Ford Transit Connect - Funktioner

Ford Transit Connect är en skåpbil fullpackad med smarta funktioner som gör din resa bekvämare, roligare och säkrare. Upptäck vad som gör Transit Connect unik.

FÖRARASSISTANS

Red Ford Transit Connect backing in to parking spot seen from above

Ännu enklare parkering

Aktiv parkeringshjälp hjälper dig parkera parallellt med trottoaren eller styra in i vinkelräta parkeringsfickor. Tryck bara på en knapp, så hittar sensorerna på det nyskapande systemet en ficka som är tillräckligt stor när du passerar den. Sedan styr det automatiskt in dig där – allt du själv behöver göra är att hantera gasen, växlarna och bromsen (följ instruktionerna på skärmen och ljudsignalerna). Den kör också själv ut från parallella parkeringar.
Ford Transit Connect on city road

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla filen

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Systemet talar om detta genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Om du reagerar långsamt eller inte svarar, ger filhållningssystemet styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Tekniken är utformad för flerfiliga vägar (motorvägar och liknande), så den avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 70 km/h, men kan även stängas av manuellt.
Ford Transit Connect at night in a city

Strålkastare som aktiveras automatiskt vid behov

De nya smalare automatiska strålkastarna rymmer kraftfulla HID Xenon-lampor och eleganta LED-varselljus. En integrerad sensor läser av när ljuset faller i skymningen eller när det sker en plötslig förändring av ljusförhållandena. Då aktiveras de automatiska strålkastarna vilket kan underlätta och göra körningen säkrare.

Håller dig inom hastighetsgränsen

Systemet Intelligent Speed Assist (intelligent hastighetsassistans) eller ISA är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner Traffic Sign Recognition-kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad), sedan reglerar systemet automatiskt bilens högsta tillåtna hastighet efter den gällande hastighetsgränsen.
Ford Transit Connect speed dial

Ser de vägskyltar du kanske missar

Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. En symbol för en annalkande fartskylt eller skylt om förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan och ändras varje gång hastighetsgränsen på vägen ändras.
Ford Transit Connect interior drivers view

Krångelfri backning

Trafikkoner, cyklar, låga murar ... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i mittkonsolen. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste fickan. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.
Ford Transit Connect multimedia screen showing rear view camera
Red Ford Transit Connect rear view

Slipper stressen när du parkerar

Tillvalet främre och bakre avståndssensorer hjälper dig avgöra avståndet mellan ditt fordon och eventuella hinder bakom eller framför dig när du parkerar. När ett föremål upptäcks av sensorerna utlöser de en signal som både syns och hörs och som blir starkare ju närmare du kommer.
Coffee cup icon

Talar om när du börjar bli trött

Trötthetsvarningen för förare (Driver Alert) övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.
Ford Transit Connect on city road with speed sign

Mindre uttröttande, mer ekonomiska resor

Farthållaren gör att du kan ställa in en hastighet som sedan bibehålls tills du bromsar eller gasar på. Med hjälp av vippkontakter på ratten kan du justera hastigheten medan du kör.

Dessutom håller farthållaren med justerbar hastighetsbegränsning (Adjustable Speed Limiter) ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt. Systemet hjälper dig inte bara att spara bränsle minimerar det risken för att du ska överskrida hastighetsgränsen. Förutom de praktiska fördelarna kan båda dessa tekniker göra långa resor mer avkopplande.

Teknik som ser det du inte kan se

Döda vinkeln-systemet (BLIS) använder radarsensorer för att upptäcka fordon som kan vara dolda i din döda vinkel. De sitter på bägge sidor av din Transit Connect och varnar dig med en orange lampa som syns tydligt i backspegeln på förarsidan.
Ford Transit Connect side mirror

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i 2,5 sekunder extra så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.
Red Ford Transit Connect parked on a street
Ford Transit Connect driving on a road with side winds

Sidvindsskydd

Det här systemet hjälper dig att ligga kvar i din fil vid kraftiga och byiga vindar tack vare det elektroniska stabilitetskontrollsystemet, Electronic Stability Control, som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.
Ford Sync logo

Ford SYNC med räddningstjänst

En viktig del av Ford SYNC är funktionen Emergency Assistance1. Om olyckan skulle vara framme och krockkudden utlöses, eller bränslepumpen inaktiveras, kan den här tekniken se till att en parkopplad och uppkopplad Bluetooth® mobiltelefon automatiskt ringer 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om det skulle behövas. Systemet kommer att kunna ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även när du inte har möjlighet att göra det.
Ford Transit Connect driving on road with distance to car in front visualized

Hjälper dig hålla ett säkert avstånd

Instrumentbrädan har även en avståndsvisare. Systemet visar kontinuerligt avståndet till fordonet framför dig och indikerar i instrumentklustret med färgade lampor beroende på vilken känslighet du har valt. Avståndsvarnaren kan också varna dig med en röd varningssymbol om du kommer för nära fordonet framför dig.

Prestanda

Ford Transit Connect speed dial

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid ett trafikljus eller om bilen går på tomgång i en bilkö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn (utan att avbryta strömförsörjningen till viktiga system som luftkonditionering, radio och Ford SYNC). När du är redo att köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar ner gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.
Ford Transit Connect manual gearbox

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Transit Connect är både mer ekonomisk och mer effektiv tack vare sin sexväxlade växellåda. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer också att märka hur snabba och jämna växlingarna är.
Feather on gas pedal

Hjälper dig köra mer bränslesnålt

Den innovativa accelerationskontrollen styr hur snabbt hastigheten ökar och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

1,5 EcoBlue dieselmotor

Våra TDCI-dieselmotorer med 100 eller 120 hästkrafter imponerar med sin förfinade kraft och suveräna effektivitet  De nya motorerna kan förbättra bränsleeffektiviteten, är mer responsiva och även tystare än någonsin tidigare. På stadsgator eller på långa motorvägskörningar är deras smidiga vridmoment ovärderliga i backar eller vid omkörning.
Car engine rendering

1,0 Ford EcoBoost bensinmotor

Med turboladdning, direktinsprutning och variabel ventiltid ger våra flerfaldigt belönade* Ford EcoBoost-motorer samma prestanda som större motorer men med mycket bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp.
Car engine rendering

E85 - LÄGRE UTSLÄPP OCH LÅG SKATT

Connect kan även köras på etanol, E85, som dels innebär en betydande kostnadsbesparing med bland annat lägre fordonskatt och ingen Malus, men även bidrar till en minskad klimatpåverkan jämfört med fossila bränslen. Etanol räknas som ett förnybart drivmedel.
Ford Transit Connect on a city road with speed sign

En ny sofistikerad åttaväxlad automatlåda

Transit Connect har en ny avancerad automatlåda. Den är skapad från grunden med förbättrad acceleration och supermjuka växlingar för att förbättra din körupplevelse, optimera bränsleeffektiviteten och maximera din bils prestanda.
Ford Transit Connect automatic gearbox

HVO 100 kompatibel

Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO), även känd som förnybar diesel, kan användas i Ford Transit Connect istället för vanlig diesel, utan några förändringar i köregenskaperna. Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.
Ford Transit Connect screen

En tillsats som avlägsnar föroreningar

Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter minskar sedan mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.
Ford Transit Connect eco driving screen

Hjälper dig köra mer effektivt

Det innovativa systemet Ford EcoMode bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsningar och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör.

Komfort

Ladda när du kör

Trådlös laddning finns för vissa smartmobiler vilket innebär att det aldrig varit enklare att se till att dina enheter alltid är klara att använda.
Ford Transit Connect interior dashboard and steering wheel

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

För första gången någonsin finns Transit Connect med FordPass Connect-modemet1, ett system skapat för att göra varje resa enklare och mer njutbar. Den möjliggör en serie funktioner, som wifi för upp till tio enheter. Och när du dessutom får trafikinformation i realtid kommer du oftare fram i tid.
Mobile phone with fordpass app

Ladda ner FordPass-appen för att få ännu mer funktioner

FordPass Connect blir ännu mer kraftfull när den parkopplas med din smartphone via FordPass-appen. Du kan bl.a. hitta din bil när du inte minns var du parkerade samt låsa och låsa upp bilen på distans. Det här hjälper dig också att dubbelkolla att bilen är låst eller till och med låta någon annan få tillgång till din bil när du är någon annanstans. Med den automatiska växellådan kan du starta ditt fordon så att det är fritt från frost och redo att åka när du är. 

Sömlös teknik som du kan styra med rösten

Ford SYNC 3 är ett ultramodernt system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med intuitiva röstkommandon, eller via färgpekskärmen. Det kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar, som exempelvis Spotify. Samtidigt kan Live Traffic hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Och du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig", eller slå i Michelinguiden för att få hjälp att välja och boka restaurang.
Ford Transit Connect multimedia screen

Säkerhet för alla dina enheter

I enhetsdockan kan du koppla in din gps, smartphone eller MP3-spelare. Den har även ett USB-uttag.
Mobile phone on Ford Transit Connect dashboard

Starta bilen med en knapptryckning

Transit Connect känner automatiskt av närvaron av sin egen unika nyckel, även om den ligger i din ficka eller väska. Allt du behöver göra är att trycka på Ford Power-startknappen så går motorn igång.
Ford Transit Connect engine start button

Där allt får plats

Den intelligent formgivna mittkonsolen har ett 12-voltsuttag, USB-anslutning, USB-anslutning med laddning, två mugghållare och förvaringsutrymmen som rymmer en A4-mapp.
Ford Transit Connect gear shift

Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan

Denna smarta funktion är utformad för att du ska komma iväg snabbt på frostiga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen.
Frozen windscreen

Extra komfort med justerbara, uppvärmda säten

Oavsett väderförhållandena kan du alltid ha det bekvämt inne i bilen. Du kan välja till uppvärmda framsäten så att du håller dig varm även på vintern.
Ford Transit Connect interor drivers seat and steering wheel
Ford Transit Connect gear shift

Ställ in den perfekta temperaturen för dig och dina passagerare

Med tillvalet automatisk klimatanläggning med två temperaturzoner (DEATC) väljer du just den temperatur som du och dina passagerare vill ha. Temperaturen bibehålls sedan av systemet med hjälp av avancerad luftkonditionering.
Ford Transit Connect fuel refil tank hole

Ford Easy-Fuel för busenkel tankning

Detta gör det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle i din bil, för fel munstycke kommer helt enkelt inte att passa. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.
Ford Transit Connect side mirror

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda indikatorlamporna. Speglarna värms dessutom upp så att du kan komma iväg snabbare på kyliga morgnar.
Ford Transit Connect fron seats

Flexibelt dubbelt passagerarsäte

Tack vare det dubbla förarsätet får en extra passagerare plats i förarhytten. Det flexibla mittsätet kan också fällas ner för att skapa en behändig platt yta att skriva eller ha datorn på. Fäller du istället upp det så hittar du ett praktiskt förvaringsutrymme undertill som du kan stoppa undan saker i.
Blue Ford Transit Connect parked outside ofice building

Fjärrventilera din skåpbil

Med den nya heltäckande stängningsfunktionen (Global Closing) kan du öppna och stänga skåpbilens samtliga fönster med din nyckelbricka. Det gör det möjligt att ventilera fordonet heta dagar redan innan du sätter dig bakom ratten.
Ford Transit Connect steering wheel

En styrkolonn som anpassar sig efter dig

För att du ska få en så behaglig körupplevelse som möjligt kan styrkolonnen lätt anpassas efter både höjd och vinkel.

Säkerhet

Ford Transit Connect driving in city

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.
Ford Transit Connect towbar

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.
Ford Transit Connect stopped on a street by an office building

Avancerade system för mer kontrollerad bromsning

ABS-systemet och den elektroniska bromskraftfördelningen ser till att din bromsning blir mer effektiv. Nödbromshjälpen hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv inbromsning i en nödsituation. Systemet styrs automatiskt genom ESP-systemet som känner av hur mycket tryck du har lagt på bromsen och ökar det automatiskt vid behov. Om du bromsar häftigt gör nödbromssystemet att bromsljusen blinkar för att varna andra förare.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Pre-Collision Assist upptäcker fordon och fotgängare framför bilen. Det kan till och med upptäcka fotgängare som kan vara på väg att korsa ditt fordons färdväg. Systemet varnar dig om det upptäcker en möjlig kollision och om du inte reagerar bromsar det automatiskt bilen åt dig. Tekniken är utformad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.
Ford Transit Connect stopped by man passing on a cross walk

Förbättrad stabilitet vid svåra körförhållanden

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera den. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemet (Traction Control System) övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.
Ford Transit Connect driving on a road seen from rear

Varning bakåt när du bromsar kraftigt

Nödbromsvarningssystemet (Emergency Brake Warning) gör att bromsbakljusen blinkar upprepade gånger för att varna andra förare när du gör en kraftig inbromsning.
Ford Transit Connect breaklights
Ford Transit Connect wheel

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden, varnar däcktrycksövervakningssystemet (TPMS) dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentbrädan.
Ford Transit Connect airbags

Förstärkt krockkuddssystem

Transit Connect finns med krockgardiner och krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet och i sidorna. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons.
Seat belt icon

Glöm aldrig säkerhetsbältet

En påminnare om förarens säkerhetsbälte larmar om du glömmer att spänna fast dig, och är standard på alla modeller.

Fjärrstyrt centrallås med barnsäkra dörrlås

Transit Connect har ett fjärrstyrt centrallås som är säkrare än någonsin. Du kan nämligen själv välja att öppna en enskild dörr medan de andra dörrarna förblir låsta, ända tills du aktiverar en kontakt i förardörren. Samma kontakt styr låsning och öppnande av alla fordonets dörrar. Alla dörrlås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan brytas upp med våld.
Ford Transit Connect front door seen from side

Två högeffektiva larmalternativ

Transit Connect finns med ett kretslarmsystem som tillval, vilket aktiveras om dörrarna eller motorhuven öppnas med våld. Ett mer sofistikerat larmsystem i Thatcham kategori 1 finns också. Detta aktiverar automatiskt själv när du låser bilen och en kraftfull larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen.

En batteridriven backup-signal utgör ett sekundärt larmsystem som ingår i tillvalet Thatcham-larm. En siren sätts igång när larmet utlöses och eftersom det drivs med ett separat batteri aktiveras det även om någon kopplar bort bilbatteriet.
Ford Transit Connect outside office building on large red bullseye

5 års garanti

Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra transportbilar har 5 års garanti eller 15 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
Ford Transit Connect driving on wet road

ANVÄNDBARHET

Utrymme för långa föremål med en öppningsbar skiljevägg

På alla skåpbilsversioner med dubbelt frampassagerarsäte finns en genial öppningsbar skiljevägg, som gör att du kan transportera föremål som är upp till 3 m långa i en skåpbil med kort hjulbas (L1) och upp till 3,4 m långa föremål i en modell med lång hjulbas (L2). Skiljeväggen har en uppfällbar lucka längst ner som du kan skjuta in långa föremål genom, in i ett förvaringsutrymme under de främre passagerarsätena. Bakom skiljeväggen finns det plats för två europapallar (i L1) eller fyra materialskivor med måtten 8 x 4 tum (i L2). Öppningsbar mellanväg är standard på Trend och Limited-skåpbilarna.
Ford Transit Connect folded front seat cargo loading
Man unloading boxes from Ford Transit Connect

Imponerande lastutrymme

Transit Connect har en mellanvägg med ny design i stål som ökar det användbara lastutrymmet med cirka 50 liter upp till 3,6 m3. Det finns även plats för två europallar eller fyra standardskivor upp till 1,2 x 2,4 m i lastutrymmet.
Mobile phone charged in Ford Transit Connect

Användbar förvaring överallt

Transit Connect har en mängd behändiga förvaringsutrymmen. En förvaringshylla ovanför förar- och passagerarplatserna är exempelvis ett effektivt sätt att ta vara på ett annars oanvänt utrymme, så att du kan hålla din hytt välstädad och samtidigt ha dina saker inom nära räckhåll.
Ford Transit Connect stopped on a street by an office building

Tuffa men lättmanövrerade sidodörrar

Med så mycket lastutrymme är det extra viktigt med breda sidodörrar och eftersom de vanligtvis används så ofta är mekanismen i sin helhet konstruerad för att vara så smidig och hållbar som möjligt. Den senaste designen förbättrar tillträdet via siddörrarna och är kompatibel med många hyllsystem för skåpbilar på marknaden.
Ford Transit Connect x-ray vision of cargo space

Mer praktiska sidomonterade fästanordningar för lasten

Fästpunkter brukar för det mesta sitta på golvet. Men de kan vara svåra att komma åt när du försöker sätta fast din last. Därför har Transit Connect sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör att golvet blir fritt från hinder och lättare att komma åt, smuts fastnar inte så lätt och det är lättare att rengöra golvet.
Ford Transit Connect with cargo seen from rear

Ett bättre upplyst bagageutrymme underlättar vid lastning

Lampor i bagageutrymmet finns monterade som standard. Du kan även välja ultrastark LED-belysning som tillval om det skulle behövas.
Ford Transit Connect cargo space

Specialdesignat skydd för ditt lastgolv

En lättstädad golvmatta som tillval innebär att du inte behöver lägga in ditt eget överdrag. Det tåliga golvet gör det lätt att skjuta in och ut varor, är lättare och snabbare att sopa och rengöra och bidrar till att behålla din skåpbils restvärde.

En lång rostskyddsgaranti ger extra trygghet

Som ett mått på fordonets kvalitetskonstruktion levereras Transit Connect med tolv års rostskyddsgaranti som standard.
Man standing under car in workshop
VIKTIG INFORMATION