Ford Vårkampanj - 25 % rabatt

Rusta bilen inför våren. Just nu erbjuder vi 25 % rabatt* på både reservdelar och arbete. Gäller alla Ford personbilar från 5 år. För att nyttja erbjudandet boka tid senast 30 april och uppge bokningskoden Ford25.

VÅRSÄKRA DIN BIL

Din bil förtjänar det bästa, oavsett ålder. Nu får du som har en lite äldre Ford personbil en extra vår-rabatt. Låt oss som är proffs på Ford se över din bil. Efter en lång vinter finns det ett par områden som kan vara extra viktiga att kontrollera. Vi hjälper dig på närmaste Fordverkstad.
Ford technician checking oil level

Checklista inför våren

Gör din Ford redo för våren och kommande äventyr. Här kommer ett par kontrollpunkter som är bra att se över efter en lång vinter. 

Torkarblad

Torkarblad – Kontrollera att torkarbladen fungerar och ger bra sikt. Torkarbladen försämras ofta under vintern då snö och is ökar slitaget och den kalla luften kan torka ut gummit. En rekommendation är att byta torkarblad varje gång du byter till sommar- eller vinterhjul för att säkerställa god sikt under alla väderförhållanden.

Bromsar

Under vintern slits bromsarna ofta lite extra på grund av allt grus och salt på vägarna. Se till att kontrollera bromsbelägg, bromsskivor och funktion för säker körning i vår. 

Vindruta

Kontrollera vindrutan noga efter vintern.  Det är inte ovanligt med skador efter att småsten fastnat  i vinterdäcken och slungats upp på bakomkörande bil. Eller att rutan spruckit upp pga ökad spänning när man värmt upp en iskall ruta. Ha stenskottsplåster i bilen så du kan förhindra att fukt eller smuts tränger in och förvärrar skadan. Boka tid för reparation så fort som möjligt för att förhindra ytterligare sprickbildning. 

Däck

Kontrollera mönsterdjupet innan du byter till sommardäck. Minsta tillåtna mönsterdjup är 1,6 mm  men redan vid 3 mm börjar greppförmågan minska, framförallt vid regn och våt vägbana vilket ger ökad bromssträcka. I snitt slits ett däck 1-2 mm per säsong så fundera på om det är dags för byte innan du ger dig ut på sommarens äventyr.

Vätskor

För säker körning och klar sikt se till att fylla på alla vätskor efter vintern. För att få bort all smuts från vindrutan är rätt spolarvätska i kombinaten med  bra torkarblad nyckeln. Med väl fungerande torkarblad går det dessutom åt mindre spolarvätska.
VIKTIG INFORMATION