade ventilerna för luftutsugning lättar på lufttrycket som byggts upp i lastutrymme.
Ford Transit Custom on gray circle

U-svängar utan problem

Transit Customs har en vändradie på knappa 10,96 meter, vilket är imponerande för ett fordon av dess storlek. Det gör det enklare att köra i stadsmiljö där man ju så ofta parkerar, hämtar och lämnar av. 

Lugn och ro med rostskyddsgaranti & Serviceavtal från 1kr/mil

Transit Custom är uppbackad av en betryggande rostskyddsgaranti på 12 år.

För transportbilarna Custom och Transit erbjuder vi just nu service för 1 kr per mil för avtalen som täcker de vanligaste körsträckorna på 3 år. Läs mer om service från 1 kr milen här!
Ford technician checking oil level

Ford för företag

Glöm inte att med ett nätverk med över 750 Transit-center och företagscenterhandlare över hela Europa är du aldrig långt från den specialisthjälp, råd och service du kan behöva.
Ford transit center exterior
VIKTIG INFORMATION