Nya Ford Transit Custom - Funktioner

Nya Ford Transit Custom är fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare, effektivare och säkrare. Upptäck vad som gör Transit Custom unik.

Uppkopplad

Ford transit custom interior dashboard

13” PEKSKÄRM MED SYNC 4

En imponerande 13” pekskärm med SYNC 4 är standard på alla Transit Custom-modeller och ger dig perfekt kontroll över din skåpbils smarta funktioner.  Med röstkommandon gör du det mesta handsfree, till exempel när du ska ringa till depån, ställa in navigeringen till nästa jobb och mer.
Red Ford transit custom with 5g logo

5G-UPPKOPPLING

Håll dig uppdaterad när du är ute och jobbar, med ett inbyggt 5G-modem för snabbare uppkoppling.
Ford Sync 4 navigation map on touch screen

CONNECTED NAVIGATION

Connected Navigation är en SYNC 4 ‡‡ molnbaserad tjänst som ger dig pålitlig reseinformation i realtid för en enklare och effektivare resa. Optimera din rutt och leveranstider med livetrafikuppdateringar, bränsle- och energipriser, väderrapporter, tillgängliga parkeringar, information om lokala trafikfaror och mer.
Ford transit custom dashboard touch screen

FORD PRO™ UPFIT INTEGRATION SYSTEM

Ford Pro™ Upfit Integration System låter dig styra specialutrustning såsom ljusriggar, luftkompressorer, vattenpumpar eller kylenheter från 13-tums SYNC 4-pekskärmen

Smarta funktioner

DITT MOBILA KONTOR

Perfekt för dig som använder skåpbilen som ett kontor på hjul. En tiltbar ratt låter dig förvandla förarhytten till en praktisk, multifunktionell miljö för dina dagliga kontorsuppgifter. Också perfekt när det är fikadags. Helt nya Transit Customs flexibla dubbla främre passagerarsäte kommer med lättåtkomlig förvaring under sätet som är tillräckligt stor för att exempelvis förvara en bärbar dator, dokument och kontorstillbehör. Kommer våren 2024. 
Hands typing on laptop placed on Ford Transit Custom steering wheel
Ford Transit Custom keyless start button

NYCKELLÖS START

Fords Keyless-system är standard på alla Transit Custom-modeller och låter dig starta ditt fordon utan att behöva gräva runt i fickorna efter nycklarna, så länge du har din nyckelbricka med dig.
Man loading parcel into red Ford Transit Custom

ELDRIVNA SIDOLASTDÖRRAR

Sidolastdörrarna är tillräckligt breda för att du enkelt ska kunna få in och ut industripallar. De eldrivna dörrarna (tillval) frigör dina händer till annat. Kommer våren 2024.
Man sitting in drivers seat in Ford Transit Custom

PLATT GOLVDESIGN

Den nya plana golvsdesignen i förarhytten ger dig mer utrymme och möjliggör enklare genomgång i hytten.
Ford Transit Custom dashboard touch screen

ELEKTRONISK AUTOMATISK TEMPKONTROLL (DEATC)

Få det perfekta passagerarklimatet. DEATC reglerar automatiskt lufttemperatur, luftfuktighet och distributionsnivåer enligt dina inställningar och kan justeras separat för dig och dina främre passagerare.
Ford Transit Custom seats

SÄTESALTERNATIV

Beroende på hur dina behov ser ut kan du välja mellan karossalternativen skåp eller dubbelhytt i skåp (kommer våren 2024). Skåp ger dig plats för 3 passagerare fram med ett dubbelt främre passagerarsäte, medan dubbelhytten har plats för upp till 6 tack vare den rymliga andra sätesraden.
3 people seen from behind looking in to an illuminated cargo space of a Ford Transit Custom

LED-LJUS I LASTUTRYMMET

Nya Transit Connect är utrustad med ett kraftfullt LED-ljus för att lysa upp ditt lastutrymme när dörrarna är öppna. Det finns också möjlighet till ett extra kraftfullt LED-ljus för dem som regelbundet arbetar på natten eller i dåligt upplysta miljöer.
Ford transit custom stowage space in dashboard

FÖRVARING I FÖRARHYTTEN

Den smarta utrymmesbesparande förvaringen är inte begränsad till lastutrymmet. Passagerarkrockkudden är nu säkert förvarad i taket, vilket frigör utrymme för ett förvaringsfack i instrumentpanelen, tillsammans med fler fack på varje dörr.
Close up of foot stepping in to a Ford Transit Custom

LÅG INSTEGNINGSHÖJD

Den nya designen erbjuder en lägre instegshöjd för enklare insteg i hytten och vid lastning eller lossning av utrustning.

TAKHÖJD UNDER 2 METER**

Bli aldrig mer begränsad av en låg infart till parkeringen med en takhöjd under de standardiserade 2 meterna.
Man picking up parcel through side door in Ford Transit Custom cargo space

ANPASSA DIN CUSTOM

Få din helt nya Transit Custom precis som du vill ha den. Den stora mängden alternativ för att anpassa din skåpbil är framtagna för att täcka alla transportbehov. Konfigurera din idealiska skåpbil med flera golvalternativ, takräcken, hållare för sportutrustning, hyllor och mycket mer.

Förarassistans

360 degree camera view on dashboard screen in a Ford Transit Custom

360-GRADERS KAMERA

360-graderskameran med split-screen vy använder flera kameror för att ge dig en sammanhållen överblick på din skåpbils omgivning. Detta hjälper dig exempelvis att fickparkera, placera dig centrerat på en parkeringsplats och undvika dolda hinder mer effektivt. Kommer våren 2024.
3 Ford Transit Customs seen from behind driving on a road in an urban landscape

INTELLIGENT ADAPTIV FARTHÅLLARE

Den intelligenta adaptiva farthållaren använder trafikskyltsigenkänning för att identifiera hastighetsbegränsningar och automatiskt hålla din valda hastighet. Stop-and-Go-tekniken skannar vägen framför dig efter trafik och justerar automatiskt din hastighet för att bibehålla avståndet mellan dig och fordonet framför och kan till och med stoppa dig helt om det behövs.
Gray Ford transit custom seen from the side in front of solar park

REVERSE BREAK ASSIST

Reverse Break Assist-funktionen använder den bakre kameran för att upptäcka föremål, korsande fordon eller en cyklist bakom fordonet och ger dig en ljudvarning. Om det behövs kan systemet hjälpa dig att bromsa och få fordonet att stanna helt.
2 Ford transit customs seen from the front driving on urban road

FORD CO-PILOT 360™ ASSIST

Som standard på Leader-modellen är Co-Pilot 360™ Assist en uppsättning förarassistansfunktioner som kombinerar teknik för trafikskyltsigenkänning, förarvarningar och felvägsvarning. Ett system designat för att underlätta vardagskörning i en allt mer distraherande värld.

DIGITALT INSTRUMENTKLUSTER

All information du behöver, precis framför dig. Det digitala, högupplösta instrumentklustret visar förarinformation med praktiska, lättförstådda ikoner. Du kan också anpassa vilken information du vill se, inklusive navigationskommandon och information om fordonsstatus .
Ford transit custom dashboard

LED-STRÅLKASTARE

Fords Signature LED-strålkastare är utrsutade med ett adaptivt frontbelysningssystem . Detta ger dig optimal belysning under föränderliga förhållanden, till exempel när du går från en väl upplyst stadsväg till ett mörkt landsbygdsområde. 
Close up of LED headlights on a Ford Transit Custom

AUTOMATVÄXLARE

Den nya automatiska växellådan är nu monterad på styrkonsolen vilket ger större utrymme och enklare passage genom förarhytten. Den nya 8-växlade automatlådan levererar en dragkapacitet på upp till 2 500 kg utöver en sömlös, smidig körning som låter dig och dina passagerare njuta av resan.
Hand reaching for auto shifter in a Ford Transit Custom

Prestanda

KÖRLÄGEN

Helt nya Transit Custom har flera körlägen att välja mellan (Normal, Eco, Sport, Slippery Road och Tow/Haul) som anpassar gasrespons, styrning och växlingsbeteende. Varje körläge är unikt inställt för att göra körningen enklare under valt förhållande, så att du kan vara säker på att du får optimal fordonsprestanda i vilken miljö som helst.
Ford Transit Custom drive modes on a screen

FYRHJULSDRIFT (AWD)

Fyrhjulsdriften ‡‡‡ i nya Transit Custom är designad för att behålla greppet i vinterväder eller på dåligt väglag, samt att förbättra kurvtagning och väghållning även med standarddäck. Detta gör det till den perfekta partnern för dina leveranser på sämre vägar eller det där snöiga äventyret.
Grey Ford Transit Custom driving through solar park with graphic overlay saying AWD

MEKANISK BEGRÄNSAD SLIP DIFFERENTIAL (MLSD)

MLSD förbättrar greppet vid dåligt väglag genom att automatiskt överföra vridmoment till det hjul som har mest dragkraft. Detta gör att du mer självsäkert kan tackla våta, hala och utmanande vägbanor, inklusive oasfalterade vägar, grusbanor, gräsbevuxna campingplatser eller snö och is.
Grey Ford Transit Custom on dirt road at sunset

Säkerhet

Högsta möjliga säkerhetsbetyg

Säkerheten har varit central vid utvecklingen av nya Transit Custom. Efter rigorösa tester av Euro NCAP landar resultatet i "Commercial Van Safety" på höga 96 procent och förtjänar därmed det högsta möjliga betyget: Platinum.

Krockkuddar

Vi hoppas att du aldrig behöver dem, men för extra trygghet erbjuder helt nya Transit Custom fler krockkuddar som tillval än någonsin. Den främre passagerarkrockkudden sitter nu i taket och sparar utrymme i instrumentpanelen. Bakre krockkuddsgardiner täcker den andra sätesraden och sidokrockkuddar är placerade framsätenas baksida.
Ford Transit Custom cab seen from passanger side

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 

För våra elbilar gäller också 8 år / 16 000 mil garanti på batteriet.
Red Ford Transit Custom

El & laddning

Kraft hela dagen

Förvandla din E-Transit Custom till en mobil strömkälla med vår innovativa Pro Power Onboard-teknik. Ett tillval ger upp till 2,3 kW effekt, så du kan driva dina verktyg och din utrustning på språng.

DC-snabbladdning

Offentliga DC-snabbladdningsstationer hjälper dig att maximera fordonets drifttid genom att leverera 10 % till 80 % laddning på bara 39 minuter ††. Det gör att du kan ladda ditt batteri under en kort paus och med kort varsel. Samtidigt kan en AC-laddare, som en Ford Connected Wallbox, ladda fullt på upp till 8 timmar. Perfekt för laddning hemma över natten.

Förvärmning

Via enkel åtkomst via FordPass-appen eller den inbyggd SYNC 4-skärmen kan du förvärma fordonet vilket hjälper till att maximera ditt räckvidden. Genom att använda el från ditt hem för att värma eller kyla kabinen medan den fortfarande är ansluten sparar du värdefull batterikraft och fordonsräckvidd under de kallare månaderna.
VIKTIG INFORMATION