Motor & drivlina

EN MUSTANG. TVÅ KRAFTFULLA MOTORER
Vi har kombinerat dubbelbränsleinsprutningsteknik med lågtrycksbränsleinsprutning för den välkända 5,0-liters V8-motorn i Mustang GT. Som ett resultat ger den en imponerande 450 hk och ett vridmoment på 529 Nm. Den specialmodifierade och kalibrerade 5,0-liters V8-motorn i Mach 1 tar allt upp på en nivå. Prestandaförbättringar ger ökad effekt, vilket gör den till den kraftfullaste Mustang som någonsin nått Europa, och den genererar ett vridmoment som ger 100 km / h på bara 4,4 sekunder och en toppfart på 267 km / h.
Ford Mustang engine
EN 6-VÄXLAD MANUELL VÄXELLÅDA MED FLEXIBELT SVAR
Både GT och Mach 1 är tillgängliga med en sexväxlad manuell växellåda. Kort utväxling ger utmärkt acceleration från stillastående, medan den sjätte overdriveväxeln minskar motorvarvet i högre farter för att bidra till bättre bränsleekonomi. Med smidiga och precisa växlar och korta slag mellan växlarna är växellådan skapad för körning under krävande förhållanden. I Mach 1 är detta särskilt förbättrat med automatisk hastighetsmatchning för ännu smidigare växlingsbyten, vilket gör det ännu bättre vid körning på bana.
10-VÄXLAD AUTOMATLÅDA
Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan får du exceptionell acceleration och enastående bränsleeffektivitet. Växellådans elektroniska styrsystem kan justeras för att ge optimal prestanda i Mustangs olika körlägen. Med adaptiv växelstyrning i realtid kan växellådan anpassa sig efter förändrade körförhållanden och välja rätt växel i varje situation - från motorväg till tävlingsbana. Detta har uppgraderats i Mach 1 för en optimal vridmomentkapacitet och kalibrerat för ännu mer sportiga växlar. Och med växelpaddlar monterade på ratten har du alltid kontroll över din Mustangs imponerande kraft.

Prestanda

ACTIVE VALVE EXHAUST
Ta kontroll över Mustangens motorljud med den här nya tekniken. Välj bara Active Valve Exhaust i menyn på den digitala 12-tumsskärmen så kan du justera intensiteten i avgasljudet med fyra olika inställningar: Quiet, Normal, Sport eller Race Track. I Quiet-läget kan du till och med ställa in en timer så att du vet exakt när det sätter igång.
Ford Mustang exhaust pipes
VERKLIG BROMSKRAFT
Ett specialutformat, högpresterande bromssystem med ett inbyggt fyra kolvars främre bromsok och ventilerade skivbromsar, länkat till sofistikerad elektronisk säkerhets- och förarhjälpsteknik. Vår 5,0-liters V8 GT är utrustad med ännu högre specifikation: Brembo™-bromsen med sex kolvars främre bromsok och 15 tums ventilerade rotorplattor.
Ford Mustang red front
MÄT DIN PRESTANDA
Track-appar mäter prestandastatistik och visar dem på instrumentbrädan för att hjälpa dig få ut det mesta från din Ford Mustang.

När du använder Track-apparna kan du bl.a. se en accelerationstimer, bromsprestanda, bantider och mycket mer. All denna information hjälper dig maximera möjligheterna med din Mustang och göra din tid på banan ännu roligare.
Racing driver in helmet sitting in a Ford Mustang
AERODYNAMISK STIL
Med den eleganta och lågt liggande silhuetten avslöjar varje tum av Mustang att det är en bil som presterar. I Mach 1 har dessutom den erodynamiska designen optimerats ytterligare för bana och ger mer nedkraft än hos andra Mustang-modeller.  Detta inkluderar en främre delare, en ny utökad bottenpanel och en bakre diffusor, som alla arbetar tillsammans för att leverera ett betydligt högre marktryck. En ny front och generella förbättringar av det främre luftflödet ger förbättrad kylning för optimal banprestanda, samt en mer aggressiv och dominerande närvaro på vägen. Samtidigt antyder bilens ikoniska design med en hajformad front på de långa traditionerna.
Yellow Ford Mustang
RESPONSIV STYRNING, OÖVERTRÄFFAD FLEXIBILITET
Båda Mustang -modellerna har elektrisk servostyrning, som automatiskt anpassar sig till hastighet och körförhållanden. Styrningen är kalibrerad specifikt för Mach 1, liksom det automatiska självjusterande MagneRide ™ -dämpningssystemet för att ge skarpare styrrespons och körkvalitet. Samtidigt ger det uppgraderade och precisionsjusterade chassit i kombination med styvare krängningshämmare och främre fjädring en optimal hantering och stabilitet.
Grey Ford Mustang driving fast on racing track

FÖRARASSISTANS

VI PRESENTERAR MAGNERIDE™ DAMPING SYSTEM
Det nya avancerade upphängningssysstemet ger både körsäkerhet och exceptionell komfort. Systemet övervakar kontinuerligt väglaget och förarens avsikter, för att sedan kontrollera och justera dämparna upp till tusen gånger per sekund. Genom att välja olika körlägen justeras systemets kalibrering automatiskt så att du får enastående stabilitet, körkomfort och kontroll i alla förhållanden.
12 TUMS DIGITAL INSTRUMENTBRÄDA
LCD-instrumentbrädan på 12 tum är den första heldigitala skärmen för Mustang. Instrumentbrädan har utformats för att hjälpa dig få ut det mesta av varje körupplevelse. Den lämnar information optimerad för det valda körläget. Instrumentbrädans konfiguration ändras automatiskt efter körläge och kan programmeras för att visa ett antal mätare i en av sju färger. Dessutom kan du till och med skapa din egen.
VALBARA KÖRLÄGEN
Med en enkel knapptryckning kan du byta och optimera prestandainställningarna för Mustang med olika valbara körlägen från Normal till Sport+, Track och Snow/Wet. Beroende på vilket läge du väljer kan du ändra styrning, gasrespons, växelläge (endast automat) och inställningarna för den elektroniska stabilitetskontrollen för att passa körförhållandena och din egen personliga körstil. Med MyMode kan du spara dina önskade inställningar inklusive intensiteten i bilens Active Valve Exhaust. Och för en verkligt hisnande upplevelse på banan kan du maximera accelerationen från stillastående med det nya läget Drag Strip. 
LED-STRÅLKASTARE OCH VARSELLJUS
Mustang har nu en tribar med enbart LED-strålkastare som ger ett bestämt och intensivt ljusmönster som automatiskt anpassas till olika körförhållanden. Det automatiska helljuset är en användbar hjälp vid nattkörning, då det bländar av automatiskt när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du inte bländar andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt. Dessutom finns de fantastiskt snygga diodvarselljusen, som hjälper dig att se och synas bättre.
Ford Mustang headlight close up
FARTKONTROLL SOM KAN ANPASSAS AUTOMATISKT
Med adaptiv farthållare väljer du vilken hastighet du vill färdas i och systemet håller sedan denna farten. Om den inbyggda RADAR-sensorn och kameran upptäcker ett fordon framför dig saktar den in så att ett förinställt minsta avstånd hålls mellan bilarna. Så fort vägen framför dig är fri igen kommer systemet att accelerera till den valda hastigheten.
EXTRA KONTROLL VID START I BACKE
Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2-3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.
ETT AVANCERAT SYSTEM SOM HJÄLPER DIG ATT HÅLLA FILEN
Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Systemet talar om detta genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Om du reagerar långsamt eller inte svarar, ger Lane Keeping Aid styrmoment för att hjälpa till att leda tillbaka dig i rätt körfält. Tekniken är utformad för flerfiliga vägar (motorvägar och liknande), så den avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 70 km/tim, men kan även stängas av manuellt.
Blue Ford Mustang driving on road by the coast

Komfort

NYCKELN TILL EN MER UPPKOPPLAD VÄRLD
Nyckeln till en mer uppkopplad värld. Ford Mustang finns tillgänglig med FordPass Connect modem5. Systemet har en rad med värdefulla funktioner inklusive 4G Wifi för upp till 10 enheter. Trafikuppdateringar i realtid levereras direkt till ditt fordons navigationssystem. Systemet hjälper dig att undvika trafikstockningar så att du kan njuta av din resa i lugn och ro.
Ford Mustang driven at sunset seen from inside
FÅ TILLGÅNG TILL MER FUNKTIONER MED FORDPASS APPEN
FordPass Connect blir ännu mer funktionell efter att den har parats ihop med din smartphone via FordPass-appen. När du är ansluten får du automatisk tillgång till en rad innovativa funktioner. Till exempel kan du använda din telefon för att hitta ditt fordon och sedan låsa eller låsa upp på distans. Du kan hela tiden ha koll på bränslenivån, körsträckan och däcktrycket genom att du får uppdateringar om fordonets skick direkt till din telefon. Dessutom kan du till och med starta din bil (endast bilar med automatlåda) så din Mustang är redo att åka när du är.
Ford pass app on mobile phone
HANDSFREE MED SYNC 3
SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och 8-tumspekskärmen i färg har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor, för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 har nu också AppLink, Apple’s CarPlay och Android Auto för att visa din smartmobildata på pekskärmen.
Ford Mustang Sync 3 screen
SÄTT FÄRG PÅ DIN FÄRD
Välj en nyans som passar din sinnesstämning vid nattkörning med Ambient Lighting. Anpassa färgen på instrumentbrädans mätare genom att välja mellan sju färger på stämningsbelysningen, eller genom att skapa en favoritblandning av tre färger med funktionen MyColour.
Ford Mustang speed indicator
DIN MUSTANG - DINA REGLER
Med MyMode kan du programmera ditt eget personliga körläge och spara dina önskade inställningar.

Det omfattar styrning, gasrespons, växellägena (endast automat), inställningarna för den elektroniska stabilitetskontrollen och till och med intensiteten i bilens avgasljud.
Ford Mustang mode buttons
EXTRA KOMFORT MED JUSTERBARA, UPPVÄRMDA SÄTEN
Du känner dig bekväm i din Mustang oavsett väder tack vare elektronisk justering. Du kan välja till uppvärmda framsäten så att du håller dig varm även på vintern.
Ford Mustang interior front seats
DIN FAVORITMUSIK NÄR DEN ÄR SOM BÄST
Det finns inget som slår bra musik ur ett högkvalitativt och enastående ljudsystem utformat i samarbete med Bang & Olufsen. Framtagen av experter för att maximera akustiken i varje modells interiör. 10 inbyggda högtalare med 1000 watt skapar ett rikt och kraftfullt ljud.
ANSLUT TILL APPLE CARPLAY
SYNC 3 ger dig åtkomst till musik, podcaster, kartor, ljudböcker med mera via Apple CarPlay. Anslut bara din iPhone till SYNC 3 med en USB-sladd så visas din telefonskärm på systemets 8-tums pekskärm i färg. Du kan sedan använda röststyrning via Siri eller de bekanta pekskärmsgesterna för att öppna funktionerna du vill nå. Du kan även använda Siri för att ringa handsfreesamtal och skicka textmeddelanden.
KOPPLA IN I ANDROID AUTO
SYNC 3 är ett ultramodernt system som ger dig möjlighet att ringa handsfreesamtal och skicka textmeddelanden från din Android-telefon med hjälp av intuitiva röstkommandon. Du får även åtkomst till musik, podcaster och kartor på din Android-telefon. Allt du behöver göra är att ansluta din telefon med en USB-sladd till Android Auto så visas din telefonskärm på systemets 8-tumspekskärm i färg. Finns för närvarande endast tillgänglig på engelska.
PROBLEMFRI BILDELNING MED MYKEY
Med Ford My Key® kan du ställa in en förutbestämd maximihastighetsgräns, en bältespåminnelse och även ljudvolymen. Tekniken är utformad för att ge dig trygghet om du lånar ut din bil till en vän eller familjemedlem, eftersom du kan programmera de begränsningar du vill ställa in för den nyckeln. Du kan behålla den obegränsade "admin" nyckeln själv och du kan till och med skaffa fler än en av båda om du vill.
STARTA BILEN MED EN KNAPPTRYCKNING
Mustang känner automatiskt av närvaron av sin egen unika nyckelbricka, även om den ligger i din ficka eller väska. Allt du behöver göra är att trycka på Ford Power-startknappen så går motorn igång.
KRÅNGELFRI BACKNING
Trafikkoner, cyklar, låga murar... backkameran visar allt som kan finnas bakom dig på en skärm som är inbyggd i SYNC 3-skärmen på 8 tum. Systemet visar allt sådant som du kan tänkas missa, men hjälper dig också att parkera, genom att den visar virtuella linjer som hjälper dig in i den smalaste fickan. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.
SPEGLAR MED MARKBELYSNING OCH MUSTANG LOGOTYPE
Så fort du öppnar dörren syns en ljussilhuett formad som en Mustang-ponny på marken.

Säkerhet

ETT SYSTEM SOM KAN HJÄLPA TILL ATT SKYDDA FOTGÄNGARE
Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder radar och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.
Ford Mustang anti colission assist visualization
ELEKTRONISK STABILITETSKONTROLL
Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) är utformad för att ge dig ökad kontroll över din bil. Systemets sensorer övervakar kontinuerligt hastigheten på varje enskilt hjul liksom bilens riktning och styrvinkeln. ESC balanserar med exakthet bromskraften mellan varje enskilt hjul och kan också minska motorns effekt. Detta motverkar under- och överstyrning, vilket gör bilen mer stabil och lättare att kontrollera. ESC och antispinnsystem (ETC) kan också bidra till att förhindra att hjulen spinner på blöta eller isiga underlag.
Orange Ford Mustang driving on road by the coast
TIDIG VARNING VID PUNKTERING
Om något av dina däck börjar tappa trycket under färden eller drabbas av punktering, varnar däcktrycksövervakningssystemet dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.
KORTARE BROMSSTRÄCKA
När den elektroniska stabilitetskontrollen upptäcker en nödbromsningssituation förbereder systemet bromsarna genom att stänga alla luftluckor mellan bromsbeläggen och skivorna. Tekniken kallas för bromsförberedelse (EBP) och bidrar till att minska bilens bromssträcka.
EXTRA SÄKERHET FÖR EN SPECIELL BIL
Ett sofistikerat stöldskyddssystem i Thatcham-kategori 1 som utformats för att skydda din Ford Mustang och varna dig om någon försöker bryta sig in i din bil. Det förhindrar även oönskad bortbogsering. Och genom att larma systemet på olika sätt kan du välja att bevaka dörrarna, motorhuven och bagageutrymmet.
Blue  Ford Mustang GT rear
5 års garanti
Ford tillhandahåller omfattande garantier. Våra personbilar har 5 års garanti eller 10 000 mil (det som inträffar först). Garantin innebär att om någon del i bilen behöver repareras eller bytas på grund av ett tillverkningsfel, kommer delen repareras eller bytas kostnadsfritt av en auktoriserad verkstad, oavsett ev. ägarbyten under garantiperioden. 
VIKTIG INFORMATION