Förarassistans

Parkera och backa utan stress
Den aktiva parkeringshjälpen i Transit gör parkeringen enklare än någonsin. Systemet identifierar en parkeringsplats av rätt storlek och styr automatiskt in eller ut dig, medan du kontrollerar pedalerna och växlarna. En inbyggd skärm i mittkonsolen ser sådant du kan tänkas missa och systemet visar virtuella linjer på skärmen vilket hjälper dig parkera i de allra smalaste parkeringsfickorna. Kameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen.
Servostyrning som reagerar på alla situationer
Elektrisk servostyrning ger varierande hjälp beroende på fordonets hastighet, samtidigt som den hjälper till att förbättra bränsleekonomin genom att använda elektrisk kraft istället för att dra kraft från motorn. (Standard på alla FWD- och RWD-modeller när de specificeras med antingen steg 6.2-motor eller automatlåda)
Ser vad som kommer från båda håll
En liten panoramakamera fram ger en tvådelad skärmbild på bilens multifunktionsskärm så att du kan se fordon, cyklister eller fotgängare på båda sidor om bilen. Denna främre vidvinkelkamera är ovärderlig när du ska ta dig ut ur ett trångt parkeringsutrymme eller ut på en vältrafikerad väg med begränsad sikt.
Teknik som ser det du inte kan se
Döda vinkeln-övervakningen (BLIS) använder radarsensorer för att upptäcka fordon som kan vara dolda i din döda vinkel. De sitter på bägge sidor av din nya Transit och varnar dig med en orange lampa som syns tydligt i förarsidans backspegel.
Hjälper dig att hålla dig kvar i rätt körfält
Filhållningssystemet använder en framåtriktad kamera för att läsa av om du råkar glida ur filen av misstag. Filhållningssystemet ger dig lätt styrhjälp för att leda tillbaka dig i rätt körfält. Om du kör upp på filmarkeringen eller vägrenen varnar systemet dig genom att ratten börjar vibrera och en varning visas på skärmen. Tekniken avaktiveras automatiskt vid hastigheter under 64 km/h och den kan även stängas av manuellt.
Upptäcker fordon som du annars kan missa
Varning för korsande trafik är en del av det nya döda vinkelövervakningssystemet. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsande fordon genom att ge en varningssignal. Funktionen tänder dessutom en lampa i sidospegeln (den högra eller den vänstra beroende på den annalkande trafikens riktning), och visar samtidigt en varning på bildskärmen. 
Farthållare som automatiskt stänger av och startar din Transit igen
Intelligent adaptiv farthållare i Transit kan identifiera den rådande hastighetsgränsen och automatiskt hålla din valda hastighet inom den upptäckta gränsen. Avancerad radarteknik skannar efter långsammare trafik framför dig och kan automatiskt justera din hastighet för att bibehålla ett förinställt avstånd till bilen framför. När trafiken har lättat kommer ditt fordon att återgå till den valda hastigheten.
Byt läge efter vägförhållandena
Med de olika valbara körlägena kan du anpassa hur Transit hanterar ett visst jobb eller ett visst underlag. Välj mellan olika körlägen för maximal bränsleeffektivitet, det nya EcoMode-läget.
Pålitlig under ombytliga förhållanden
Ingenting slår den tillförlitliga fyrhjulsdriften under tuffa förhållanden. Transits intelligenta fyrhjulsdrift som finns på utvalda modeller hjälper dig att göra smidigare och säkrare framsteg på utmanande underlag.
Nya LED-strålkastare tillför både stil och god sikt
Den avancerade och mycket energieffektiva belysningen ger Transit ett utseende som skiljer den från mängden och hjälper dig synas ordentligt både i dagsljus och i mörker.
Ser de vägskyltar du kanske missar
Oavsett om skyltarna är placerade vid sidan av vägen eller ovanför den, om de är permanenta eller tillfälliga, så kan skyltigenkänningen identifiera dem. Symboler för hastighetsbegränsning och förbjuden omkörning visas på instrumentbrädan för att varna dig för ändrade trafikregler.

Intelligent hastighetsassistans samverkar med adaptiv farthållningskontroll och är utformat för att förbättra din hastighetskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner den framåtriktade kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen. Om systemet är aktiverat reglerar det sedan din högsta hastighetsinställning efter den gällande begränsningen
Extra kontroll vid start i backe
Backstartshjälpen Hill Start Assist hindrar dig tillfälligt från att rulla bakåt när du startar i motlut. Systemet fungerar genom att det behåller trycket till bromssystemet i ytterligare 2–3 sekunder, så att du får mer tid och kontroll när du flyttar foten från bromspedalen till gasen. Det är också användbart när du stannar och startar på hala ytor.
Sidvindsskydd
Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.
Driver Alert talar om när du börjar bli trött
Trötthetsvarningen för förare (Driver Alert) övervakar ständigt ditt körbeteende och är utformat för att upptäcka förändringar som kan ha orsakats av trötthet. Om systemet upptäcker att du verkar vara mindre pigg visas en varningsikon på displayen som rekommenderar att du tar en paus. Om din uppmärksamhet ytterligare avtar upprepas meddelandet i kombination med en signal.

Prestanda

HVO100 kompatibel
Hydrerad Vegetabilisk Olja (HVO),  även känd som förnybar diesel, kan användas i Ford Transit skåpbilar istället för vanlig diesel, utan några förändringar i köregenskaperna.  Dieselmotorer som använder HVO startar lättare vid låga temperaturer. Den kan även blandas med vanlig diesel i din bränsletank, så det är inga bekymmer om det inte finns HVO i närheten.

Jämfört med konventionella fossila bränslen kan HVO bidra till förbättringar av luftkvaliteten och minska växthusgaser med upp till 90 procent jämfört med vanlig diesel. Tack vare framställningsprocessen är HVO både renare och har en längre hållbarhet.
Ny avancerad motorteknik
Transit med en serie avancerade 2,0-liters Ford EcoBlue dieselmotorer är mer kraftfull och mer effektiv än någonsin tidigare. Med tre olika drivlinor som ger upp till 185 hk kommer du garanterat hitta en som möter dina specifika behov. Transit finns också med en Heavy Duty-motorer för kunder med särskilda krav på tjänstevikt, vilket gör den idealisk för tyngre jobb.
En liten elmotor kan förbättra effektiviteten
Transit finns nu som en mildhybrid för att maximera effektiviteten. En liten batteridriven elmotor arbetar med den konventionella motorn för att minska bränsleförbrukningen när kraftbehovet är lågt.
En tillsats som avlägsnar föroreningar
Ett selektivt katalytiskt reduktionssystem (SCR) använder AdBlue®, en urea- och vattenbaserad vätska för att omvandla NOx-utsläpp i avgaserna till kväve och vatten. Ett partikelfilter minskar sedan mer än 99 % av de fasta partiklarna i utsläppen från bilens avgassystem. För att fungera måste AdBlue®-tanken på din Ford EcoBlue 2.0-dieselmotor vara fylld med AdBlue®-vätska. Varningslampor tänds när vätskenivån blir för låg.
Använd mindre bränsle med Auto-Start-Stop
När du stannar vid trafikljus eller om bilen går på tomgång i en kö kan den här tekniken automatiskt slå av motorn. När du vill köra släpper du bara upp kopplingen och lägger i ettan som vanligt, eller trampar på gaspedalen om bilen är automatväxlad, så startar systemet igen. Auto Start-Stop är särskilt effektivt i stadskörning där bränsleförbrukningen kan sänkas med upp till 10 %.
En sofistikerad tioväxlad automatlåda
Med den nya avancerade tioväxlade automatlådan får du exceptionell acceleration och oslagbar bränsleeffektivitet. Den använder även adaptiv växelstyrning i realtid som gör att växellådan anpassar sig efter ändrade körförhållanden. Så oavsett om du kör på motorvägen eller i svår och lerig terräng kommer du alltid ha rätt växel vid rätt tillfälle. På bilar med framhjulsdrift finns en sexväxlad automatlåda.
Hjälper dig att köra mer effektivt
Det innovativa Ford EcoGuide-systemet utvärderar kontinuerligt effekterna av ditt körbeteende på din bränsleförbrukning. Systemet analyserar din hastighet, växling, bromsning plus antalet korta och långa resor du gör. EcoGuide matar sedan denna information tillbaka till dig via en display på instrumentbrädan. Syftet är att uppmuntra dig att köra mer effektivt, minska bränsleförbrukningen och spara pengar över fordonets livslängd.
Bränslesparande växellåda med 6 växlar
Transit är utrustad med en sexväxlad växellåda som gör den både mer ekonomisk och mer effektiv. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.
Hjälper dig köra mer bränslesnålt
Den innovativa accelerationskontrollen styr hastighetsökningen och anpassar den efter om din bil är lastad eller olastad. Som en konsekvens av detta kan du sänka din bränsleförbrukning med upp till 15 %, beroende på din körstil. Tekniken kan också minska slitaget på bland annat motor, bromsar och däck.
Ladda ditt batteri mer effektivt
Till skillnad från traditionella system laddar det regenerativa laddningssystemet endast batteriet när det behövs och undviker, om möjligt, att göra det när du trycker på gasen. Det bidrar till att spara ännu mer bränsle och att ytterligare minska utsläppen.

Komfort

Nyckeln till en mer uppkopplad värld
För första gången någonsin finns nya Transit med FordPass Connect-modem1. Systemet ger en mängd ovärderliga fördelar som upp till 4G LTE Wi-Fi2 för upp till tio enheter och uppdateringar av trafikinformation3 i realtid direkt till satellitnavigeringen i din bil. När det kombineras med FordPass-appen i din telefon kan du kolla om du kom ihåg att låsa dörrarna och även låsa och låsa upp dem på distans. Du kan till och med se var din skåpbil står på en karta, så att du inte behöver oroa dig när du parkerat på en okänd plats. 

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem. Du kan antingen använda röstkommandona eller 8-tumspekskärmen i färg med nyp- och svepfunktion för en ännu mer intuitiv navigering. Samtidigt kan Live Traffic hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Du kan till och med ringa upp någon av de listade lokala restaurangerna genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig".
Sidobackspeglar som skyddar sig själva
För att undvika oavsiktliga skador fälls de eldrivna infällbara backspeglarna automatiskt in när du har parkerat. När de är infällda skyddar de också de stilfullt inbyggda körriktningsvisarna.
Ford Easy Fuel – för idiotsäker tankning
Med den här behändiga funktionen är det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle, för om det är fel munstycke passar det helt enkelt inte. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett locklöst system behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.
Extra komfort med justerbara, uppvärmda säten
Oavsett hur kallt det blir ute bör du alltid hålla dig varm i bilen. Uppvärmda framsäten som tillval så att du kan arbeta bekvämt även på vintern.
Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan
Denna smarta funktion är utformad för att du ska komma iväg snabbt på frostiga morgnar. Med en enkel knapptryckning så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is, imma och fukt från vindrutan samt isar av torkarbladen.
Vindrutetorkare som automatiskt anpassar sig efter regnet
Vindrutetorkarna med regnsensorer utlöses när de känner av fukt på vindrutan och justerar sedan hastigheten så att de klarar av alla sorters väder som du utsätts för. Du kan till och med välja mellan flera känslighetsnivåer som avgör hur mycket fukt som får ansamlas innan vindrutetorkarna aktiveras.

Säkerhet

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare
Krockavvärjning med fotgängaravkänning använder radar och kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad. Om du inte reagerar i tid kan systemet automatiskt slå till full bromsverkan för att hjälpa till att minska risken för, eller helt eliminera, vissa allvarliga frontalkrockar.
Kontinuerligt skydd mot vältning
Fords unika krängningsgradssensor hjälper krängningshämmaren, Roll Stability Control, att hålla däcken på marken, särskilt då tyngdpunkten är hög eller när man kör i utåtlutande kurvor.
Tidig varning om ett däck börjar läcka
Om något av däcken börjar tappa trycket under färden varnar övervakningssystemet för däcktrycket dig omedelbart genom att en ikon tänds på instrumentpanelen.
Kontrollfunktioner som anpassar sig efter din last
Lastanpassningskontrollen justerar den elektroniska stabilitetskontrollen efter totalvikten på det din Transit är lastad med. Det garanterar kontroll och stabilitet oavsett om den är tom eller fullastad.
Hjälper dig behålla kontrollen
Kurvtagningsregleringen (Curve Control) känner av när en förare tar en kurva för hastigt och kan snabbt minska motorns vridmoment (och bromsa varje enskilt hjul individuellt) för att behålla kontrollen över bilen.
Håller din släpvagn i en rät linje
Trailer Sway Control upptäcker ”självsvängning” eller släpvagnsgungning och sänker fordonets hastighet för att lösa problemet, vilket ger dig mer kontroll när du kör med släp. Systemet bromsar bilen genom att minska motorns vridmoment och gradvis öka bromstrycket på alla hjul.
Krockkuddar som skyddar dig ur alla vinklar
Förutom förarens och passagerarens främre krockkuddar finns det sidokrockkuddar med bröstkorgsskydd som är utformade för att styra bort passageraren från området för sammanstötningen. Dessutom kan kuddarna lyfta passagerarens arm för att skapa mer utrymme mellan dem och inträngande objekt. Gardinkrockkuddarna skapar maximal täckning, medan huvudstöden skyddar mot pisksnärtskador. Bilen har även bältesförspännare, lastbegränsare, bältespåminnare för alla säten och en skärm som visar vilka säten som inte har säkerhetsbältena på när någon sitter i dem.
Säkra och skydda din Transit från tjuvar
Thatcham kategori 1 är ett sofistikerat larmsystem som aktiveras automatiskt när du dubbellåser bilen och en kraftig larmsignal utlöses vid inbrott, om fordonet lyfts, eller om rörelsesensorerna känner av rörelse inuti bilen. Tekniken har även till syfte att förhindra bortbogsering av fordonet i onödan.
Fjärrstyrt centrallås med barnsäkra dörrlås
Transit har fjärrstyrt centrallås. Alla lås har ett manipuleringssäkert skydd som gör att de inte kan brytas upp med våld. Med den här praktiska funktionen låses alla dörrarna automatiskt så snart bilen sätts i rörelse. Systemet ingår som standard och du kan sätta igång det och stänga av det på instrumentklustret. För att underlätta räddningsarbetet är skåpbilarna utrustade med en upplåsningsfunktion som automatiskt aktiveras beroende på hur allvarlig krocken är.

Användbarhet

Exceptionellt lastutrymme och åtkomst
Transit har ett imponerande lastutrymme både när det gäller lastlängd, bredd (från hjulhus till hjulhus) och det användbara invändiga höjdutrymmet. Med 15,1 kubikmeter lastutrymme får du plats med last som är längre än tre meter. Och med en lastkapacitet på upp till 2,7 ton har du aldrig ont om plats eller möjlighet att transportera nästan allt. Breda sidolastdörrar, optimerad öppningshöjd och ett trappsteg bak gör att du enkelt kommer åt din last.
Förbättrad synlighet
Längst bak på taket sitter också en ny kraftfull och nedåtriktad LED-strålkastare. Det gör att du kan fortsätta arbeta långt efter att solen gått ner. Och det smarta systemet stänger automatiskt av lampan om batteriet tar slut så att du kan komma hem efter en lång dag.
En praktisk sidodörr som du lätt öppnar och stänger
Det här smarta systemet hjälper dig göra det så effektivt som möjligt att lasta Transit. Dra bara i dörrhandtaget eller tryck på en knapp på nyckelbrickan så öppnas eller stängs den automatiskt. Du kan också manövrera  sidodörren genom att trycka på en knapp på instrumentbrädan.
Behöver du bogsera extra last?
Om ditt arbete kräver en dragkrok kan du beställa en som ett fabriksmonterat tillval. Och om du märker att du behöver en dragkrok efter att du köpt ditt fordon är det enkelt att beställa en som tillbehör och få den professionellt monterad av din Ford-handlare. I båda fallen aktiveras svängkontrollen för släp (Trailer Sway Assist).
Ett bättre upplyst bagageutrymme underlättar vid lastning
Lampor i bagageutrymmet finns monterade som standard. Du kan även välja ultrastark LED-belysning som tillval om det skulle behövas.
Lås de öppna dörrarna i 270 graders vinkel
Bakdörrarna kan låsas öppnade i 270 grader för att underlätta lastning och lossning. Reflexdekaler nedtill på dörrens insida som syns på långt håll varnar andra trafikanter att dörrarna står öppna i 90 graders vinkel. Och nu är det till och med lättare att stänga dörrarna eftersom de förbättrade ventilerna för luftutsugning lättar på lufttrycket som byggts upp i lastutrymmet.
Mer praktiska och säkra fästanordningar för last
Fästpunkter brukar för det mesta sitta på golvet. Men de kan vara svåra att komma åt när du försöker sätta fast din last. Så Transit har sina fästpunkter placerade precis ovanför golvet, på lastutrymmets sidoväggar. Det gör golvet fritt från hinder, och det blir då lättare att komma åt, smuts fastnar inte så lätt och det går att använda den nya lättstädade lastgolvmattan som skyddar själva golvet. Extra fästpunkter finns i midje- och axelhöjd, inbyggda i fordonskarossen, och var och en av dem klarar imponerande 30 kg last.
Alla eluttag, ingångar och portar finns inom nära räckhåll
Det finns ett fack ovanför ratten och instrumentbrädan där många användbara funktioner finns nära till hands. Facket har till exempel ett 12 volts eluttag, en extra ingång och en standard-USB-port. Det finns dessutom ett andra 12-voltsuttag och en USB-port bredvid växelspaken. ​

Det finns till och med plats för ett 240 volts uttag på 150 watt.
Det går lätt att stiga in i skåpbilen
Ett brett steg med bra grepp finns inbyggt i den bakre stötfångaren vilket gör det lättare att stiga in i lastutrymmet och mer praktiskt när man ska lasta för hand.
Användbar förvaring överallt
Nya Transit är full av behändiga förvaringsutrymmen. Det finns exempelvis lättåtkomliga förvaringsfack i instrumentbrädan. Det dolda, låsbara handskfacket är stort nog för att förvara A4-mappar och det finns även ett praktiskt utrymme under sätena för värdesaker. Till och med dörrarna är designade för att maximera utrymmet med stora fickor som rymmer en skrivplatta i A4-format och en tvålitersflaska.
12 års rostskyddsgaranti & serviceavtal från 1kr/mil
Nya Transit skåp är uppbackad av en betryggande rostskyddsgaranti på 12 år.

För transportbilarna Custom och Transit erbjuder vi just nu service för 1 kr per mil för avtalen som täcker de vanligaste körsträckorna på 3 år. Läs mer om service från 1 kr milen här!
VIKTIG INFORMATION