Ford SYNC 3 och 4A

ANSLUT TILL DIN BIL SOM ALDRIG FÖRR

Ford SYNC-teknik

Med Fords SYNC-tekniken kan du hantera ett antal uppkopplade fordonsfunktioner. Du kan styra allt från telefonsamtal och textmeddelanden till fordonsnavigering eller spela din favoritmusik via pekskärmen eller med hjälp av otroligt enkla röstkommandon.

You have not enabled functionality cookies. You can watch youtube video here. Delete your cookies to enable this function. Additional help can be found in the cookie policy.

Uppkoppling på en ny nivå

Ford SYNC 4A är för närvarande exklusiv för den helt elektriska Mustang Mach-E. Ford SYNC 4A är ett molnanslutet kommunikations- och underhållningssystem i bilen. Molnanslutningen ger SYNC 4A en mer avancerad ruttplanering och röstigenkänning i samtal. Funktionen för mobil uppdatering garanterar att din bil utvecklas kontinuerligt. Och med trådlös smartphoneintegrering, laddningshantering för elbilar, en ny 15,5 tums pekskärm och mycket mer kommer du att uppleva en helt ny och uppkopplad värld i din bil.

Nya teknologi

En 15,5 tums pekskärm med delad skärm gör att du kan visa och hantera olika funktioner samtidigt. SYNC 4A har dubbelt så mycket kraft och processorhastighet som föregående generation. Systemet kan lära sig dina inställningar, automatiskt anpassa vad som visas och komma med användbara förslag när du reser.

Uppkopplad navigering

SYNC 4A-navigationen utvecklas kontinuerligt för att passa dina behov och kartdata i bilen uppdateras via molnet. Molnbaserad uppkoppling möjliggör trafikinformation i realtid för mer avancerad ruttplanering och tillgång till en mängd ytterligare information, till exempel de senaste väderuppdateringarna och de bekvämaste offentliga laddningsstationerna längs din rutt baserat på din aktuella laddningsstatus och uppskattade körområde.

Trådlös styrning

Du får tillgång till en rad olika funktioner via SYNC 4A-pekskärmen eller med hjälp av otroligt enkla röstkommandon. Apple CarPlay®- och Android Auto™-kompatibilitet innebär att du kan ansluta trådlöst till din smartphone och få tillgång till dess funktioner genom SYNC 4A.

Mobila uppdateringar

Mobila uppdateringar garanterar att ditt fordon utvecklas kontinuerligt. Trådlös uppgradering av programvara förbättrar kundupplevelsen över tid med nya funktioner och förbättrade funktioner. Uppdateringar ser snabbt och enkelt, ofta i bakgrunden.

Röststyrning

SYNC 4A har vår mest avancerade röstigenkänningsteknik hittills. Molnbaserad uppkoppling innebär att dess ordförråd ständigt utvecklas. Så du kan ha en mer samtalsliknande konversation i dina röstkommandon och samtidigt be SYNC om vägbeskrivningar, spela musik eller hantera telefonsamtal och textmeddelanden med din röst.

Digital ägarmanual

Inget mer bläddrande bland hundratals sidor. Få tillgång till din digitala ägarmanual, användbara instruktionsvideoklipp, djupgående information om fordonsfunktioner och mycket mer – allt tillgängligt via din SYNC 4A-pekskärm.

Vår nya helt elektriska Mustang Mach-E. Lämna bensinen bakom dig och upptäck den nya formen av frihet.

Ford SYNC 3 med AppLink

Funktionerna och bekvämligheten hos SYNC 1 och SYNC 2 har kombinerats och förbättrats i det mest avancerade SYNC-systemet som finns.  Höjdpunkterna inkluderar ett toppmodernt gränssnitt som ger snabb åtkomst till den information du vill ha. En åtta tums pekskärm erbjuder nyp- och svepgester för intuitiv navigering. Förutom AppLink ansluter systemet även till Apples CarPlay och Android Auto. SYNC 3 med AppLink erbjuder också hög prestanda och är upp till tio gånger snabbare än SYNC 2. Ett viktigt inslag i SYNC 3 med AppLink är den intuitiva röststyrningsfunktionen.  Förutom informationen nedan kan du även få reda på mer i din fordonsmanual.

Hur  man parkopplar telefonen första gången

Gå till Meny och sedan till Lägg till telefon. Följ anvisningarna på skärmen. Du uppmanas nu att söka efter din bilmodell i telefonen. Välj din bilmodell när den visas i telefonen. Bekräfta att det sexsiffriga nummer som visas på telefonen matchar det sexsiffriga numret på pekskärmen. När parkopplingen är klar visas ett meddelande på pekskärmen. Din telefon kommer eventuellt att uppmana dig att godkänna informationsåtkomst för systemet. För att kontrollera om din telefon är kompatibel, se telefonens bruksanvisning.

Hur man använder Bluetooth®

Du kanske vill ansluta via Bluetooth®-funktionen på din telefon? Se då till att Bluetooth® har aktiverats och välj telefonens namn när det visas på pekskärmen. Följ sedan steg 5, 6 och 7 ovan.

AppLink Mobile Projection för navigationsappar

Med AppLink Mobile Projection kan du använda dina navigationsappar direkt via pekskärmen i ditt fordon. Systemet ger dig enkel åtkomst till din önskade app genom ett tryck på pekskärmen eller via röstkommando.

Hur man navigerar i Ford SYNC 3-systemet

Ford SYNC 3 med AppLink använder resmålssangivelse i ett steg, vilket innebär att adressuppgifterna kan anges i ett fält istället för flera. Svep- och nypgester kan användas för att ändra kartvyn. När kartan visas i helskärmsläge döljs knapparna längst ner på skärmen efter tio sekunder för att visa ett större kartområde. Navigeringssystemet finns som tillval och ger en komplett 3D-upplevelse med roterande, upphöjd kartvy, förbättrad grafik och bilder av byggnader som är intressepunkter. Motorn i Ford SYNC 3 med AppLink använder "suddig logik" för att rätta stavfel och andra misstag när resmålet anges.

Hur man navigerar till ett resmål med hjälp av pekskärmen

Välj satellitnavigeringspanelen eller kartområdet på startsidan.Välj resmål.Använd tangentbordet för att ange ditt resmål. Resmål kan anges på flera olika sätt: som adress, intressepunkt, korsning, ort, postnummer, latitud- och longitudkoordinater. Intressepunkter eller matchande tidigare resmål visas. Visningsordningen för listan över matchande rutter kan sorteras efter bästa matchning eller avstånd, eller filtreras så att endast intressepunkter som finns med i Michelin-guiden visas. Välj lämplig panel. Välj bakåtpilen för att återgå till listan över rutter. Från listan över matchande rutter väljer du lämpligt alternativ och resultat. En karta över resmålet visas tillsammans med alternativ. Välj startpanelen för att starta ruttguiden till resmålet. Navigeringen inleds så fort bilen är i rörelse.

Hur man lägger till en vägpunkt med hjälp av pekskärmen

Avstånd till resmålet: Välj detta för att visa avståndet till vägpunkten eller resmålet. Tid till resmålet: Välj detta för att visa hur lång tid som återstår till vägpunkten eller resmålet. Uppskattad ankomsttid: Välj denna panel för att visa uppskattad ankomsttid. Denna information visas automatiskt. Välj sedan Stäng. När bilen börjar köra startar ruttguidens ljudfunktion.

Hur man sparar hem-, arbets- eller favoritadress med hjälp av pekskärmen

Hem-, arbets- och favoritadresser kan sparas till Ford SYNC 3 med AppLink, vilket gör det möjligt för föraren att ställa in dessa resmål med ett enda knapptryck. Följ de enkla anvisningarna nedan:

Välj resmål. Ange om adressen ska läggas till som favorit, hem eller arbete. Välj till exempel Hem. Bekräfta valet genom att trycka på Ja. Skriv in hemadressen eller använd sökrutan för att hitta den. En lista över matchande resmål visas. Välj lämpligt resultat. En karta över resmålet visas. Välj Spara. Adressen läggs till i favoritlistan. En husikon visas bredvid adressen för att identifiera den som hemadress.Restiden från hemadressen till nuvarande position visas också.

Hur man använder röstkommandon för att navigera

Vill du använda röstkommandon för att navigera istället? Varför inte ladda ner vår behändiga lista över röstkommandon. Lär dig hur enkelt det är att hitta resmål, intressepunkter, med mera.

Obs! Alla funktioner finns inte på alla språk eller i alla länder.

Lär känna ditt SYNC 3-underhållningssystem

Ford SYNC 3 med AppLink indexerar automatiskt din musik varje gång en mediaspelare med ny musik ansluts via USB-porten. Därefter kan vissa artister eller låtar väljas. Röststyrning av ljudfunktioner har förenklats. Man behöver inte ange ljudkälla eller om sökningen gäller artist, album, låt eller genre. Säg till exempel "Spela Lola" istället för "Spela låt, Lola" om du vill spela låten, eller "Spela Kinks" istället för "Spela artist, Kinks" om du vill spela en artist.

Hur man väljer en ljudkälla med hjälp av pekskärmen

När du har anslutit din enhet visas namnet på enheten. Beroende på enheten kommer musikbiblioteket att indexeras automatiskt. För att lyssna på en ljudkälla väljer man helt enkelt motsvarande panel på skärmen. Fler funktioner är ex att två telefoner kan parkopplas till systemet på samma gång. En kan användas som telefon och den andra som mediaenhet. Även Apple-produkter kan anslutas via din originalkabel från Apple.

Hur man använder röstkommandon

Tryck på röstknappen på ratten och säg en radiofrekvens. Ford SYNC 3 med AppLink ställer automatiskt in den angivna frekvensen.Om personen i bilen lyssnar på radio och istället vill höra musik från en USB-enhet kan röstkommandon användas för att enkelt växla från en källa till en annan.Tryck på röstknappen.Säg "USB".Musik från USB-enheten spelas.

Lär dig hur du använder dina SYNC 3-inställningar

Hur du öppnar dina SYNC 3-inställningar:Välj inställningsknappen för att öppna inställningsmenyn. Välj vart och ett av menyalternativen för att se vad de kontrollerar. Här är några exempel:Ljudinställningen ger dig möjlighet att kontrollera ljudkvalitet och volymnivå. Om du väljer klockan kan du ändra klockinställningarna, inklusive tidszon och aktuell tid.  Använd inställningar för att hantera dina Bluetooth-enheter. Du kan t.ex. stänga av och aktivera Bluetooth samt visa information om dina anslutna enheter. Använd inställningar för att visa, ändra och spara dina navigeringsinställningar. I den allmänna menyn kan du välja systemspråk, ange om avstånd ska visas i miles eller km, samt ställa in temperaturskala (Celsius eller Fahrenheit). Med hjälp av inställningsalternativen kan du även aktivera och inaktivera Apple CarPlay och Android Auto. Mer information finns i din fordonsmanual.

Få reda på mer om andra funktioner i SYNC 3 med AppLink

Apple CarPlay och Android Auto imiterar din anslutna enhet, inuti din Ford-bil. Genom att helt enkelt ansluta din Apple- eller Android-enhet har du direkt och enkel åtkomst till telefoninformation, musik, kartor och appar från utomstående parter via pekskärmen.

Hur man ansluter till Apple CarPlay

Anslut din Apple-enhet via originalkabeln från Apple till bilens USB-port.När Apple-enheten ansluts visas CarPlay på pekskärmen.Startbilden i Apple CarPlay-menyn visar dina standardappar från Apple.Du är nu redo att utforska fördelarna med Apple CarPlay med SYNC 3. Kompatibel Apple-modell: iPhone 5 eller senare; Kompatibel iOS-version: iOS 7.1 eller senare. För att kunna använda Android Auto måste din enhet vara minst OS-version 5.0 (Lollipop) eller nyare. Innan du använder Android Auto måste det aktiveras i SYNC 3-inställningarna. Android Auto måste aktiveras både via bilens Bluetooth och dess USB-port.   Se först till att Bluetooth har aktiverats och anslut sedan din Android-enhet via originalkabeln till bilens USB-port.När enheten ansluts visas Android Auto på pekskärmen. Startbilden i Android Auto-menyn visar dina standardappar. Du är nu redo att utforska fördelarna med Android Auto med SYNC 3.

SYNC 3-versionen AppLink

Ford SYNC 3 med AppLink har utrustats med AppLink, som erbjuder ett utbud av användbara appar samtidigt som det stöder Fords princip att att föraren ska hålla händerna på ratten och blicken på vägen. AppLink gör det möjligt att öppna och kontrollera Ford-godkända appar som installerats på en telefon via pekskärmen och röstkommandon. När en app används visas den på skärmen i Ford SYNC 3 med AppLink. Vissa appar kan ges åtkomst till fordonsdata, som till exempel GPS och vägmätare, om användaren ger sitt tillstånd.

Hur du använder din iPhone och Siri Eyes Free

Genom att aktivera Siri via SYNC 3 med AppLink behöver du inte sträcka dig efter din iPhone. Innan du börjar använda Siri Eyes Free måste du först se till att din iPhone har parkopplats till SYNC 3 med AppLink-systemet. När din iPhone har parkopplats till SYNC 3 med AppLink finns det två sätt att få åtkomst till Siri: Ett är att välja telefonikonen på din pekskärm och sedan trycka på Siri-panelen. Panelen kommer att ändra färg för att ange att Siri nu har aktiverats. Det andra sättet att få åtkomst till Siri är via knapparna på ratten.Tryck på röstaktiveringsknappen. Håll ner knappen i cirka 2 sekunder. Du kan nu använda SYNC 3 med AppLink för att tala med Siri, utan att använda händerna.

Hjälp till att hålla systemet uppdaterat

Gator och motorvägar, skyltar och hastighetsbegränsningar, rondeller, tunnlar, sidovägar... De ändras varje dag. Dessa förändringar måste samlas in och spåras för att ditt navigationssystem ska kunna prestera på topp. Genom att meddela vad du ser som förare kan navigationssystem i ditt SYNC-system alltid vara så exakta, korrekta och uppdaterade som möjligt. Besök vårt onlineverktyg för att ge din återkoppling. Verktyget tillhandahålls av en utomstående part, "HERE Maps", som är experter på området. Du kommer att få ett spårningsnummer online som kan användas för att följa din rapportstatus. Du kan snabbt och enkelt skapa ett konto på https://account.here.com/sign-up för att kontrollera din status regelbundet. När ändringarna har bekräftats kommer HERE Maps att informera Ford. Kontakta din Fordåterförsäljare för information om hur du får tag på uppdaterad kartprogramvara för SYNC, eller om du har andra frågor.  Förutom att säkerställa att ditt navigationssystem innehåller den senaste informationen hjälper din feedback även andra förare att nå sitt resmål via bästa möjliga rutt.