FordPass Connect uppkoppling

FORDPASS CONNECT MODEMET GÖR DINA RESOR ENKLARE

FordPass Connect modemet och FordPass appen gör att du kan interagera med din bil som aldrig förr. Upptäck en serie funktioner i ditt fordon och på din smartmobil som arbetar tillsammans för att hålla dig bekvämt uppkopplad på varje resa.

DIN NYCKEL TILL EN MER UPPKOPPLAD VÄRLD 

Det nya FordPass Connect-modemet gör dina resor enklare. Upptäck en rad funktioner i ditt fordon och på din smartphone som fungerar tillsammans för att hålla dig uppkopplad utan problem under varje resa.

TILL HUVUDFUNKTIONERNA* HÖR:

LOKAL RISKVARNING1

FordPass Connect kan varna dig för lokala körrisker, t.ex. vägarbeten, föremål på vägen eller till och med ett skadat fordon framför dig. Din Ford får information från alla fordon som är anslutna i närheten, liksom från andra lokala källor, till exempel databasen över offentliga incidenter. Om ditt fordon informeras om en fara som närmar sig kommer en varning att visas i den digitala displayen som anger typen av fara och dess avstånd från dig. Det gör att du kan vara bättre förberedd och vid behov hitta en alternativ väg.

AKTUELL TRAFIKINFORMATION

Live Traffic2 förbättrar navigationssystemet i ditt SYNC 3 genom att ge trafikuppdateringar i realtid var 30:e sekund. Det här är vårt mest exakta och aktuella navigationssystem någonsin. Det innehåller trafikinformation för alla vägar, inte bara huvudvägarna. Tekniken justerar sedan din rekommenderade väg baserat på trafikförhållandena och hjälper dig komma fram mer avslappnad i rätt tid.

FÅ ÄNNU MER SINNESRO

Extra sinnesro3 ger eCall, en potentiellt livräddande funktion som är utformad för att minska tiden mellan en allvarlig olycka och räddningstjänstens insats. Om olyckan skulle vara framme kan FordPass Connect automatiskt ringa ett eCall till räddningstjänsten och ange var din bil befinner sig. Du kan även trycka på en SOS-knapp i din bil för att kontakta räddningstjänsten direkt om du ser en olycka eller behöver hjälp omedelbart.

ENKEL UPPKOPPLING

Med en Wi-Fi-surfzon i bilen som erbjuder hastigheter upp till 4G LTE4 behöver du inte använda din mobils surfdata för att vara ute på nätet. Du kan enkelt ansluta max tio enheter till surfzoner, ladda ner dina strömningstjänster och få de där långa resorna att kännas kortare för alla vuxna och barn som färdas i din bil. Wi-Fi-hotspot ingår kostnadsfritt under en begränsad provperiod som startar vid aktiveringstillfället. Därefter kan datapaket köpas från Teleonor.  Besök Telenors webbsida för mer information.

ANSLUT TILL EN RAD FJÄRRFUNKTIONER MED FORDPASS-APPEN

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den parkopplas med din smartmobil via FordPass-appen. När du är uppkopplad kan du dra nytta av en serie innovativa nya funktioner:

BRÄNSLERAPPORT

Bränslerapporten är en FordPass-funktion som hjälper dig att övervaka din köreffektivitet med en månatlig uppdelning av din bränsleförbrukning. 

Rapporten analyserar data från ditt fordons FordPass Connect-modem för att visa dig sådant som din beräknade totala bränslekostnad för den aktuella månaden. 

När du har fått flera bränslerapporter kan du börja jämföra data från månad till månad via ett diagram som visas i appen. 

MINA RESOR

Mina resor är en FordPass-funktion som kan spela in dina resor och ge skräddarsydda insikter om hur du kan optimera din körteknik. 

Varje resa spåras och lagras, så att du kan jämföra efter avstånd, varaktighet och mer. Du kan logga dina resor under personliga kategorier eller företagskategorier och exportera uppgifterna. 

Appen kan också ge användbar feedback om hur du kör effektivare, genom att visa dig sådant som var du har bromsat för plötsligt, accelererat för snabbt eller kört för hårt genom kurvor.

LADDHYBRIDER

Om du äger en helt ny Ford Kuga laddhybrid eller en Explorer Plug-In Hybrid, levererar FordPass Connect en rad användbara fordonsfunktioner via din smartphone.

Med hjälp av våra dedikerade laddhybridsfunktioner i FordPass-appen kan du se din aktuella fordonsstatus, inklusive batteriladdningsnivå och körprogram. Du kan även ställa in inställningar för EV-relaterade meddelanden.

Med Trip & Charge-loggen kan du övervaka dina körtrender och ditt elförbrukningsmönster. Du kan också hitta de närmaste publika laddningsstationerna via appen, ställa in önskade laddningstider i hemmet och även förbereda din kupétemperatur för specifika avgångstider.

STARTA DIN MOTOR VART DU ÄN ÄR

I helt nya Focus (med automatväxel) kan du nu använda din telefon för att starta bilens motor från ditt hem, kontor eller någon annan plats. Det gör att du kan vara säker på att din bil är isfri, varm och klar att köra när du är det. Den här funktionen låser även automatiskt dörrarna när motorn är på och bilen behöver fortfarande din nyckel innan den kan köras.

FJÄRRLÅSNING OCH -UPPLÅSNING

Med hjälp av FordPass-appen kan du låsa och låsa upp ditt fordon på avstånd. Den här enkla funktionen innebär att du inte behöver skynda tillbaka till din bil när du inte kommer ihåg om du låste dörrarna. Och om du vill att en vän eller familjemedlem ska kunna använda din bil men du inte kan möta dem personligen kan du låsa upp dörrarna med ett tryck i appen.

GLÖM ALDRIG MER VAR DU PARKERADE

Hitta tillbaka till din bil när du parkerar på ett okänt ställe eller när du helt enkelt inte kommer ihåg var du ställde den. En karta i FordPass-appen visar exakt var bilen står.

FJÄRRÖVERVAKNING AV BILEN

SE TILL ATT DIN BIL ÄR KLAR FÖR AVRESA

Med fordonsstatusfunktionen kan du kolla bränslenivån i bilen, däcktryck och antalet mil innan du sätter dig bakom ratten. Kontrollera enkelt i FordPass-appen för att känna dig trygg med att din bil är redo för nästa resa. 

VEHICLE HEALTH ALERT

Få varningsmeddelanden om fordonets skick direkt till din smartmobil. Bland de olika användbara aviseringarna kan appen berätta när du ska byta olja, när en glödlampa gått sönder eller om motorn överhettas. Varningarna berättar för dig exakt vilket problem som uppstått och kan även rekommendera vad du ska göra. Dessutom kan du ringa Vägassistans eller boka ett besök hos valfri Fordåterförsäljare direkt från appen.

FORDPASS CONNECT AKTIVERING

Prata med din Fordåterförsäljare om att aktivera FordPass Connect när du hämtar din bil.
Alternativt, kan du aktivera själv. Se vår How to film här.

 När det är aktiverat kan du njuta av Wifi Hotspot i 4G för upp till tio enheter, fjärrfunktioner och dra nytta av trafikuppdateringar i realtid med Live Traffic.

Se hur du kan utnyttja FordPass Connect på bästa sätt med våra informativa instruktionsvideor.

Hedin Motor Company förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information. [1] [2] Live Traffic och lokal varningsinformation är kostnadsfri under de första tolv månaderna efter köp av en ny Ford med SYNC 3 med navigation. Därefter debiteras en licensavgift. [3]eCall är ett initiativ från EU-kommissionen som styr system i fordon som ringer nödsamtal om en automatisk eCall-händelse aktiveras, om en allvarlig trafikolycka upptäcks, eller om ett manuellt eCall utlöses av fordonsägaren. Endast tillgänglig i nya Ford Focus. Ford Kuga och Ford Explorer [4]Wi-Fi-hotspot (upp till 4G LTE) ingår kostnadsfritt under en begränsad provperiod som endast startar vid aktiveringstillfället. Därefter kan datapaket köpas från Telenor. Besök Telenors webbsida för information om deras datapaket. För att dra nytta av den inbyggda Wi-Fi-hotspot-funktionen måste Ford-fordon levereras med lämplig programvara och en dataplan krävs. Datatäckning och service finns inte överallt och villkor för ditt trådlösa abonnemang, inklusive avgifter för sms och datahastighet, kan gälla.