FÖRARASSISTANS

INTELLIGENTA LED-STRÅLKASTARE
De nya adaptiva Matrix LED-strålkastarna med integrerade dimljus och karakteristiska varselljus ger enastående sikt och har en iögonfallande design. Det adaptiva belysningssystemet optimerar strålkastarnas ljusmönster för att passa olika körförhållanden, exempelvis för motorvägs-, stads- eller landsvägskörning samt parkering och manövrering i kurvor.
Ford Focus headlights
DIGITAL INSTRUMENTGRUPP
Focus 12,3-tums digitala instrumentgrupp visar högupplöst förarinformation med hjälp av intuitiva och lättlästa ikoner. Du kan också välja vilken information som visas, inklusive navigeringsvarningar, samt programmera induviduella inställningar för olika förare.
Ford Focus wheels and dashboard
DÖDA-VINKELN ÖVERVAKNING
Döda-vinkeln övervakningen använder sensorer för att upptäcka bilar i din döda vinkel, även när du kör släp. Om ett annat fordon upptäcks kommer systemet att varna dig via varningsljus inbyggda i sidospeglarna.
LANE KEEPING SYSTEM
Framåtriktade kameror kan upptäcka om du av misstag är påväg ut ur körfältet. Systemet varnar dig genom att vibrera i ratten, och det kan också försiktigt assistera styrningen så att du kommer tillbaka i rätt fil. Designad för flerfiliga vägar. Inaktiveras automatiskt under 65 km/h eller stängs av manuellt.
REAR CROSS TRAFFIC ALERT
Ett system som hjälper till vid backning från en parkeringsplats med begränsad sikt. Systemet känner av om en bil närmar sig från sidan, då en varningsignal ljuder och en varningslampa tänds i sidospegeln för att informera om dess närvaro.
VALBARA KÖRLÄGEN
De valbara körlägena ändrar bilens inställningar såsom gasrespons, styrning och växling, för att passa körförhållandena. Nya Ford Focus har tre olika körlägen: Normal, ECO och Sport. Viktig information visas via den digitala instrumentpanelen som ändrar färgtema beroende på vilket körläge som valts.
Ford Focus driving modes
HALVAUTOMATISKT PARKERINGSSYSTEM
Det kan ofta vara svårt att parkera på en trafikerad gata eller i trånga utrymmen. Det halvautomatiska parkeringssystem gör det enkelt. Systemet kan identifiera lämpliga parkeringsplatser och sedan automatiskt styra in bilen. I bilar med eShifter automatlåda behöver du bara trycka på en knapp och låta bilen göra jobbet åt dig.
ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STOP & GO
Den adaptiva farthållaren gör det lätt att köra din Focus i tät trafik. Ställ bara in önskad hastighet så bibehåller systemet automatiskt ett förinställt avstånd till bilen framför och stoppar din bil vid behov. När det inte längre är tät trafik accelererar systemet igen till den valda hastigheten. Systemet kan även ställas in för att känna igen hastighetsskyltar och anpassa din hastighet därefter. Finns för automatisk växellåda.
DRIVER ALERT
Driver Alert övervakar din körning och kan till och med rekommendera vilopauser om den upptäcker förändringar som kan bero på att du är trött. Systemet meddelar dig med en varningsikon på instrumentpanelen. Om uppmärksamheten på din körning minskar upprepas meddelandet, kombinerat med en ljudsignal.
UNDVIK KOLLISIONER
Nya Focus använder en radar och en kamera för att upptäcka långsamma och parkerade bilar framför och hjälper dig att undvika en bil om det finns risk för en kollision.
Ford Focus collision assist illustration
HILL START ASSIST
Hill Start Assist ger dig extra kontroll när du startar bilen i backe. Systemet bibehåller bromstrycket i 2,5 sekunder, så att du tillfälligt undviker att rulla bakåt (eller framåt) när foten går från broms till gaspedal. Tekniken är också användbar vid stopp och start på halt underlag.
White Ford Focus on a hill

MOTOR & VÄXELLÅDA

HYBRID & E85
Nya Focus EcoBoost Hybrid E85 har en mildhybrid etanolmotor (E85), vilket möjliggör användning av både bensin och E85 som bränsle. Den har en avancerad Powershift-automatlåda med sju växlar och automatisk dubbelkoppling1. Växellådan kompletterar den elektriska prestandan hos etanol-hybridmotorn för effektivare och smidigare körning. Dessutom ger möjligheten att köra på E85 lägre skatt jämfört med en bensinmotor. 
FOCUS ECOBOOST BENSIN
Upplev Focus 1,0-liters Ford EcoBoost-motor – en kraftfull och smidig 3-cylindrig bensinmotor som erbjuder en bekväm, snabb och tillfredsställande körupplevelse. Njut av kraften och smidigheten hos Focus EcoBoost-motor och upptäck hur den tar din körning till nya höjder.
DCT-7 POWERSHIFT AUTOMATISK VÄXELLÅDA
Focus EcoBoost Hybrid finns med en DCT-7 PowerShift automatisk växellåda med dubbelkoppling. Denna 7-växlade automatiska växellåda har utvecklats med ett större antal utväxlingsförhållanden, en lättvikts design och en avancerad dubbelkoppling, som alla ger enkla växlingar och effektivare körning.
MANUELL VÄXELLÅDA
Ford Focus 6-växlade manuella växellåda har optimerats för att göra växlingarna enklare, mer exakta och tystare. Den är speciellt utformad för att förbättra körtekniken och även minska bränsleförbrukningen.

UPPKOPPLAD

FORD SYNC 4
Håll dig uppkopplad till världen runt omkring dig med nya Ford SYNC 4. Här ingår en 13,2-tums pekskärm med hög upplösning, molnansluten navigering och en anpassad röststyrning med naturlig språkigenkänning. Nya Focus kan även anslutas trådlöst till din smartphone via Android Auto/Apple CarPlay.
Ford Focus interior drivers seat
HÅLL SYSTEMET UPPDATERAT
Med Ford Power-UP mjukvaruuppdateringar förbättras din Focus ständigt. Trådlösa mjukvaruuppdateringar över tid ger nya och förbättrade funktioner. Uppdateringarna är snabba och enkla och sker ofta automatiskt utan att du märker det.
Ford Focus screen showing system updates
RÖSTSTYRNING
SYNC 4 har vår mest sofistikerade röstigenkänning hittills. Röstkommandon innefattar bland annat navigering, uppspelning av musik, hantering av telefonsamtal och att skicka textmeddelanden.
Ford Focus voice control visualization
UPPKOPPLAD NAVIGATION
Den trådlösa uppkopplingen ger SYNC4-navigeringen mer detaljerade sökresultat för destinationer samt trafikinformation i realtid för mer avancerad ruttplanering. Utöver det kan det nya systemet bland annat planera din rutt via närmaste bensinstationer, om ditt planerade resavstånd är större än nuvarande bränsletillgång.
FORDPASS-APPEN
Få tillgång till en mängd uppkopplade funktioner via din smartphone. FordPass App låter dig bland annat övervaka din bils position och kördata samt få trafikuppdateringar i realtid. Du kan också kontrollera om din bil är låst och sedan låsa (eller låsa upp) oavsett var du befinner dig.
APPLE CARPLAY OCH ANDROID AUTO™
Med Apple CarPlay® och Android Auto™ kan du ansluta trådlöst till din kompatibla smartphone.
TRÅDLÖS LADDNING
Nya Focus finns tillgänglig med ett smart centralt lagringsutrymme med trådlös laddning för din smartphone.
Ford Focus wireless charging

Smarta funktioner

BAGAGEUTRYMME
Focus Kombis bagageutrymme har förbättrad belysning och en vertikal skiljevägg med gångjärnsdesign för ett justerbart förvaringsutrymme. En ny våtrumszon med en golvmatta av gummi gör att du kan transportera våta eller leriga föremål separat.
HANDS-FREE BAKLUCKA
Om du har händerna fulla, svep foten under den bakre stötfångaren. Din Focus Kombi registrerar din fjärrnyckel och bakluckan öppnas eller stängs automatiskt.
PANORAMATAK
Focus finns med panoramatak som ger dig och dina passagerare möjlighet att njuta av omgivningen. Det justerbara taket kan antingen lutas eller dras in. Solreflekterande glas hjälper till att hålla kabinen sval och skön, medan en elektriskt styrd skärm låter dig täcka taket med en knapptryckning.
Woman driving Ford Focus shown though the cars panoramic roof
SÄTEN MED 18-PUNKTSJUSTERING
Ford Focus finns med ergonomiskt utformade framsäten för att ge bästa möjliga stöd. Du kan flytta sätena upp, ner, framåt, bakåt och luta dem. Du kan även justera bottendynan, ryggstödet, sitsen och ett fyrvägs svankstöd.
Ford Focus seat adjustment dials
B&O SOUND SYSTEM
B&O levererar överlägset ljud och snygg design. Detta premiumljudsystem med upp till 10 högtalare har utvecklats och finjusterats för nya Focus av specialutbildade B&O ljudtekniker.
B&O sound system visualization with car speaker
NYCKELFRI START OCH UPPLÅSNING
Nya Focus registrerar om du har din bilnyckel med dig. På så sätt kan du låsa eller låsa upp bilen utan att ta nyckeln ur fickan eller väskan.
Ford Focus car door keyless entry visualization
MYKEY
Ford MyKey® ger dig extra sinnesfrid när du lånar ut din bil till en annan förare, genom att kunna ställa in hastighetsgränser, bältespåminnare och till och med kontrollera ljudsystemets volym.
Ford Focus car keys
VINDRUTETORKARE MED REGNSENSORER
Vindrutetorkare med regnsensorer aktiveras när vatten känns av på din vindruta. Du kan också välja mellan flera känslighetsnivåer, som avgör hur mycket regn det måste finnas innan torkarna aktiveras.
FÄLLBARA ELEKTRISKA SIDOSPEGLAR
De elektriska, fällbara speglarna hjälper dig undvika oönskade skador vid parkering i trånga utrymmen. Och eftersom de är uppvärmda kommer du iväg snabbare och säkrare på frostiga morgnar.
DÖRRKANTSSKYDD
De smarta inbyggda skydden hjälper dig att undvika repor på kanterna på dina dörrar när du parkerar i trånga utrymmen. För att skydda lacken åker en skyddsbarriär ut när du öppnar dörrarna.

Säkerhet

PRE-COLLISION ASSIST MED REGISTRERING AV FOTGÄNGARE
Pre-Collision Assist-systemet söker efter potentiella kollisionsrisker med fotgängare och andra bilar upp till 130 meter framför och varnar dig för deras närvaro. Om du inte reagerar bromsar systemet automatiskt. Tekniken är utformad för att hjälpa till att minska antalet olyckor (eller för att undvika dem helt och hållet).
Ford Focus pre collission assist visualization
AUTOMATISK NÖDBROMS
En kamera skannar vägen framför dig och systemet varnar dig sedan om det upptäcker att en kollision är sannolik. Om du inte reagerar kan den bromsa åt dig.
Ford Focus automatic breaks
ELEKTRONISK STABILISERING
Den elektroniska stabilitetskontrollen övervakar ständigt rådande körförhållanden. Den upptäcker om bilen tappar greppet och varje hjul bromsar omedelbart, vilket stabiliserar bilen. 
FEMSTJÄRNIG SÄKERHET
Euro NCAP är Europas ledande oberoende säkerhetsorganisation. Den utvärderar alla nya bilar med hjälp av en rad rigorösa test. Och det faktum att Focus har fått högsta möjliga betyg med fem stjärnor är ett tecken på vårt engagemang för säkerhet.
HÅLLER KOLL PÅ DÄCKTRYCKET
Nya Focus känner av när däcken börjar tappa tryck och varnar dig via instrumentpanelen. Du kan även få varningar via mobilappen FordPass.
5 års garanti
Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra personbilar har 5 års garanti eller 10 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
Blue Ford Focus in front of a lighthouse
VIKTIG INFORMATION