FORDS PARTNERSKAP

Vi på Ford arbetar långsiktigt med enskilda Ford-ambassadörer, organisationer och verksamheter som delar våra värderingar och ambitioner om framtiden.

Här kan du läsa mer om några av våra samarbeten och vad som är på gång.
Svenska Skidlandslaget
Ford är sedan 2022 officiell bilpartner till Längdlandslaget. 

Hållbarhet är ett ledord i samarbetet. Samtliga av de bilar som ska köras till vintern kommer vara elektrifierade i någon grad, bl.a. nya Mustang Mach-E och Kuga PHEV. Målet är att alla bilar ska vara helt eldrivna, vilket Ford avser att införliva i takt med att företaget får fler elbilar tillgängliga på den svenska marknaden, där bl.a. en ny cross-over kommer till Sverige under 2023, och nya E-Transit Custom under 2024.

Man ska också tillsammans arbeta utifrån en gemensam vision – Snö om 50 år, med syftet är att säkerställa att framtidens generationer har tillgång till den snö och skidåkning som vi idag tar för given.

Svenska Tennisförbundet
Ford och Svenska Tennisförbundet har ingått ett nära samarbete där Ford är huvudpartner och officiell bil till svensk tennis. Man ska bl.a. verka för att göra sporten mer tillgänglig och få in fler barn och ungdomar i verksamheten.

Genom samarbetet stödjer Ford svensk tennis och Svenska Tennisförbundets långsiktiga plan Game Change. Ford kommer bland annat att aktivera och sprida förbundets olika koncept för att få fler barn- och ungdomar runtom i Sverige att prova på tennis i olika lättsamma former.

Svenska Tennisförbundet bildades 1906 vars uppgift är att verka för tennissportens gemensamma angelägenheter och verka för tennisens utveckling i Sverige. Svenska Tennisförbundet genomför nu en rejäl satsning genom initiativet Game Change 2030, vars syfte är att skapa de bästa förutsättningarna för morgondagens tennisspelare, såväl amatörer som professionella utövare. Game Change 2030 ska anpassa tennis för dagens och morgondagens samhälle i högre utsträckning, under värdeorden Roligt, Öppet, Utmanande och Hållbart.

The Swedish Family
The Swedish Family är en av Sveriges mest uppmärksammade barnfamiljer som genom sin YouTube-kanal och Instagram-konto bjuder tittarna på härliga videos och bilder när de hittar på saker tillsammans. Familjen består av pappa Axel och mamma Joanna samt barnen Alma, Harry och nytillskottet Laura! The Swedish Family är har inlett ett samarbete med Ford där de kör en Ford Explorer PHEV och testar bilen som en barnfamilj.