Ford officiell bilpartner till Skidlandslaget

Ford är från sommaren 2022 officiell bilpartner till Svenska Längdlandslaget. 

Organisationerna ska tillsammans arbeta för att öka intresset för sporten bland yngre och ta ett grepp om hållbarhetsfrågor för att säkerställa att framtida generationer ska ha möjlighet att åka skidor på snö.

Ford + Skidlandslaget

Ford ny officiell bilpartner till Längdlandslaget. Ford-ovalen kommer att pryda såväl tävlingsdräkter som tränings- och överdragskläder. När säsongen startar i vinter kommer längdorganisationen att köra ett antal olika Ford-modeller som har folierats, med inspiration av skandinaviska fjällkedjan Skanderna, som även återfinns på den nya landslagsdräkten.
Swedish national cross country ski team 2022

Snö om 50 år

Hållbarhet är ett ledord i samarbetet. Samtliga av de bilar som ska köras till vintern kommer vara elektrifierade i någon grad, bl.a. nya Mustang Mach-E och Kuga PHEV. Målet är att alla bilar ska vara helt eldrivna, vilket Ford avser att införliva i takt med att företaget får fler elbilar tillgängliga på den svenska marknaden, där bl.a. en ny cross-over kommer till Sverige under 2023, och nya E-Transit Custom under 2024.

Man ska också tillsammans arbeta utifrån en gemensam vision – Snö om 50 år, med syftet är att säkerställa att framtidens generationer har tillgång till den snö och skidåkning som vi idag tar för given.
Swedish skiers skiing in forrest

Fler aktiva ungdomar

Sverige har bland de största stjärnorna i världen när det kommer till längdskidåkning, såväl på dam- som på herrsidan. Men utöver satsningen på elitidrotten syftar samarbetet till att göra idrotten mer tillgänglig för gemene man samt få fler ungdomar att intressera sig för idrotten. Detta kommer man göra genom en rad olika aktiviteter under avtalstiden.
Swedish skiers skiing in forrest