TRANSIT CHASSI 

Ford Transit Chassi är det optimala när det gäller Transit-flexibilitet. Den här chassit kan anpassas för att passa dina specifika behov, oavsett om du behöver en pickup, tippvagn, kylbil eller nästan vad som helst. Vilka behov du än har är det här den tuffaste, mest pålitliga och slitstarka Transit Chassi någonsin. Transit Chassi är ditt kontor på vägen. Det är därför den är byggd för att vara både bekväm och tålig, kraftfull och effektiv och viktigast av allt, pålitlig.

Förarhjälp

Transit Chassi är fullpackad med avancerad teknik som skapats för att hjälpa dig jobba smartare och mer effektivt. Elektrisk servostyrning anpassar sig till exempel efter förändrade förhållanden för att göra styrningen lätt och enkel vid låga hastigheter och stadigare vid högre hastighet. Samtidigt bidrar den intelligenta adaptiva farthållaren till att göra långa resor på motorvägen mindre långtråkiga och mer ekonomiska. Och med de olika valbara körlägena, som normal, halka, lera, bogsera och nya EcoMode, kan du styra hur Transit hanterar väglaget.

En mer intelligent farthållare

Ställ in din egen hastighet med den intelligenta adaptiva farthållaren. Systemet kan identifiera den rådande hastighetsgränsen och automatiskt hålla din valda hastighet inom den upptäckta gränsen. Avancerad radarteknik skannar efter långsammare trafik framför dig och kan automatiskt justera din hastighet för att bibehålla ett förinställt avstånd till bilen framför. När trafiken har lättat kommer ditt fordon att återgå till den valda hastigheten

Ett avancerat system som hjälper dig att hålla dig kvar i rätt körfält

Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt

Byt läge efter vägförhållandena

Med valbara körlägen kan du anpassa hur Transit Chassi hanterar ett visst jobb eller en viss terräng. Välj mellan normal, halka, lera, bogsering, och för maximal bränsleeffektivitet, det nya EcoMode-läget.

Automatiska strålkastare med LED-lampor

Högeffektiva Bi-Xenonstrålkastare ger ett starkt naturligt ljus med ett exakt mönster. De känner också av när det är mörkt och anpassar sig automatiskt efter olika körförhållanden för att erbjuda ett optimalt ljusmönster. Det automatiska helljuset (Auto High Beam) är en användbar hjälp vid nattkörning, som tillfälligt slår ned dina strålkastare när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du hindras från att blända andra förare. Därefter återgår funktionen automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt.

Servostyrning som reagerar på alla situationer

Elektrisk servostyrning ger varierande hjälp beroende på fordonets hastighet, samtidigt som den hjälper till att förbättra bränsleekonomin genom att använda elektrisk kraft istället för att dra kraft från motorn.

Pålitlig under ombytliga förhållanden

Ett intelligent fyrhjulsdriftsystem (AWD) kan avgöra hur mycket grepp, kurvtagningsbalans och följsamhet som krävs vid våta, torra eller ishala förhållanden och i växlande terräng. Med hjälp av AWD-tekniken kan driften skickas till den främre eller den bakre axeln beroende på vilka krav som ställs på fordonet. Systemet Torque on Demand (vridmoment vid behov) levererar exceptionell styrförmåga och ökad effektivitet. Tillgängligt med manuell växellåda.

Förarvarningssystemet varnar dig när du börjar bli trött

Förarvarningssystemet övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar dig att ta en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Varning för körning åt fel håll

Tillsammans med igenkänning av vägmärken är varning för körning åt fel håll utformad för att ge visuella varningar och ljudvarningar om du passerar en skylt för enkelriktning och för att varna dig om du kör åt fel håll längs en väg.

Mindre uttröttande, mer ekonomiska resor

Farthållare med justerbar hastighetsbegränsning håller ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt. Den kan spara bränsle, minimera risken för fortkörning och – liksom alla farthållningssystem – bibehålla din valda hastighet åt dig, så att du slipper ha foten på gaspedalen.

Maximal kurvtagningskontroll

Vridmomentfördelningen reagerar på vägytan 100 gånger per sekund. (Det är 33 gånger snabbare än en ögonblinkning.) Den här informationen används för att balansera effektfördelningen mellan de två framhjulen. Det ger maximalt grepp och skärpt hantering så att du får hjälp att hantera kurvor och ojämnheter i vägen.

Extra kontroll vid start i backe

Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.

Sidvindsskydd

Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.

Prestanda

Med sin serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är Transit Chassi mer kraftfull och effektiv än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 170 hk och ett vridmoment på 405 Nm kommer du garanterat hitta en modell som passar just dig. Vilken du än väljer lever varje motor även upp till de stränga utsläppskraven enligt Euro 6.2. Bilen finns också med en tung lastbilsmotor för tyngre ombyggnader och även som en lätt hybridelbil för ännu bättre bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.

Ford EcoBlue TDCi-motorer

Nya Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 170 hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. x

En sofistikerad tioväxlad automatlåda

Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan får du exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Den använder även adaptiv växelstyrning i realtid som gör att växellådan anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Så oavsett om du kör på motorvägen eller i svår och lerig terräng kommer du alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle. På bilar med framhjulsdrift finns en sexväxlad automatlåda.

Bränslesparande växellåda med 6 växlar

Nya Transit är utrustad med en sexväxlad växellåda som gör den både mer ekonomisk och mer effektiv. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.

Hjälper dig köra mer effektivt

Det nyskapande Ford EcoMode-systemet bedömer kontinuerligt vilka effekter ditt körbeteende har på bränsleförbrukningen. Systemet analyserar din hastighet, växlingar, inbromsningar och förväntade nivåer, plus antalet korta och långa resor som du kör. EcoMode skickar sedan tillbaka denna information till dig via en skärm på instrumentbrädan. Målet är att uppmuntra dig att köra effektivare, minska bränsleförbrukningen och spara pengar under bilens livslängd.

Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop

När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.

Däck som kan förbättra effektiviteten

Däck med lågt rullmotstånd på nya Transit minibuss är utformade för att minska den energi som krävs för att få däcken att rulla. Det innebär att det krävs mindre kraft för att sätta bilen i rörelse och bränsleförbrukningen minskar under hela bilens livslängd.

Ford Easy Fuel – för idiotsäker tankning

Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

Accelerationskontroll hjälper dig köra mer bränslesnålt

Detta innovativa tillval styr accelerationshastigheten och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.

Ladda ditt batteri mer effektivt

Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Komfort

Transit Chassi är mer än bara ett robust arbetsfordon. Vi vet att den även måste vara ditt kontor på vägen. Transit Chassi är utformad för att leverera maximal prestanda men är även specialbyggd för att vara så bekväm som möjligt med ytterligare interiörfunktioner och teknik som utformats speciellt för att hjälpa dig. Så snart du har testat kommer du att undra hur någonsin klarade dig utan!

Nyckeln till en mer uppkopplad värld

Nya Transit Chass finns nu med FordPass Connect-modem1. Systemet låser upp en mängd kraftfulla fördelar som upp till 4G-wifi2 för upp till tio enheter så att du och dina passagerare alltid kan hålla kontakten. Systemet kan också leverera uppdateringar av trafikinformation i realtid3 direkt till ditt SYNC 3 navigationssystem som hjälper dig undvika köer och hitta den snabbaste vägen till din destination. Du kan till och med övervaka ditt fordons status och få meddelanden om systemet upptäcker att underhåll krävs.

Handsfree med SYNC 3

SYNC 3 är vår mest avancerade modell hittills. Snabbare och enklare att använda, med förbättrade röstkommandon och fler funktioner. Den nya kontrollpanelen har större knappar som underlättar användningen och färgpekskärmen på åtta tum har nu samma "nyp-och-svep-funktion" som den som finns i smartmobiler och surfplattor för en mer intuitiv navigering. SYNC 3 erbjuder nu även funktioner som AppLink, Apple CarPlay och Android Auto för att visa din data från din smartphone på pekskärmen

Ett system som underhåller och informerar

Ett brett utbud av avancerad underhållnings- och informationsutrustning som DAB-radio, CD-spelare, USB-port, ett sofistikerat högtalarsystem, navigation och Ford SYNC med röststyrning.

I förarsätet

Förarsätet är fullt justerbart, liksom ratten (både för lutning och räckvidd) så att du kan hitta din favoritposition. Det finns även ett inbyggt armstöd, medan justerbart korsryggstöd, uppvärmda säten och elstyrt förarsäte finns som tillval. Sätena har samma tålighetsstandard som kommersiella fordon, men är samtidigt designade för att vara lika bekväma som i en personbil.

Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan

Denna smarta funktion är utformad för att du ska komma iväg snabbt på frostiga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen

Sidobackspeglar som skyddar sig själva

För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda körriktningsvisarna.

Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet

Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras

Säkerhet & Trygghet

Din säkerhet är vårt ansvar, från att varna dig för potentiella kollisionsrisker till smarta system som hjälper dig att upprätthålla grepp och stabilitet. Därför levereras Transit Chassi fullastad med smart förarhjälpsteknik och säkerhetssystem som utformats för att skydda både dig, bilen och lasten.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder radar och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar. Nödbromsservon (EBA) hjälper ditt fordon att uppnå maximalt effektiv bromsning i en nödsituation. Systemet känner av hur mycket tryck du själv har satt på bromsen och ökar det trycket automatiskt om det behövs.

Behåll kontrollen oavsett förhållandena

Elektronisk stabilitetskontroll (ESC) övervakar ständigt bilen medan du kör. Systemet känner av om din bil förlorar greppet och kan då automatiskt balansera bromskraften mellan varje enskilt hjul för att stabilisera det. Med hjälp av de avancerade sensorerna i ABS- och antispinnsystemen övervakar det hur fordonet rör sig på vägen.

Hjälper dig behålla kontrollen

Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.

Kontinuerligt skydd mot vältning

Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.

Maximalt grepp med minimal ansträngning

Det avancerade antispinnsystemet (Traction Control System, TCS) tar bort överflödigt hjulspinn och ger dig bästa möjliga grepp, prestanda och stabilitet när det behövs som mest. Systemet övervakar och justerar kontinuerligt kraften till de enskilda hjulen, och säkerställer samtidigt maximal kontakt och grepp när du gasar eller bromsar.

Håller din släpvagn i en rät linje

Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.

Krockkuddar för förar- och främre passagersätet, sidokrockkuddar och krockgardiner

Transit Chassi finns med plåtjalusi samt krockkuddar vid förarplatsen, passagerarsätet och i sidorna. Avancerade sensorer finns också placerade på strategiska ställen i fordonet för att säkerställa snabb och kontrollerad respons. Om du vill stänga av din passagerarkrockkudde, om till exempel ett spädbarn eller småbarn reser i en bakvänd bilbarnstol, slår du bara av en brytare för att inaktivera den. För att påminna dig markeras denna "off"-status med ett ljus i instrumentpanelen.

Säkra och skydda din Transit från tjuvar

Thatcham kategori 1 är ett sofistikerat larmsystem som aktiveras automatiskt när du dubbellåser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Tekniken har även till syfte att förhindra bortbogsering av fordonet i onödan.

Tidig varning om ett däck börjar läcka

Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.

Användbarhet

Ford Transit Chassi är känd för sin mångsidighet och flexibilitet, vilket gör den till en idealisk bas för en mängd specialtillämpningar och skräddarsydda ombyggnader. Och med den låga ägandekostnaden på köpet kommer din investering snart att visa sig vara ett smart affärsbeslut.

 • En platt, stark stegram gör det möjligt att montera ett brett utbud av påbyggnationer
 • Bultat stängningselement gör att chassilängden kan anpassas utan svetsning
 • Högre tyngdpunktsupphängning som standard för att klara stora karosserier

Chassifunktioner

 • Den plana och kraftiga stegramen gör det möjligt att montera en mängd olika ombyggnader på karossen
 • Tre olika totalvikter (GVM – Gross Vehicle Mass) från 3 100 kg till 4 700 kg 
 • 350 HD-version (Heavy Duty) finns för förare som behöver större flexibilitet för släpvikten från fordon med totalvikt på 3 500 kg till 7 000 kg
 • Hjulbas och överhängsmått är anpassade för karosser i både standardstorlek och specialstorlekar
 • Backspeglar av standardbredd täcker in karossbredder på upp till 2 170 mm
 • Speglar med långa armar finns som tillval för karosser på upp till högsta tillåtna storlek på 2 438 mm. 
 • Robust, inverterad och sluten ram av pressat stål med hög draghållfasthet (förstärkt ram för 350 HD- och 470 -modellerna)
 • Integrerade fästpunkter för karossmontering och skruvinfäst bakramsöverhäng, där det behövs
 • Skruvinfäst ändbalk gör det möjligt att anpassa chassilängden utan svetsning
 • Hjulupphängning med hög tyngdpunkt möjliggör stora påbyggnader
 • Elanslutningar för extra exteriörbelysning, där det behövs
 • Avgasrör med sidoutblås

Eluttag

Utöver två 12-voltsuttag kan du välja ett 150 watts/220 volts eluttag mellan förarsätet och passagerarsätet som kommer väl till pass för uppladdning av verktyg, bärbara datorer eller annan utrustning utan att någon specialadapter behövs.

En lång rostskyddsgaranti ger extra trygghet

Som ett mått på fordonets kvalitetskonstruktion levereras nya Transit med tolv års rostskyddsgaranti som standard.

Långa serviceintervaller betyder mindre tid borta från vägarna

De avancerade nya Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorerna är hållbara och pålitliga med längre serviceintervaller på upp till 36 000 mil (60 000 km) eller två år, beroende på vilken gräns som nås först. Komponenterna har dessutom formgivits för att kunna hålla längre utan underhåll, under förutsättning att de utsätts för normalt slitage. Allt det här bidrar till att göra din Transit Chassi till ett pålitligt val.

Redo att börja jobba direkt från rullbandet

Transit Chassi är formgiven och byggd för hårt arbete. Dess robusta och stadiga chassi är den idealiska basen att montera specialbyggda karosser på. Vår fabriksbyggda Transit-flotta är perfekt för förare som söker en snabb och enkel lösning. De levereras färdiga att ta sig an arbetet direkt.

Plats för hela arbetslaget

Transit Chassi Dubbelhytt är den perfekta lösningen när du vill förflytta ditt arbetslag och din utrustning på samma gång. Dörrar med breda öppningar ger snabb åtkomst till den rymliga och välgenomtänkta insidan. Samtidigt erbjuder det dubbla passagerarsätet fram och den bakre radens fyra standardsäten tillsammans bekvämt med plats för upp till sju passagerare, plus att det finns massor av förvaringsutrymme under sätena.

Dragkapacitet

Transit Chassi erbjuder enastående last- och dragkapacitet. 350 HD- och 470-versionerna med kraftig fjädring och 7 000 kilos bruttovikt kan rätt utrustade dra en last på upp till 3,5 ton bromsad släpvagnsvik

Olika karossmodeller och med kapacitet upp till 7 personer

Enkelhytt, dubbelhytt eller skeletal. Chassibilarna finns i längderna L2 till L5 med kort medel och extra lång hjulbas och med plats för upp till sju personer i dubbelhytten. Tillsammans med den påbyggnation du väljer, kan du anpassa ett fordon som är perfekt för dig och din verksamhet

Enkelhytt Chassi

Dubbelhytt Chassi

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer? Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev håller du dig uppdaterad om det senaste från Ford.

ANMÄL DIG HÄR ›
Hedin Motor Company AB förbehåller sig rätten att ändra vart och ett av ingående villkor och förutsättningar vid valfri tidpunkt genom att publicera ändringarna på webbplatsen. Vi förbehåller oss därför rätten att när som helst göra ändringar beträffande specifikationer, färger och priser för modeller och produkter illustrerade och beskrivna på denna webbplats. Bilarna på bilderna kan vara extra utrustade. Med reservation för felskrivningar. Kontakta din närmaste Ford återförsäljare för löpande information.