Press Mustang Mach-E

Pressen har provkört Fords första helt elektriska SUV

Nya Mustang Mach-E lanseras i vår, men både utomlands och i Sverige har pressen redan haft möjlighet att testa bilen. Nedan kan du läsa citat från några av de artiklar som hittills publicerats.

Foto: James Holm

AUTO MOTOR & SPORT, mars 2021

"Ford har byggt en sportig eldriven familjebil med många fina egenskaper. Om den axlar Mustangnamnet kan absolut diskuteras, men det gör definitivt inte bilen mindre attraktiv."

ALLT OM ELBIL, mars 2021

"På det stora hela är Ford Mustang Mach-E en kul bil att köra. Den erbjuder hög komfort och är rymlig. Förarassistanssystem fungerar exemplariskt."

BYTABIL.NET, mars 2021

"Ford Mustang Mach-E är en jättebra bil och en bra konkurrent till Tesla! Du som letar efter en coolare elbil har inte haft så mycket att välja på, men nu finns Mustang Mach-E för dig!"

MOTORWORLD, mars 2021

"Så hur ska man sammanfatta nya Mustang Mach-E? Jag tror att det är en fullträff bland elbilar och kommer säkerligen locka många gamla trogna Ford köpare (även de som kör en Mustang) men jag tror att den står sig riktigt bra i konkurrensen."

TEKNIKENS VÄRLD, mars 2021

"Framför allt imponerar Mach-E när det kommer till elbilsegenskaper. I nollgradiga förhållanden läser vi av en förbrukning mellan 2,2 och 2,5 kilowattimmar per mil där körningen främst innefattar landsväg och motorväg utan att medvetet köra snålt. Det översätts till en verklig räckvidd mellan 35-40 mil. En räckvidd som lär bli längre under mer gynnsamma förhållanden."

TT, mars 2021

"Mustang Mach-e kombinerar körglädje och snygg design med komfort i fråga om utrymmen, räckvidd och laddning."

HÖGSTA VÄXELN, mars 2021

"Som elbil erbjuder den en oerhört vettig proposition och är rätt i tiden rent segmentmässigt, något dess popularitet även talar för."

DAGENS INDUSTRI, mars 2021

"Mustang Mach-E lär bli en framgång för Ford. Bilen är kul att köra och bekväm att åka i. Dessutom gör designen och flera roliga finesser att modellen sticker ut."

ENLIVEN, februari 2021

"Ford Mustang Mach-E i sin helhet känns faktiskt riktigt bra och modellen kommer garanterat bli en storsäljare. "

"En ponny på el"

DAGENS PS, februari 2021

"Totalt sett övertygar Fords första försök i elbilsbranschen. Bilen har en läcker design som väcker habegär, fina innerutrymmen och ganska få svaga punkter. […] Mustangen är inte förnuftigast, men sportigare, snabbare och snyggare, och det roligaste valet och det kommer ändå att räcka långt i Sverige, trots hög prislapp."

Foto: James Holm

FINANSAVISEN.NO, 2021

"Det är inte räckvidden som sätter gränser vid körning av den nya elbilen Ford Mustang Mach-E utan hastighetsgränser, andra trafikanter och tidsbegränsningar. Med en räckvidd på upp till 610 kilometer enligt WLTP-standarden kan du köra från Oslo till Köpenhamn på en laddning. Och du gör det med ett leende på läpparna."

ELBIL24 (Norge), 2021

"Denna Mustang gör sig allra bäst på vägen, för det är helt klart en Ford vi har att göra med. Ända sedan den första Ford Focus lanserades på marknaden har Ford visat vägen när det gäller chassi och köregenskaper. De har tagit detta längre i och med Mustang Mach-E, då den har bland de bästa köregenskaperna i segmentet."